اطلاعات عمومی

طراحی نقشه های عمرانی ساختمان و فاز یک معماری (نقشه های مهندسی)

به گزارش خبرگزاری آریا: هر نوع ساختمانی که در شهرهای مختلف ساخته می‌شود، دارای نقشه‌های متفاوتی می‌باشد. در واقع طراحی نقشه آپارتمان توسط یک دفتر فنی مهندسی خوب و حرفه ای باعث می‌شود که یک زمین به آپارتمانی بسیار زیبا و چشمگیر تبدیل شود. نقشه‌های ساختمانی به طور کلی دارای انواع مختلفی هستند و باید به طور کامل و با دقت بسیار زیاد توسط بهترین مجموعه‌ی مهندسی، طراحی و ترسیم شوند. در ادامه این مقاله همراه با ما باشید تا در ابتدا با تمامی نقشه‌های عمرانی ساختمان آشنا شویم. سپس نکاتی که باید در طراحی نقشه آپارتمان دو خوابه مورد توجه قرار بگیرد را نیز برای شما عزیزان بیان خواهیم کرد.

نقشه‌های عمرانی ساختمان را به چند دسته تقسیم بندی می‌کنند؟

تمام نقشه‌های عمرانی ساختمان شامل نقشه های معماری ، سازه ، برق و مکانیک از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند. در واقع وجود این نقشه‌ها باعث می‌شود تا مهندس ناظر، روند ساخت و ساز را به راحتی و با توجه به اصول و مقررات انجام دهد. همچنین کارفرما نیز با استفاده از این نقشه‌ها، طرح و چشم انداز نهایی ساختمان را بهتر متوجه می‌شود. همان‌طور که بیان کردیم نقشه‌های عمرانی ساختمان انواع مختلفی را تشکیل می‌دهد این نقشه‌ها شامل:

نقشه‌های معماری ساختمان: فضاهای داخلی شامل اتاق خواب ، سرویس وحمام، راه پله ، آشپزخانه

نقشه‌های سازه‌ای: محاسبات ستون ها ، میلگردها ، فونداسیون و تیرها

تاسیسات برق: جانمایی کلید، پریز برق و تلفن ، روشنایی

تاسیسات مکانیکی: لوله کشی سرد و گرم ، فاضلاب

به طور کلی هر یک از این نقشه‌ها، اطلاعات و جزئیات بسیار فراوانی دارند که توسط دفتر فنی مهندسی که تخصص آن نقشه کشی ساختمان است در اختیار ما قرار می گیرد.

بررسی نقشه‌های معماری و طراحی فاز یک معماری

در طراحی نقشه آپارتمان، باید تمام نقشه‌های معماری از جمله فاز صفر، فاز یک و فاز دو معماری طراحی شود. به طور کلی در فاز صفر اطلاعات لازم در مورد طراحی پروژه، ضوابط آن، استانداردهای موجود و اهداف طراحی تهیه می‌شود. در واقع طراحی فاز یک معماری، تبدیل اطلاعات بدست آمده در فاز صفر به نقشه‌های معماری می‌باشد. به طور کلی نقشه فاز یک معماری، به معرفی پروژه و یا ساختمان می‌پردازد. در این فاز معماری پلان، نما و مقطع با استفاده از اطلاعات بدست آمده توسط یک تیم حرفه‌ای و با سابقه مهندسی طراحی می‌شود.
این نقشه‌ها در مراحل اولیه باید با توجه به نیاز کارفرما، محل پروژه، تجربه طراح، نقشه کش ساختمان و همچنین قوانین و استانداردهای ضروری به صورت دو بعدی طراحی شوند و اطلاعات کاملی را از پروژه و یا آپارتمان در اختیار کارفرما قرار دهند. به طور کلی در نقشه پلان، نمای ساختمان از بالا به طور کامل مشخص می‌شود. در واقع ابعاد دیوار، اتاق‌ها، پنجره، درب و غیره مشخص خواهند شد. نقشه نما، نقشه‌ی دیگری است که نمای بیرونی ساختمان و یا آپارتمان را به ما نشان می‌دهد. در این نوع نقشه سقف، درب ورودی، پنجره و جداره‌ها مشخص می‌شوند. مقطع، نیز نقشه معماری دیگری است که در طراحی نقشه آپارتمان باید در دسترس باشد. این نوع نقشه، برش‌های مختلف از ساختمان را به طور کاملا دقیق نشان می‌دهد. ارتفاع طبقات، ارتفاع اتاق، ارتفاع دیوارها، نوع کف پوش ساختمان، اندازه کف، نوع سقف و غیره در این نوع نقشه ترسیم و طراحی می‌شود.

طراحی نقشه‌های سازه‌ جهت عملیات عمرانی

نقشه‌های سازه‌ای و یا محاسباتی، از انواع دیگر نقشه‌های عمرانی در احداث یک ساختمان بشمار می رود که برای ساخت و طراحی نقشه آپارتمان دو خوابه و یا اماکن اداری و تجاری بکار می رود. به طور کلی نقشه‌های محاسباتی در دسته نقشه‌های فاز دو قرار می‌گیرند. در واقع در نقشه‌های فاز دو، تمام جزئیات ساختمان و پروژه به طور کامل مشخص خواهند شد. نوع و مدل فونداسیون، ابعاد ستون‌ها و دیوارها، مسیر لوله‌ها، ابعاد و جزئیات پنجره و درب، نوع مصالح و متریال مورد استفاده در ساختمان و غیره از جمله اطلاعاتی است که در این نقشه نمایش داده می‌شود. به طور کلی مهندسان با استفاده از نقشه‌های فاز یک، نقشه‌های فاز دو و یا نقشه‌های اجرایی را ترسیم می‌کنند و با توجه به اطلاعات و جزئیات دقیق و درست، وارد مرحله‌ی بعدی می‌شوند. این مرحله شامل طراحی نقشه‌های مکانیکی و الکتریکی ساختمان است که در بخش بعدی به طور کامل به آن اشاره خواهیم کرد. لطفا با ما همراه باشید.

نقشه کشی ساختمان

طراحی نقشه‌های تاسیساتی در دفتر فنی مهندسی

به نقل از دفتر فنی مهندسی آرین پاراکس: حتی در طراحی نقشه آپارتمان دو خوابه کوچک نیز بهتر است نقشه های کاملی داشته باشید. بنابرین در این بخش هیچگونه صرفه جویی جایز نیست.

پس از ترسیم نقشه معماری نوبت به تاسیسات برق و مکانیک می رسد ، طراحی نقشه‌های تاسیساتی است که شامل دو نوع مکانیکی و الکتریکی می‌باشد. به طور کلی نقشه تاسیساتی مکانیکی، جزئیات و اطلاعات کاملی در مورد مسیر لوله کشی‌ها که شامل لوله کشی آب گرم و آب سرد مصرفی و بهداشتی، مسیرهای ورود و خروج آب باران و فاضلاب، لوله کشی و مسیرهای گرمایشی، آب گرم و شوفاژ، کانال کشی تهویه کولر آبی، لوله کشی و مسیرهای تهویه، لوله کشی و مسیر موتورخانه و غیره را به درستی و با دقت بسیار بالا نمایش می‌دهد.

این نوع نقشه‌ی ساختمان باید توسط مهندس مکانیک حرفه‌ای و با تجربه در دفتر فنی مهندسی طراحی و ترسیم شود. در واقع هر نقشه‌ی معماری و ساختمان، باید توسط طراحان و مهندسان مربوط به آن بخش طراحی شود تا پروژه با مشکلی روبرو نشود.
نقشه‌ی دیگر تأسیسات، نقشه الکتریکی و یا برقی می‌باشد. به طور کلی می‌توان بیان کرد که در طراحی ساختمان و یا طراحی نقشه آپارتمان دو خوابه و سه خوابه ، تمام ابزار و یا لوازمی که با برق کار می‌کنند و باید وظیفه برق رسانی و روشنایی ساختمان را انجام دهند، باید در این نوع نقشه ترسیم شود و اطلاعات و جزئیات کامل را به مهندس ناظر و همچنین کارفرما بدهد. تمام این جزئیات در نقشه تاسیساتی الکتریکی شامل طراحی سیستم روشنایی آپارتمان و یا ساختمان، طراحی سیستم آتش سوزی، طراحی سیستم‌های امنیتی، محل و مسیر سیم کشی برق، تلفن و آنتن، طراحی تابلو برق آپارتمان، طراحی سیستم آسانسور، محل قرار گرفتن کلید و پریز، طراحی و ترسیم سیستم‌های حفاظتی و غیره می‌شود. طراح و مهندس مربوطه در ترسیم تمام این جزئیات و اطلاعات، باید با دقت بسیار بالا عمل کند و نکات و همچنین استانداردهای لازم را در نظر بگیرد.

به نقل از سایت تحلیل بازار که بررسی وضعیت بازارها و مشاغل می پردازد: اگر به دنبال معرفی نقشه کش وضع موجود ساختمان هستید شرکت فنی مهندسی آرین پاراکس  به عنوان مجموعه ای توانمند در این حرفه بطور جدی فعالیت می نماید و صفر تا صد خدمات نقشه کشی ساختمان از پلان معماری برای آپارتمان دو خوابه تا محاسبات سازه و نقشه های وضع موجود ساختمان جهت مجوز پایان کار را برای شما تهیه خواهد کرد.

 در طراحی نقشه آپارتمان دو خوابه چه نکاتی باید رعایت شود؟

همان گونه که در ابتدا بیان کردیم طراحی نقشه آپارتمان باید به صورت اصولی و با توجه به نکات ضروری توسط یک دفتر فنی مهندسی معتبر انجام شود. در واقع نقشه‌های آپارتمان، با توجه به متراژ ساختمان و سلیقه کارفرما متفاوت می‌باشند. در این بخش ما قصد داریم نکات موجود در طراحی نقشه آپارتمان دو خوابه را برای شما عزیزان بیان کنیم.
طراحی آپارتمان‌های دو خوابه، اگرچه دارای فضای نسبتا کوچکی می‌باشند ولی می‌توان آن‌ها را به گونه‌ای طراحی کرد که تمامی امکانات مورد نیاز یک خانواده را فراهم کند. اتاق خواب مستر در واقع اتاق خواب اصلی در یک آپارتمان می‌باشد که دارای سرویس بهداشتی جداگانه است. البته قرار دادن سرویس بهداشتی در این اتاق خواب، لازم و ضروری نمی‌باشد. در طراحی نقشه آپارتمان‌ دو خوابه، اتاق دیگر معمولا اتاق کودک و یا اتاق مهمان در نظر گرفته می‌شود. این اتاق، فضای کوچک‌تری نسبت به اتاق اصلی دارد.
در واقع نکاتی که باید در این اتاق خواب به آن توجه شود، دسترسی راحت به سیستم تهویه و همچنین نور لازم و کافی می‌باشد. یکی دیگر از نکاتی که در اینگونه آپارتمان‌ها باید به آن توجه کرد، قرار دادن تراس و بالکن و دسترسی یکی از اتاق خواب‌ها به آن است. جدا کردن و تفکیک فضاهای خصوصی و عمومی آپارتمان، نکته دیگری است که باید رعایت شود. طراحی ورودی نیز در آپارتمان‌های دو خوابه، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. در این گونه موارد توصیه می‌شود سرویس بهداشتی و آشپزخانه جهت دسترسی راحت افراد خانواده، در کنار درب ورودی آپارتمان طراحی شوند.

منبع: خبرگزاری آریا

AmiR

دانشجوی رشته کامپیوتر - نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا