اطلاعات عمومیسلامت و زیبایی

بهترین و سریعترین درمان زخم بستر کدام است؟

بهترین و سریعترین درمان زخم بستر شامل تغییر مرتب وضعیت بدن، استفاده از تشک‌های مخصوص برای کاهش فشار و پانسمان برای کمک به بهبود زخم است. گاهی اوقات نیز ممکن است نیاز به جراحی باشد. همچنین انواع درمان های گیاهی نیز در برخی موارد میتواند موثر باشد. در برخی موارد خرید دمنوش گیاهی و مصرف مرتب آن توسط بیماران مبتلا به زخم بستر موجب بهبود زخم و جلوگیری از عفونت آن شده است.

درمان گیاهی عفونت زخم

درمان گیاهی عفونت زخم به دلیل استفاده از مواد طبیعی و با کمترین عوارض مورد توجه کلینیک ها و مراکز درمان است. ترمیم زخم به عنوان مجموعه ای از فرآیند پیچیده تعریف میشود که شامل ترکیبات مختلفی از جمله واسطه های محلول، سلول های خونی، ماتریکس خارج سلول و سلول های پارانشیمی است.

درمان گیاهی عفونت زخم

ترمیم و درمان زخم به مراحل شامل التهاب، تشکیل بافت و بازسازی بافت تقسیم میشود. مرحله التهابی شامل مراحل مختلفی مانند تجمع پلاکت، انعقاد و مهاجرت لکوسیت ها است. اپیتلیالیزاسیون مجدد، رگ زایی، فیبروپلازی و انقباض زخم مراحل تشکیل بافت هستند.

مرحله بازسازی ممکن است به مدت ۱ ماه ادامه داشته باشد، و درم ممکن است با تولید پروتئین های کلاژن و ماتریس به آسیب پاسخ دهد و سپس به فنوتیپ قبل از آسیب خود بازگردد.

گیاهان دارویی مانند: دارچین، آلوئه ورا، شوید، زردچوبه، اکالیپتوس، رزماری، بابونه و … که هم به صورت موضعی و یا بصورت دمنوش مورد استفاده قرار می‌گیرند.

البته توصیه میشود برای مصرف انواع دمنوش گیاهی و گیاهان دارویی حتما با پزشک معابجه خود هماهنگ کرده و طبق دستور ایشان عمل کنید.

بهترین و سریعترین درمان زخم بستر

تغییر موقعیت برای درمان زخم بستر

حرکت و تغییر مرتب موقعیت به کاهش فشار روی زخم هایی که قبلا ایجاد شده اند، کمک می کند. همچنین به جلوگیری از ایجاد زخم بستر کمک خواهد کرد. پس از اینکه پزشک شما خطر ابتلا به زخم بستر را ارزیابی کرد، یک جدول زمانی برای تغییر موقعیت ایجاد خواهد کرد.

این نشان می‌دهد که هر چند وقت یک‌بار باید حرکت کنید یا اگر خودتان قادر به انجام این کار نیستید، باید از افراد دیگر برای جابجا شدن کمک بگیرد. برخی افراد هر ۱۵ دقیقه یک بار باید جابجا شوند. برخی دیگر ممکن است، تنها یک بار در هر ۲ تا ۴ ساعت نیاز به جابجایی داشته باشند.

وضعیت صحیح نشستن بهترین و سریعترین درمان زخم بستر

اگر در معرض خطر ابتلا به زخم بستر یا زخم جزئی هستید، باید از یک فوم استاتیک خاص یا تشک پویا استفاده کنید. همچنین مدل های مختلف از بالشتک های فوم و توزیع مجدد فشار برای تسکین و پیشگیری از زخم بستر در بازار موجود می باشند.

طبق گفته موسسه ملی بهداشت و مراقبت عالی انواع دستگاه‌های توزیع مجدد فشار برای تسکین و پیشگیری از زخم بستر در مکان‌های مختلف بدن مانند پاشنه‌ها یا باسن وجود دارند.

بهترین و سریعترین درمان زخم بستر

پانسمان

پانسمان های طراحی شده ویژه را می توان برای محافظت از زخم های بستر و تسریع روند بهبود استفاده کرد که شامل موارد زیر می باشند:

پانسمان های آلژینات: این پانسمان ها از جلبک دریایی ساخته شده اند و حاوی سدیم و کلسیم هستند که برای تسریع روند بهبود زخم بستر شناخته شده اند.

پانسمان هیدروکلوئید: این پانسمان ها حاوی ژلی است که رشد سلول­های جدید پوست را در زخم تحریک می کند و در عین حال پوست سالم اطراف را خشک نگه می دارد.

انواع پانسمان های دیگر مانند فوم ها، الیاف هیدروفیبر، ژل ها و پانسمان های ضد میکروبی (آنتی بیوتیک) نیز برای درمان زخم بستر استفاده می شوند. از پزشک یا پرستار خود بپرسید که از کدام نوع پانسمان برای بهبود زخم بستر شما استفاده می کند.

کرم ها و پمادها

کرم ها و پمادهای ضد عفونی کننده یا ضد میکروبی (آنتی بیوتیک) موضعی معمولاً برای درمان زخم بستر توصیه نمی شوند. اما ممکن است برای محافظت از پوست آسیب دیده یا تحریک شده به کرم نیاز باشد.

آنتی بیوتیک ها

آنتی بیوتیک ها ممکن است، برای درمان زخم عفونی مفید باشند، زخم هایی مانند:

  • مسمومیت خون (سپسیس)
  • عفونت باکتریایی بافت های زیر پوست (سلولیت)
  • عفونت استخوان (استئومیلیت)
  • رژیم و تغذیه

داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل که حاوی پروتئین کافی و انواع ویتامین ها و مواد معدنی باشد، می تواند، روند بهبود زخم بستر را تسریع کند. اگر رژیم غذایی شما ضعیف است، ممکن است، لازم باشد به یک متخصص تغذیه مراجعه کنید. متخصص تغذیه می تواند یک برنامه غذایی مناسب برای شما تهیه کند. همچنین نوشیدن مقدار زیادی مایعات برای جلوگیری از کم آبی بدن بسیار مهم است، زیرا کم آبی می تواند، روند بهبود زخم بستر را به تاخیر اندازد.

وضعیت صحیح نشستن بهترین و سریعترین درمان زخم بستر

برداشتن بافت آسیب دیده برای بهبود زخم بستر

گاهی اوقات ممکن است، لازم باشد، بافت مرده زخم بستر برای کمک به بهبود زخم برداشته شود، به این کار دبریدمان گفته می شود. اگر مقدار کمی از بافت مرده وجود داشته باشد، ممکن است، با استفاده از پانسمان‌های طراحی شده مخصوص برداشته شود.

مقادیر بیشتری از بافت مرده را می توان با استفاده از جت های آب با فشار بالا، سونوگرافی، ابزارهای جراحی مانند چاقوی جراحی و فورسپس برداشت. برای بی حس کردن ناحیه اطراف زخم باید از یک بی حس کننده موضعی استفاده کرد تا دبریدمان (اگر با پانسمان درمان نشود) برای مریض درد ایجاد نکند.

عمل جراحي

زخم بستر شدید گاهی اوقات به خودی خود بهبود پیدا نمی کند، در این صورت ممکن است، برای بستن زخم، تسریع بهبود و به حداقل رساندن خطر عفونت به جراحی نیاز باشد. درمان جراحی شامل مراحل زیر است:

  • پس از تمیز کردن زخم بستر آن را به وسیله نزدیک کردن لبه های زخم به یکدیگر پانسمان می کنند.
  • پس از تمیز کردن زخم از بافت سالم اطراف زخم برای بستن آن استفاده می شود.

جراحی زخم بستر می تواند، چالش برانگیز باشد، به خصوص به این دلیل که اکثر افرادی که این روش را انجام می دهند، در حال حاضر در وضعیت سلامتی ضعیفی به سر می برند.

خطرات بعد از جراحی عبارتند از:

  • بافت پوست کاشته شده در حال مرگ
  • مسمومیت خون
  • عفونت استخوان (استئومیلیت)
  • آبسه ها
  • ترومبوز ورید عمقی

از جراح خود در مورد مزایا و خطرات جراحی سوال کنید.

امید قدرتی

دانشجوی کارشناسی - کامپیوتر نرم افزار - علاقه مند به سئو و تولید محتوا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا