از کجا بفهمیم باتری قابل شارژ است + ۳ نکته مهم
باتریهای قابل شارژ در حال حاضر در بسیاری از دستگاههای الکترونیکی مانند تلفن همراه، لپتاپ، دوربینهای دیجیتال و خودروها استفاده میشوند. اما چگونه میتوانیم بفهمیم باتری قابل شارژ است و قابلیت شارژ مجدد را دارد؟ در این مقاله، به بررسی روشها و علائمی که ما را قادر میسازد باتری قابل شارژ را تشخیص دهیم، خواهیم پرداخت.
فهرست مطالب
از کجا بفهمیم باتری شارژی است
اولین قدم برای تشخیص باتری قابل شارژ، تعیین نوع باتری است. باتریهای قابل شارژ معمولاً از نوع لیتیوم یون، نیکلکادمیوم یا نیکلفلز-هیدرید هستند. نگران نباشید. شناسایی کار آسانی است. اطلاعات مربوط به نوع باتری را میتوان در بستهبندی باتری، دفترچه راهنما یا برچسب باتری یافت.
باتریهای شارژ به چهار دسته زیر تقسیم میشوند:
- باتریهای لیتیوم یون (Li-ion)
- باتریهای لیتیوم پلیمر (Li-pol)
- باتریهای نیکل کادمیوم (Ni-cd)
- باتریهای نیکل متال هیدرید (Ni-mh)
باتری لیتیوم یونی یک نوع باتری قابل شارژ است که از ترکیبات شیمیایی لیتیوم یونی برای ذخیره و انتقال انرژی استفاده میکند. این باتریها در وسایل نقلیه الکتریکی، وسایل الکترونیکی قابل حمل، صنعت هوافضا و تشکیلات نظامی استفاده میشوند. باتری لیتیوم یونی به دلیل داشتن ظرفیت انرژی بالا و وزن و حجم کمتر نسبت به باتریهای قدیمیتر، محبوبیت بالایی دارد. این باتریها قابلیت شارژ و تخلیه مکرر را دارند و میتوانند در طول عمر خود چندین بار شارژ شوند.
باتری لیتیوم پلیمری نوع دیگری از باتری قابل شارژ است که الکترولیت پلیمری به جای الکترولیت مایع در آن استفاده میشود. این نوع باتری انرژی بالایی را نسبت به سایر نمونههای باتری لیتیومی ارائه میدهد. باتری لیتیوم پلیمری عموماً در گوشیهای همراه و رایانهها استفاده میشود و دارای وزن سبکی است.
باتری نیکل کادمیوم از نیکل اکسید به عنوان ماده فعال استفاده میکند. قیمت آن نسبت به باتری سرب اسیدی بیشتر است و در اسباببازیها، وسایل روشنایی و نمونههای بزرگتر آن در خودروهای الکتریکی، قایقها و هواپیماها استفاده میشود. باتری نیکل متال هیدرید که شباهت زیادی به باتری نیکل کادمیوم دارد، در وسایلی مانند اتومبیل برقی یا تلفن بیسیم استفاده میشود. فروشگاه مبین باتری، یک فروشگاه معتبر است که انواع باتریهای با کیفیت را عرضه میکند. شما میتوانید نمونههای مورد نیاز خود را از فروشگاه اینترنتی مبین باتری تهیه کنید.
روش تشخیص شارژی بودن باطری قلمی
باتریهای قابل شارژ معمولاً دارای علائمی هستند که نشان میدهند آیا باتری قابل شارژ است یا خیر.
از نظر ظاهری، میتوان تشخیص داد که آیا یک باتری قلمی قابل شارژ است یا خیر.
برری باتری های قابل شارژ علامت و نشانه وجود دادرد. که نشان میدهد این باتری قابل شارژ است. اما این علامت و نوشته ها روی باتری غیر قابل شاژ وجو.د ندارد.
علامت باتری های قلمی قابل شارژ
تصاویر زیر را نگاه کنید. اگر روی باتری قلمی یکی از علامتهای زیر باشد، باتری از نوع شارژی است.
علاوه بر علامت، روی اکثر باتری های قابل شارژ کلمه ” Rechargeable” به معنی شارژ مجدد ذکر شده است. در برخی از برندها بجای کلمه ” Rechargeable” کلمات دیگری نوشته شده که اگر این عبارات را دید خیالتان راحت باشد که باتری از نوع شارژی است.
- always ready
- Ready To use
- super heavy duty
بر روی باتری هایی غیر قابل شارژ هیچ عبارتی یا نوشته نشده یا عبارت Do not recharge نوشته شده است که به معنی غیر قابل شارژ بودن باتری است.
مقایسه باتریهای قابل شارژ و باتریهای غیر قابل شارژ
مهمترین نکته در مقایسه این نوع باطری ها، طول عمر است. بدیهی است که باتری های قابل شارژ طول عمر بسیار بالاتری نسبت به باتری های یکبار مصرف دارند. بعد استفاده از باتری یکبار مصرف، باید آن را به سطل زباله انداخت. اما میتوان سالها از یک باتری قابل شارژ استفاده کرد.
از نظر شکل ظاهری، هر دو دارای تنوع هستند. و در ابعاد و سایزهای متفاوتی تولید می شوند.
باتری های قابل شارژ، نیاز به یک شارژ دارند. پس باید یک شارژ باتری نیز تهیه نمایید. اما بارتری غیر قابل شارژ نیاز به شارژر ندارد. وبعد از مصرف باید به سطل زباله انداخته شود.
از نظر قیمت هم، این دو نوع باتری با هم متفاوت هستند. خب باتری های قابل شارژ با توجه به ساختار و تکنولوژی استفاده شده در آن، قیمت بالاتری نسبت به باتری معمولی دارند. که کاملا قابل قبول است.
نتیجه
برای پاسخ به سوال “از کجا بفهمیم باتری قابل شارژ است” روش هایی را توضیح دادیم. مهم ترین روش توجه به علامت باتری های قلمی قابل شارژ است. یعنی بر روی باتری های قابل شارژ علامت های اختصاصی است که هرگاه این علامت ها را دیدید، با خیال راحت میتوان گفت باتری قابل شارژ است.
برای خرید انواع باتری میتوانید با کارشناسان مبین باتری و باشماره ۰۹۱۲۱۰۱۸۵۰۷ تماس حاصل نمایید.