ساخت یک پرینتر سه بعدی جدید که اجسام واقعی را به کمک نور می سازد
محققان این بار موفق به تولید نوعی پرینتر سه بعدی جدید شده اند که به صورت یک باره و با استفاده از نور، اجسام را می سازد. با مجله خبری جفت هیچ همراه باشید تا به بررسی این تکنولوژی جدید بپردازیم.
پرینترهای سه بعدی که تاکنون طراحی شده اند، ساخت اجسام مختلف را به صورت لایه به لایه انجام می دهند. پیاده سازی طرح های بزرگ با کمک این روش، ممکن است چند ساعت و یا حتی چندین روز زمان لازم داشته باشد.
اما اخیرا دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا، پرینتر سه بعدی جدیدی را ساخته اند که اجسام مورد نظر را به یک باره و از طریق تاباندن پرتوهای نور می سازند. این روش که برای اولین بار ابداع و استفاده شده، می تواند تحول بزرگی در زمینه ی طراحی قطعات و اجسام فیزیکی مختلف ایجاد نماید.
محققان نام این پرینتر سه بعدی را the replicator (تکرارکننده) گذاشته اند که برگرفته از فیلم های تخیلی Star Trek می باشد.
پرینتر سه بعدی the replicator چگونه کار می کند ؟
عملکرد این دستگاه را می توان به نحوی مشابه دستگاه سی تی اسکن مغز دانست. این دستگاه ابتدا طرح مورد نظر را از زوایای مختلف اسکن می کند و عکس های دو بعدی می گیرد. سپس این عکس ها را به یکدیگر متصل می کند و یک کلیپ ویدئویی کوتاه می سازد.
اکنون پروژکتور تعبیه شده در دستگاه، تصاویر این کلیپ را با کمک پرتوهای نور به یک رزین مصنوعی که درون لوله ای شفاف قرار دارد، می تاباند. این مایع (رزین مصنوعی) در برخورد با مقادیر خاصی از نور، به حالت جامد تبدیل می شود و طرح مورد نظر را به صورت سه بعدی می سازد.
از شما دعوت می کنیم ویدئوی زیر را باز کنید و نحوه ی کارکرد این دستگاه را به صورت تصویری مشاهده نمایید. همان طور که ملاحظه می کنید مجسمه ی مشهور مرد متفکر اثر آگوست رودن، تنها در دو دقیقه ساخته می شود!
پرینتر سه بعدی the replicator چه مزایا و معایبی دارد ؟
یکی از مهم ترین مزیت های این پرینتر سه بعدی، صاف و صیقلی بودن سطح خارجی اجسام ساخته شده و انعطاف پذیری بالای آنهاست؛ تولید اجسام به صورت بسیار سریع و یک باره را نیز می توان به عنوان نقطه ی برتری این دستگاه در مقایسه با محصولات مشابه در نظر گرفت.
البته اجسام تولید شده توسط این پرینتر، سایز محدودی دارند و به یک نوع رزین مصنوعی مخصوص به عنوان ماده ی اولیه نیاز داریم. علاوه بر این ها، اشیاء ساخته شده از دقت کافی برخوردار نیستند و باید کمی روی آنها کار شود تا به طرح مورد نظر شباهت بیشتری پیدا کنند.
محققان امیدوارند با پیشرفت این فناوری، در آینده موفق به ساخت تجهیزات پزشکی و اندام های مصنوعی بدن شوند و از این طریق تحول عظیمی در دنیای پرینترهای سه بعدی ایجاد نمایند.
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به این وب سایت مراجعه کنید.