فناوری

چه تلویزیونی بخریم؟ LED یا OLED یا QLED

هنگام خرید یک تلویزیون جدید، اطلاعات، تنوع مختلف یا بطور کلی فناوری های مختلف ممکن است گیج کننده باشند. اصطلاحات بازاری مختلف فروانی مانند OLED، QLED و LED وجود دارد که ممکن است برای شما یکسان به نظر برسند، اما در واقع به انواع مختلف پنل ها اشاره دارند. هر کدام از این فناوری ها مزایا و معایب متفاوتی را برای کیفیت تصویر ارائه می دهند.

اگر قصد خرید تلویزیون دارید و نمی دانید که این مدل از فناوری ها چه تفاوتی با یکدیگر دارند پس با ما همراه باشید تا در این مقاله ویژگی های منحصر به فرد تلویزیون های QLED، OLED وLED  را معرفی کنیم تا شما بتوانید انتخابی منحصر بفرد در خرید تلویزیون مورد نظر خود داشته باشید.

تلویزیون های QLED ، LEDو OLED

تلویزیون های LED و QLED شبیه یکدیگر هستند زیرا هر کدام از پنل های LCD با نور پس زمینه LED استفاده می کنند. تنها تفاوت این است که تلویزیون های QLED از یک لایه کوانتومی استفاده می کنند که به آنها این امکان را می دهد تا طیف وسیع تری از رنگ ها را تولید کنند. پنل‌های OLED کاملاً متفاوت هستند، زیرا پیکسل ها به صورت خودکار روشن می شوند و می توانند در صورت نیاز خاموش شوند و به تلویزیون اجازه می دهند تا رنگ های مشکی کاملی تولید کند.

QLED  فقط یک اصطلاح بازاری است که نشان می دهد تلویزیون از یک لایه کوانتومی استفاده می کند. چند شرکت مانند سامسونگ و TCL به طور رسمی تلویزیون های خود را به عنوان QLED نام گذاری می کنند. برای بازاری کردن اوضاع، ال‌جی تلویزیون های لایه کوانتومی را با نام QNED عرضه می کند. این تلویزیون ها هر چه که نامیده شوند، همه آنها در یک دسته قرار می گیرند. تلویزیون های LED از نور پس زمینه مشابه QLED ها استفاده می کنند، اما لایه کوانتمی QLED ندارند.

کیفیت تصویر بین مدل های مختلف OLED تفاوت چندانی ندارد، زیرا هر کدام کیفیت تصویر مشابهی را ارائه می دهند. با این حال، کیفیت تصویر می تواند تغییرات زیادی بین مدل‌های QLED و LED داشته باشد و حتی انواع مختلفی از پنل‌های LCD با نور پس زمینه LED وجود دارند که ویژگی‌های منحصر به فردی دارند.

 LED چیست؟

LED مخفف عامل ساطع کننده نور است، قبل از QLED و OLED در بازار تلویزیون ها وجود داشته است. تلویزیون از LED  برای روشن کردن یک پنل LCD استفاده می کند. بسیاری از تلویزیون های ال ای دی دارای پنل VA هستند که معمولاً نسبت کنتراست بالا و زاویه دید باریک دارند و می توانند بسیار روشن شوند. تلویزیون های ال ای دی بهترین فناوری را ارائه می دهند و در اندازه های بسیارمختلف یافت می شوند.

 QLED چیست؟

تلویزیون های QLED از پنل های LCD سنتی استفاده می کنند که توسط LED ها روشن می شوند. بین لایه LCD و نور پس زمینه، یک لایه کوانتومی نور را فیلتر می کند تا رنگ های خالص و اشباع بیشتری تولید کند.QLED  یک اصطلاح بازاری است که توسط چند شرکت مانند سامسونگ و TCL در تلویزیون های کوانتومی خود استفاده می کنند.  این تلویزیون مناسب چه کسی است؟ کسانی که به دنبال بهترین رنگ های در صفحه تلویزیون خود هستند.

 OLED  چیست؟

تلویزیون های OLED می توانند درخشندگی هر پیکسل را به صورت جداگانه تنظیم کنند. این امکان به آنها اجازه می دهد تا پیکسل ها را کاملاً خاموش کنند و سیاهی خالص را نشان دهند. این به آنها کیفیت تصویر استثنایی می دهد و زاویه دید وسیعی دارند.

مقایسه و بررسی کنتراست رنگ بین تلویزیون های LED یا OLED و QLED

از نظر نسبت کنتراست و یکنواختی مشکی، QLED ها و LED ها بسیار شبیه به هم هستند، زیرا از فناوری یکسانی با نور پس زمینه استفاده می کنند. اکثر تلویزیون ها از پنل‌های VA استفاده می‌ کنند، که عموماً به داشتن نسبت کنتراست بالا معروف هستند که سیاهی عمیق ایجاد می کنند و اکثر مدل‌ های سطح بالا دارای ویژگی کاهش نور محلی هستند که سطح سیاهی را بیشتر می کند. همچنین انواع مختلفی از پنل های LCD  مانند IPS و  VS وجود دارد. اکثر تلویزیون‌های LED و QLED از پنل‌های VA استفاده می‌ کنند و پنل های IPS معمولاً در مدل های ال‌جی یافت می شوند. پنل های نوع VA کنتراست عالی دارند، در حالی که پنل های IPS کنتراست ضعیفی دارند و در نتیجه رنگ مشکی در آنها خاکستری به نظر می رسد. به همین دلیل است که اکثر تلویزیون ها از پنل های VA استفاده می کنند، زیرا داشتن نسبت کنتراست بالاتر، کیفیت کلی تصویر را بهبود می بخشد.OLED  ها سطح سیاه کاملی دارند زیرا می توانند هر پیکسل را به صورت جداگانه خاموش کنند. اگر در حال تماشای فیلم هستید و نوارهای مشکی در لبه‌ های آن وجود دارد، آن بخش از صفحه کاملاً سیاه است، گویی تلویزیون خاموش است، بنابراین می توانید کاملاً روی فیلم تمرکز کنید. همچنین، هیچ روشنایی در اطراف اجسام روشن در OLED وجود ندارد.

میزان نور تلویزیون

بررسی میزان نور در تلویزیون های LED،   QLED و OLED

LED ها و QLED ها هر دو به نور پس زمینه LED برای ساطع کردن نور متکی هستند و به این ترتیب، هر دو دارای نقاط قوت و ضعف یکسانی می باشند. در LED و QLED، روشنایی بسته به مدل های خاص متفاوت اس.  واضح ترین چیزی که می توانیم ببینیم این است که تلویزیون های LED/QLED به طور قابل توجهی روشن تر از OLED هستند. با این حال، تلویزیون های LED/QLED نمی توانند حداکثر روشنایی را با محتوای متفاوت تحلیل و تجزیه کنند، به خصوص اگر کل صفحه نمایش روشن باشد. این بدان معناست که تلویزیون‌های LED/QLED می توانند در برخی صحنه‌ها نقاط برجسته کوچکی ایجاد کنند، اما اگر کل صحنه روشن باشد، روشنایی به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد.OLED  ها نیز از همین مشکل رنج می برند، به خصوص با محتوای HDR آنها دارای یک محدود کننده خودکار روشنایی تهاجمی (ABL) هستند که روشنایی صفحه را محدود می کند تا کیفیت بیشتری را نمایش دهد.

میزان رنگ و حجم تلویزیون

میزان  رنگ و حجم در تلویزیون های LED، QLED و OLED

هنگامی که QLED ها برای اولین بار در دسترس قرار گرفتند، مزیت اصلی آنها در برابر تلویزیون های LED سنتی، توانایی آنها در نمایش طیف رنگی بسیار گسترده برای نمایش های HDR بود. اگرچه هنوز هم این کار را انجام می دهند، اما رقابت بسیار گسترده شده است و اکثر تلویزیون های سطح بالا می توانند طیف رنگی گسترده مورد نیاز برای HDR را تولید کنند.

طیف رنگی تلویزیون همچنین بر روی حجم رنگ تأثیر می گذارد، یعنی همان رنگ هایی که تلویزیون می تواند در سطوح مختلف روشنایی نمایش دهد. تلویزیون با حجم رنگ خوب می تواند رنگ های روشن و تیره را نمایش دهد. اینجاست که QLED برتر از LED  یا OLED است.QLED  های پرچمدار معمولا روشن تر می شوند و در ترکیب با طیف رنگی گسترده خود، حجم رنگ خوبی را نشان می دهند. برخی از تلویزیون های LED سطح بالا نیز می توانند حجم رنگ خوبی داشته باشند، اما به خوبی یک QLED نخواهند بود. همچنین از آنجایی که OLED ها خیلی روشن نمی شوند، در نمایش رنگ های روشن با مشکل مواجه می شوند، اما با توجه به نسبت کنتراست تقریبا بی نهایت خود، با رنگ های تیره مشکلی ندارند.

درنهایت

سعی کردیم تا اطلاعاتی را در مورد تلویزیون های LED,QLED  و OLED در اختیار شما قرار دهیم تا بسته به نیاز خود آن ها را خریداری کنید. بطور کلی اگر در تلویزیون های خود به دنبال حجم و میزان نور بالاتری هستید تلویزیون های LED , QLED نیاز شما را رفع می کنند. اما اگر به دنبال آن هستید تا میزان تصویر گسترده تری داشته باشید و بتوانید جزئیات بیشتری را ببینید مطمئنا تلویزیون های OLED برای شما مناسب هستند. برای اطلاعات بیشتر در خصوص سایر تلویزیون ها، می توانید در اینجا آن ها را مشاهده کنید.

امید قدرتی

دانشجوی کارشناسی - کامپیوتر نرم افزار - علاقه مند به سئو و تولید محتوا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا