مهریه عجیب دختر زیبای ایرانی که عروس ترکها شد ! + عکس
در مراسم عروسی پسر رهبر یکی از قبیله های ترکیه هدیه عجیبی به عروس که یک دختر زیبای ایرانی بود داده شد. بیش از ده هزار نفر در مجلس عروسی پسر رهبر قبیله جیرکی در شهر حکاری ترکیه شرکت داشتند و چندین کیلو طلا به دختر ایرانی هدیه دادند.
محاسبه مهریه
قبل از اینکه بری ببینی چقدر مهریه ش کردن ? بدون که میتونی مهریه خودت و یا همسرت رو از اینجا (محاسبه مهریه) به نرخ روز حساب کنی. مثلا بیست سال پیش ده میلیون مهریه کردید. الان که دیگه ارزش پول مثل قبل نیست. این ده میلیون مثلا تا سال ۱۴۰۲ که توش هستیم شده حدودا پانصد و هفت میلیون تومان!
باید بدونید این مراسم عروسی با شکوه به مدت دو شبانه روز طول کشیده و حازم آدیامان، فرزند رهبر قبیله جیرکی، نجمان آدیامان و همسر ایرانی اش ماهانا عبدالهی در این مراسم بودند.
در این مراسم پنج میلیون و سیصد هزار لیر معادل حدودا ۱۳ میلیارد تومن به همراه ۱۵ کیلو طلا به عروس هدیه داده شد. پدر داماد هم از همه تشکر کرد و گفت:
»مهمانان ارزشمند ما، چه از ترکیه و چه از خارج از کشور با آمدنشان ما را بسیار خوشحال کردند. از همه کسانی که در این مراسم عروسی شرکت کردند سپاسگزاریم«.
چرا زنان به مهریه بالا گرفتن علاقه دارند؟
طرف میاد یه چیزی رو مهریه میکنه که تا آخر عمر خودش که هیچ؛ کل خواندانش هم نمی تونند بپردازند؟!!!!؟! آخه چرا؟ حالا یعنی هرکی مهریه ش بیشتر باشه خانم تره؟ تخم طلا میزاره؟ ول کنید بابا.
مرضیه محبی، یک وکیل دادگستری و فعال حقوق زنان، باور دارد که مهریه، به عنوان یکی از حقوق زنان، باید براساس توافق طرفین و هنگام عقد نکاح تعیین شود و نباید به عنوان پشتوانه برخی حقوق زنان در نظر گرفته شود. او اظهار داشت که مهریه معمولاً بر اساس عرف مناطق مختلف شهری، روستایی، فرهنگها، منشها و اعتقادات افراد تعیین میشود و ملاک و اندازه معینی ندارد. با این حال، شأن، موقعیت طبقاتی، تحصیلی و خانوادگی دختر معمولاً در میزان آن موثر است.
محبی بیان کرد که بسیاری از دختران به دلیل محرومیتها و تبعیضهایی که برای زنان وجود دارد، بر مهریههای بالا و یا به اصطلاح نامتعارف توافق میکنند. او معتقد است که به مهریه نامتعارف باید به عنوان یک پدیده اجتماعی نگریست که در چارچوب یک سلسله مسائل درهم پیچیده و نه صرفاً با قصد سودجویی یک زن در مقابل همسرش صورت میگیرد.
بحرانهای خانوادگی، به دلیل مهریههای بالا و کشمکشهای زوجین بر سر حقوق زنان، یکی از بزرگترین چالشهای امروز است. به همین دلیل، باید این مسائل خانوادگی را به طور بنیادین واکاوی کرده و برای حل آنها چارهای بیندیشید. تحقیقات و پژوهشهای بسیاری در زمینه مهریه انجام شده است، که نشان میدهد کارکرد مهریه از دیدگاه زنان تنها جنبه مالی آن نیست.
در نهایت، الاکلنگ مهریه با تغییرات اقتصادی و فرهنگی بالا و پایین میرود. با این حال، مهریه نباید به عنوان ابزاری برای برهم خوردن زندگی خانوادگی بسیاری از زوجهای جوان در نظر گرفته شود. باید دید تصمیمات جدید قوه قضائیه تا چه حد راستای اصلاح این فرهنگ و انتخاب مهریه متعادل راهگشا خواهد بود. تازه با این اوضاع اقتصادی باید مهریه به نرخ روز رو دید چقدر میشه!
اگرچه در سوابق ثبت احوال، مثل ۱۹۷۸ توپ ورزشی، ۱۰ راس آهو وحشی، ۲ هزار قطعه شکلات و … به عنوان مهریههای غریب و عجیب ثبت شدهاند و در سالهای گذشته در دادگاه خانواده به اجرا گذاشته شدهاند، اما بسیاری از افراد به مهریه به عنوان شرط خوشبختی نگاه نمیکنند. برای آنها، ارزش مادی و معنوی مهریه بالا ندارد و زندگی را با چشمانی دیگر میبینند؛ زیبا، شیرین و تکرار نشدنی.
برای مثال، علیرضا افتخاری، خواننده محبوب کشورمان، از دامادهایش خواسته است که به جای مهریه دخترانش، قرآن مجید و دیوان حافظ را حفظ کنند.
یکی از جالبترین مثالهای مهریه، مربوط به همسر لبنانی شهید چمران است؛ او یک جلد قرآن کریم و یک لیره لبنانی به عنوان مهریه تعیین کرده بود، اما غاده چمران از همسرش خواست تا یک بند دیگر به این مهریه اضافه کند: «تعهد داماد به اینکه عروس را در راه تکامل و اهل بیت و اسلام هدایت کند».