فناوری

انواع سرویس های درگاه های واسط

خرید امن و راحت کاربران را به مراجعه ی دوباره به سایت، تشویق می کند. بنابراین می توان گفت استفاده از درگاه پرداخت مناسب برای سایت از اقدامات اساسی در طراحی سایت به حساب می آید. در ادامه درگاه های پرداخت را به طور کامل بررسی می کنیم.

انواع سرویس های درگاه های واسط سایت اینترنتی

درگاه پرداخت مستقیم : در این نوع سرویس، کاربران بلافاصله به صفحه پرداخت درگاه هدایت شده و پرداخت را از طریق کارت ‌های اعتباری یا بانکی انجام می‌ دهند. این نوع درگاه ‌ها معمولا برای فروشگاه‌ های آنلاین و کسب‌ وکارهایی که نیاز به پرداخت فوری دارند، مناسب است.

درگاه پرداخت با تلفن همراه : این درگاه به کاربران اجازه می دهد تا از طریق تلفن همراه خود، پرداخت های آنلاین را انجام دهند. این درگاه ها از روش هایی مانند پرداخت از طریق پیامک، اپلیکیشن های موبایل و NFC (اتصال بی سیم نزدیک) استفاده می کنند.

درگاه پرداخت بین المللی : درگاه بین المللی به فروشندگان امکان پذیرش پرداخت های بین المللی را از روش هایی مانند کارت های اعتباری بین المللی و پیپال می دهد.

درگاه پرداخت میانبر : در این نوع سرویس، کاربران برای پرداخت از سایت خارج نشده و فرم پرداخت را بر روی سایت مشاهده و پر می‌کنند. سپس اطلاعات پرداخت به صورت امن به درگاه ارسال شده و پس از تکمیل پرداخت، کاربران به سایت بازگردانده می‌شوند. این نوع درگاه‌ ها برای تجربه خرید بهتر و افزایش نرخ تبدیل، مناسب هستند.

در ایران برای فروشندگان و کسب وکارها درگاه های پرداخت واسط متعددی وجود دارد.

  • زرین پال
  • آیدی پی
  • سیزپی
  • بیت پی
  • آقای پرداخت
  • ……..

برخی سرویس ‌های درگاه پرداخت واسط، امکاناتی مانند ارائه گزارشات تراکنش، امکان پرداخت اقساطی، امکانات امنیتی پیشرفته و غیره را نیز ارائه می ‌دهند.

لازم به ذکر است که انتخاب درگاه پرداخت واسط برای کسب وکار، به نیازها و محدودیت های خاص فروشنده بستگی دارد. همچنین، ممکن است برخی از درگاه ها برای استفاده، نیاز به اخذ مجوز از مراجع مربوطه داشته باشند. قبل از انتخاب درگاه پرداخت، بهتر است با بانک یا سرویس دهنده مورد نظر تماس گرفته و اطلاعات لازم را دریافت کرد.

در ادامه چند مورد از سرویس های درگاه واسط را بررسی می کنیم.

درگاه های پرداخت اختصاصی

درگاه های پرداخت اختصاصی از نظر فرآیند کارکرد مشابه درگاه های پرداخت عمومی می باشند با این حال تفاوت اصلی آنها در این است که درگاه های اختصاصی به صورت اختصاصی برای هر سایت طراحی و پیاده سازی می شوند و به فروشندگان امکان دسترسی و کنترل کامل بر روی فرآیند پرداخت را می دهند. این امکان به فروشندگان اینترنتی اجازه می دهد تا به صورت دلخواه، قوانین و کاستی های مربوط به پرداخت ها را تعیین کرده و از طریق درگاه پرداخت اختصاصی خود، فرآیند پرداخت را مدیریت کنند.

درگاه های پرداخت اختصاصی از امنیت بالایی برخوردار هستند. این درگاه ها از پروتکل های رمزنگاری قوی برای حفاظت از اطلاعات حساس مشتریان استفاده می کنند که این امر باعث افزایش اعتماد مشتریان و کاهش خطرات امنیتی مرتبط با پرداخت آنلاین می شود.

یکی از مزایای استفاده از درگاه های پرداخت اختصاصی امکان انتخاب و پیاده سازی روش پرداخت توسط فروشنده می باشد. فروشندگان می توانند انواع کارت های بانکی، درگاه های اینترنتی معتبر مانند شتاب و زرین پال و سیستم های پرداخت موبایلی را در درگاه خود قرار دهند. این امر باعث افزایش انعطاف پذیری و راحتی در پرداخت برای مشتریان می شود.

همچنین درگاه های پرداخت اختصاصی به فروشندگان این امکان را می دهند تا مستقیما با بانک خود ارتباط برقرار کنند. این ارتباط مستقیم باعث سرعت و قدرت بیشتر در پرداخت ها می شود که در ادامه احتمال خطاهای مرتبط با تراکنش ها نیز کاهش می یابد.

درگاه پرداخت اختصاصی به فروشندگان امکان گزارش دهی جامع درباره ی تراکنش ها و پرداخت های انجام شده را می دهند. این گزارش ها شامل جزئیاتی مانند تعداد پرداخت ها، مقدار پرداخت شده، تاریخ و زمان تراکنش و … است. این اطلاعات به فروشندگان کمک می کند تا بهترین تصمیم ها را در زمینه ی مدیریت مالی و رشد کسب و کار خود، اتخاذ کنند.

درگاه های پرداخت اشتراکی سایت اینترنتی

این درگاه ها، ابزارهایی هستند که به کسب و کارها و فروشندگان اینترنتی امکان پذیرش پرداخت های اشتراکی را می دهند. به عبارت دیگر این درگاه به صورت مشترک بین چندین فروشنده استفاده شده و برای آنها امکان مدیریت و کنترل کامل بر روی فرآیند پرداخت را فراهم می کنند.

به بیان ساده، در درگاه پرداخت اشتراکی درآمد حاصل از فروش یا ارائه ی خدمات، به صورت درصد های تعیین شده میان فروشندگان تقسیم شده و به صورت جداگانه به حساب آنها واریز می شود.

گفتنی است درگاه هایی مانند زرین پال، زیبال و … از درگاه پرداخت اشتراکی پشتیبانی می کنند.

درگاه پرداخت شخصی سایت

درگاه پرداخت شخصی، برای فروشندگان و کسب وکارهای کوچک امکان پذیرش پرداخت های آنلاین را فراهم می کند. به گونه ای که این درگاه به صورت خصوصی (به جای شماره کارت از لینک استفاده می شود) برای هر فروشنده ایجاد شده و به او این امکان را می دهد تا پرداخت های مشتریان را به صورت آنلاین دریافت کند.

از سری مزایای این درگاه پرداخت می شود به موارد زیر اشاره کرد:

سهولت و سرعت در پرداخت : با استفاده از درگاه پرداخت شخصی، مشتریان قادر خواهند بود تا به سرعت و به راحتی پرداخت خود را انجام دهند. این درگاه ها به طور معمول از روش های مختلفی مانند کارت های اعتباری، کارت های بانکی، پیپال و سایر روش های پرداخت آنلاین پشتیبانی می کنند.

امنیت پرداخت : درگاه های پرداخت شخصی سایت از پروتکل های امنیتی مانند SSL استفاده می کنند تا اطلاعات حساس مشتریان مانند اطلاعات کارت اعتباری را در هنگام انتقال به صورت رمزنگاری شده و امن ارسال کنند. این امراعتماد مشتریان را نسبت به سایت بالا برده و میزان پرداخت های آنلاین را هم افزایش می دهد.

امکانات گزارش دهی : به وسیله ی این درگاه می توان گزارش های مربوط به پرداخت ها و فروش ها را بررسی کرده و به راحتی اطلاعاتی مانند تعداد تراکنش ها، مبلغ پرداخت شده، نمودارهای فروش و سایر اطلاعات مربوطه را مشاهده کرد. این امکان به فروشنده کمک می کند تا فعالیت های خود را تحلیل کرده و استراتژی های بهتری برای بهبود فروش و رشد کسب و کار خود، اتخاذ کند.

سفارشی سازی و یکپارچگی با سایت : درگاه پرداخت شخصی قابلیت سفارشی سازی با سایت را هم داراست. می توان ظاهر و رنگ درگاه را با سایت هماهنگ کرده و به مشتریان احساس همبستگی بیشتری با سایت را القا کرد.

همچنین، درگاه پرداخت شخصی قابلیت یکپارچگی با سایر ابزارها و سیستم های مدیریت مشتری (CMS) را نیز دارد، که به وسیله آن می توان به راحتی اطلاعات مشتریان را مدیریت کرده و فرآیند خرید و پرداخت را بهبود بخشید.

کنترل کامل : با استفاده از درگاه پرداخت شخصی، فروشنده کنترل کاملی بر پرداخت های خود خواهد داشت و می تواند تنظیمات مربوط به قوانین پرداخت، سقف مبلغ پرداخت و سایر پارامترهای مربوطه را تعیین کند.

هزینه کمتر : استفاده از درگاه پرداخت شخصی معمولا هزینه کمتری نسبت به درگاه های پرداخت شرکتی دارد. این امر به فروشنده کمک می کند تا در هزینه های خود صرفه جویی کند.

درگاه پرداخت در وردپرس

تا اینجا درگاه های پرداخت سایت های طراحی شده به صورت دستی را بررسی کردیم. با این حال در وردپرس این روش کمی متفاوت می باشد. درگاه پرداخت اینترنتی برای وردپرس یک افزونه است که برای کاربران وبسایت، امکان پذیرش و پرداخت هزینه بابت کالاها و خدمات ارائه شده در سایت را فراهم می کند.

این افزونه به صورت مستقیم به بانک یا شبکه های پرداخت متصل شده و اطلاعات کارت بانکی و یا حساب پرداختی کاربر را دریافت می کند تا تراکنش را انجام دهد.

سایت وردپرسی یا سایت طراحی شده به صورت دستی، آنلاین شاپ کوچک و یا یک سایت فروشگاهی بزرگ در هر صورت به یک روش و درگاه پرداخت معتبر نیاز دارند. بنابراین ضروری است قبل از راه اندازی سایت در این زمینه انتخاب مناسبی داشته باشید.

AmiR

دانشجوی رشته کامپیوتر - نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا