رشد فردیسبک زندگی

برنامه ریزی در زندگی – برنامه ریزی درسی(قسمت دوم)

با قسمت دوم اصول برنامه ریزی در زندگی همراه شما هستیم. در این قسمت می خواهیم، اصول برنامه ریزی روزانه در ۲۴ ساعت را بررسی کنیم. با تاپ زیرو همراه باشید.

همچنین بخوانید، چگونه برنامه ریزی کنیم؟ (به صورت پیشرفته) | برنامه ریزی درسی

باکس های ۶۰ دقیق ای در روز (برنامه ریزی در زندگی)

کارهایی گه در قسمت اول مقاله رو انجام دادید، در ادامه می خواهیم برنامه ریزی در زندگی را بررسی کنیم، این برنامه ی روزانه، باید چگونه باشد؟ یادتان باشد کل کار هایی را که در طول روز انجام می دهید باید به باکس های شصت دقیقه ای تنظیم کنید. یعنی پروژه ها، قرارها و کارهایی که در طول روز می خواهید انجام بدهید و ارتباطاتی که می خواهید با آدم ها داشته باشید، باید در باکس های شصت دقیقه ای انجام بدهید.

برنامه ریزی در زندگی

ببینید در طی روز ما یکسری پروژه های اصلی و کار های اصلی داریم که باید انجام بدهیم تا به اون اهداف بلند مدت خود برسیم، من توصیه می کنم که سه تا پروژه اصلی که دنبال می کنید را در کار های روزانه خودتان قرار دهید. مثلا ممکنه در برنامه کوتاه مدت شما، یک استراتژی بازاریابی اضافه کنید، وب سایتتان را تقویت کنید و مکالمه فروشتان را با صد نفر امتحان نمایید.

مثلا اگر درسی هست، در کوتاه مدت به فکر این هستید که یکسری آزمون آزمایشی حل کنید و یا شرکت کنید. در درس و یا دوتا مهارت، مهارت خود را افزایش دهید. حالا این پروژه هایی که انجام می دهید، اینها بخش هایی از باکس های ۶۰ دقیقه ای هستند.

در طی روز هم ممکن است با یکسری افراد صحبت کنید، یکسری افراد هستند که ما باید بریم سراغ آنها، یکسری افراد هستند که ما منتظر هستیم که آنها به ما جواب بدهند. یکسری چیز ها خواستیم و منتظر هستیم که آنها به ما جواب بدهند.

اولویت ها(برنامه ریزی در زندگی)

یکسری کار های ضروری هستند که باید امروز حتما در برنامه ریزی در زندگی انجام بشوند. مثلا امروز باید حتما فلان کس را ببینم. این ها حتما باید در برنامه بیاید. پس یک دقیقه وایسید باید در نظر بگیرید در طی روز چه اقداماتی باید در طی روز انجام بدهید که من رو به اهدف کوتاه مدت خودت برساند. بعد باید ببینم با چه افرادی باید مذاکره کنم و این ها رو یادداشت کنم و ببینم و این ها در برنامه ام بیاورم. ممکنه یک نفر هست یک باکس شصت دقیقه ای به آن اختصاص می دهی، باید بررسی کنی و ببینی در یک باکس شصت دقیقه قابل انجام است. ممکن است در چند باکس شصت دقیقه ای باید برای آن در نظر بگیرید.

همینطور قرار هایی که از قبل در نظر گرفته شده است، کلاس هایی که باید در آن شرکت کنم و … این ها رو هم یادداشت می کنم و این میشه قسمت اصلی و در واقع اصل برنامه روزانه است و باید من این کار ها رو در باکس های شصت دقیقه ای انجام بدهم.

برنامه ریزی در زندگی

تنظیم باکس ها

یعنی فرض کنید اگر من بیزینسی دارم  میگم که اون کار های اصلی که باید انجام بدهم، یک این است که باید روی وب سایتم کار کنم: دوتا شصت دقیقه ای یا یک شصت دقیقه ای برای آن وقت می گذارم، ممکن است کار دیگه ای که باید انجام بدهم این است که به حسابداری برسم، دوتا شصت دقیقه ای برای حسابداری وقت بگذارم

ممکن است باید محصول یا خدماتی به کسی ارائه بدهم سه ساعت زمان می برد سه تا شصت دقیقه ای به آن اختصاص می دهم. برای آزمونی خودم  آماده می شوم، این مهارت رو باید یک ساعت دو ساعت برای آن وقت بگذارم، یک قرار باید حضور پیدا کنم، باید در آن کلاس شرکت کنم، با این آدم ها باید قرار بگذارم، یک یا چند باکس به آن اختصاص می دهم. این ها رو می نویسم و این ها رو مشخص می کنم. من می خواهم که یک صفحه بیاورید و شما به صورت خام  بنویسید، پروژه هاتون چه چیزی است و یکسری باکس های شصت دقیقه ای برای آنها در نظر بگیرید. آدم های که باید ببینید چه کسانی هستند، یکسری باکس های شصت دقیقه ای برای آن در نظر می گیرید.

قرار هایی که قبلا تنظیم کرده اید یک یا چند باکس برای آن در نظر بگیرید این کار رو انجام بدهید و سپس ادامه مقاله را بخوانید.

تمرکز روی یک موضوع

تحقیقات ثابت کرده اند میزان تمرکزی که می توان روی یک موضوع گذاشت ۵۲ دقیقه است که خیلی خوب است که به دنبال آن ۱۷ دقیقه استراحت کنید. حالا چون این اعداد رند نیست، من آن را رندش می کنم، هر شصت دقیقه، پانزده دقیقه استراحت، یعنی من کار هایم را برای گرفتن حداکثر بازدهی، زمانی که من شصت دقیقه روی آن وقت بگذارم و بعد از آن یک ربع استراحت کنم، دوباره شصت دقیقه وقت بگذارم بعد یک ربع استراحت کنم و همینجوری رو به جلو بروم. حالا ما ربات نیستیم ممکنه برای برخی افراد این شصت دقیقه یکمی کم و زیاد بشود. یک جاهایی برای ناهار، شاید این پانزده دقیقه کافی نباشد.

یک جاهایی ممکن است خیلی خسته شده باشید و نیاز باشد که استراحت بیشتری کنید، اشکال ندارد ولی اصل ماجرا رو بچسب، شصت دقیقه و پانزده دقیقه استراحت، مثلا بعضی می گویند که آقا من شصت دقیقه به جایی نمی رسم من باید سه ساعت روی آن کار بکنم تا به یک جایی برسد، اوکی عیبی نداره اگر برای تو اینجوری جواب میده خب ادامه بده ولی خب تحقیقات علمی در برنامه ریزی در زندگی جوری دیگه ای عنوان کرده است.

برنامه ریزی در زندگی

خصوصیات ۶۰ دقیقه

یعنی شما هم اگر پروژه ای دارید که دوساعت و یا سه ساعت زمان می برد، تقسیمش کن به باکس های شصت دقیقه ای، اشکال ندارد که سه ساعت روی آن کار کنید ولی یک شصت دقیقه کار کنید و یک ربع استراحت کنید. بنابراین پشت سر هم فکر می کنید که بازدهی شما زیاد است، معمولا بعد از شصت دقیقه پایین می آید. پس این نکته را هم در برنامه ریزی در زندگی رعایت کنید.

این شصت دقیقه ها چه خصوصیتی در  برنامه ریزی در زندگی دارند

۱- بدون وقفه
۲- با تمرکز کامل
۳- با کار های دیگه مخلوط نشود.

ببنید دوستان این یکی از مهم ترین اصل هاست، باور کنید همین یک دونه رو انجام بدهید، ۲۰، ۳۰ درصد بهره وری شما را در برنامه ریزی در زندگی افزایش می یابد. یعنی وقتی شصت دقیقه وارد آن می شوید، قبلش ذهنتت رو آروم می کنی و نیت می کنی که در اون شصت دقیقه بوم بوم بوم، تمام انرژی تو میزاری و اون کار رو انجام می دهی، دیگه قطع نمیشه وسطش پا نمیشی موبایلت رو  چک کنی، حالا برم یک چای برای خودم بریزم، برم این بر، برم اون بر، حالا بپرم اون یکی کار را انجام بدهم، مخلوط نمی شود، بدون وقفه با تمرکز کامل، این است که بهره وری را افزایش می دهد.

اغلب این افراد یا باکس های شصت دقیقه ای ندارند، پخش و پلا هست برنامشون، همینجوری کار می کنند تا از رمق بیوفتند، ثانیا وسطش قاتی پاتی هست، از این می پرند به اون، وسطش تلفن جواب می دهند، یهو پا می شوند و آب می خورند، این ها بهره وری رو کم می کند و اگر شما این موارد را رعایت کنید بهره وری شما را افزایش می دهد.

 

تعداد باکس ها

سوال اساسی که اینجا مطرح می شود که چند تا باکس در طول روز باید در برنامه ریزی در زندگی بنویسیم، در طی روز چند تا باکس باید بنویسیم؟ یک هفته امتحان کنید تا تعداد باکس های ایده آل خودتان را پیدا کنید، یعنی برای هر کسی متفاوت است، بعضی ها هستند که سه چهار تا باکس داشته باشند، بعضی ها شش الی هفت تا، بعضی ها دوازده تا، سیزده تا، بستگی دارد به این که شما چقدر این اصول را بلد هستید و آن را رعایت می کنید، بستگی دارد که چقدر آدم پر کاری بودید، چقدر آدم متمرکزی هستید، بستگی دارد که چقدر حواستان پرت هست و چقدر به موبایلتان رجوع می کنید.

من می خواهم به شما این رو بگویم که این برای همه برابر نیست، چطوری می تونی بفهمی؟ یک هفته انجامش بده، دستتان می آید، بعد از یک هفته اون موقع می توانید اندازه گیری کنید. من می خواهم نگاهی کنید و ببینید می توانید این گونه برنامه را برای فردا تنظیم کنید.

حالا برای بعد از ظهر که مقداری بدن افت پیدا می کند می توانید استراحت ها را طولانی تر در نظر بگیرید.

استراحت ۶۰ دقیقه(برنامه ریزی در زندگی)

در تحقیقاتی که گوگل انجام داده برای کارمندانش، این قانون ۶۰ دقیقه، ۱۵ دقیقه بهترین بهره وری رو برای کارمندان دارد. بعد از ظهر که بدن افت پیدا می کند، بد نیست که یک استحراحت کوتاه بکنید و این استراحت نباید خیلی طولانی مدت بشود.

بعضی ها  باهاش راحت هستن بعضی ها راحت نیستن، من خودم استراحت بعد از ظهر نمی کنم، استراحت کوتاه مدت که خیلی دیر وقت نباشد و از ساعت سه، چهار بعد از ظهر به بعد رد نشود، باعث می شود که رفرش بشوید و برگردید و ادامه کارتان را با انرژی لازم انجام می دهید.

اگر این استراحت طولانی باشد و یهو دو ساعت استراحت کنید یا اگر مثلا خیلی دیر وقت باشد باعث می شود که ریتم خوابتان را به هم زند و بدتر کسلتان می کند.

۶۰ دقیقه تیز کردن اره(برنامه ریزی در زندگی)

در روزتان شصت دقیقه یکی از اون باکس ها را اختصاص بدهید. به این که تیز کنید اره رو، تیز کنید خودتان را یعنی این که دوباره برگردید به بازی، استرس ها رو دور کنید، انرژی تان را تقویت کنید، برای هرکسی یک کاری است، من یکسری پیشنهاد به شما میدهم مثلا ورزش، فوق العاده است، بخاطر این که ورزش نه تنها از نظر فیزیکی، اون هورمون هایی که ترشح می شود مثل آدرنالین باعث می شود که حالتان هم عوض شود و انگیزه و تمرکزتان هم بالا رود.

مدیتیشن بسیار ثابت شده است که روش خوبی است و چقدر می تواند روی انرژی تاثیر گذار باشد. برای بعضی موسیقی گوش دادن است، برای بعضی ها نماز و دعا است برای شما، هر کدوم که هست آن را انجام بدهید، برای بعضی ها این است که یک دور، دور خیابان راه بروند یا به طبیعت بروند، برای خودتان بگردید و ببینید که انرژی شما، چه چیزی بیشتر و بیشتر می کند و اون کار را در برنامه روزانه خودتان بیاورید، خیلی ها ممکن است این شصت دقیقه رو توی یک نوبت انجام می دهند بعضی ها هم در دو نوبت دوتا سی دقیقه ای انجام می دهند.

ذهنی باز

من دوست دارم به برنامه ی خود نگاه کنید و ببینید کجا افت انرژی دارید، یک شصت دقیقه بگذارید و این موارد را در داخل آن قرار دهید. قرار است ذهنتان باز باشد ما گفتیم وقتی نتیجه می گیرید که ذهنمان باز باشد و قضاوت نکنیم. برید و انجام بدهید چون هزاران نفر این موارد رو انجام داده اند و بهره بری آن ها فوق العاده افزایش یافت. مگر شما نمی خواهید وقت مفیدتان بیشتر شود، مگر شما نمی خواهید بیشتر از بقیه جلو بروید، این ها روش های ثابت شده ای هستند برای این که شما در یک درصد برتر قرار بگیرید. اطمینان کنید، قضاوتش نکنید، انجام بدهید و ببینید چقدر تاثیر گذار است.

برنامه ریزی در زندگی
برنامه ریزی در زندگی

انتهای روز: برنامه ریزی روز بعد

یعنی این که وقتی همه باکس ها رو انجام دادید و همه استراحت ها بینش را انجام دادید، آخرین کاری که در روز انجام می دهید این باشد که برنامه روز بعدتان را بنویسید. بر اساس همین اصولی که گفته شد. یعنی فکر کنید، در ابتدا ممکن است بیشتر وقت ببرد، بعد از مدتی شاید بتوانید این موارد رو در پنج دقیقه انجام بدهید، بشینید و ببینید من برای فردا چه پروژه هایی دارم با چه آدم هایی باید ارتباط برقرار کنم و چه قرار هایی دارم، باکس های شصت دقیقه ای برای آنها قرار می دهید. یک برنامه خام درست می کنید. بنویسید و فردا صبح که بیدار شدید و اون شصت دقیقه ی اول صبح را طی کردید و با انرژی و با تمرکز خواستید برید در اون برنامه، دقیقا بدونید که چه باکس هایی دارید و به چه شکلی باید این برنامه را انجام بدهید.

این است فرق آدمی که صبح بیدار می شود به صورت واکنشی، واکنش به اتفاقات و هیچ اتفاقی برای آن نمی افتد و کسی که از همون اول صبح با کنترل و تمرکز، قشنگ روز را در دست می گیرد و اون ۲۴ ساعت را کارهایش رو فوق العاده انجام می دهد. باور کنید این تاثیرش به همین صورت است که من مطرح کردم. یعنی فوق العاده می تواند بهره وری شما را افزایش دهد.

همه ما ۲۴ ساعت در روز داریم. سرنوشت ما نهایتا وابسته به این تصمیم روزانه است که زمانمان را صرف چه کاری می کنیم.

برنامه ریزی در زندگی
برنامه ریزی در زندگی

فعالیت های روزانه

خودتان می دانید و باید این سوال را از خودتان بپرسید که از این ۲۴ ساعت که حالا چند ساعتی که خواب هستیم، بقیش رو داریم چه کاری انجام می دهیم. توی موبایلیت در شبکه ی اجتماعی هستید. درگیر این هستیم که فلان کس چه آهنگی رو خونده است. درگیر این هستیم که فلان کس چه دابسمشی رو داده بیرون، به من چه ربطی داره! یا درگیر این هستیم که پروژه های من چه چیزی است با چه آدم هایی باید ارتباط برقرار کنم، اهداف من کدومه، چه کار هایی رو باید در اولویت بگذارم. باکس های شصت دقیقه ای هست که این ها فرق بین آدم هاست. دقیقا نکته در این است که من چطوری برنامه ریزی کنم و بتوانم بهره وری خود را افزایش دهم.

همه دانشمندان، همه ورزشکاران، قهرمانان و همه و همه ۲۴ ساعت داریم، فرق ما این است که چطوری این ۲۴ ساعت رو  استفاده می کنیم

ممنون که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید من می خواهم همینجا توقف بکنید و شما قلم و کاغذ بیاورید، برنامه تان را بنویسید و آن را مرور کنید و این چند اصلی که گفتم رو در برنامه تان پیاده سازی کنید. قشنگ این رو یادداشت کنید. برای این که فردا بیدار شدید و خواستید این برنامه رو انجام بدهید دقیقا این اصولی که گفتم رو رعایت کنید. سایت ما جفت هیچ

منبع: جفت هیچ

AmiR

دانشجوی رشته کامپیوتر - نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا