خدمات شرکت حسابداری سیستم حساب
حسابداری از زمان های خیلی گذشته و تقریبا از زمانی اولین بشر معاملات خود را انجام می دادند وجود داشته و این یک بحث جدا نشدنی در تمام تجارت انسانها است. کسب و کارها برای انجام امور مالی و حسابداری خود می بایست به دنبال متخصصان این موضوع یعنی حسابداران بروند و از دانش آنها در پیاده سازی و انجام آن بهره مند شوند. سازمان ها برای انجام دادن حسابداری کسب و کار خود یا باید حسابدار استخدام کنند یا مانند خیلی از مجموعه های دیگر برون سپاری کنند. هر کدام معایب و مزایای خودش را دارد. تحقیقات نشان داده است که همکاری با شرکت حسابداری خوب و با سابقه مناسب که به نوعی تضمین کیفیت عملکرد آنهاست نتایج خوبی را به همراه داشته است و معمولا این تعامل به همکاری طولانی مدت منجر می شود.
بحث استخدام حسابدار که مشخص است و راه رسم خودش را دارد و به گونه ای از قدیم الایام این کار صورت می گرفت. برون سپاری خدمات از جمله حسابداری و امور مالی و مالیاتی یک مورد نسبتا جدید است و همچنین شرکت های حسابداری با سطوح توانایی مختلفی در کشور ما در حال فعالیت هستند.
فهرست مطالب
شرکت حسابداری
حسابداری و محاسبات مالی از زمان های قدیم وجود داشته و با توسعه یافتن اقتصاد و رشد کسب و کارها در دنیا، امور مالی و حسابداری از اهمیت ویژه ای برخوردار شده اند. به همین موجب مجموعه هایی تحت عنوان شرکت حسابداری به عنوان یک شغل در زمینه مالی و حسابداری تاسیس شده اند و به مردم و نیازمندان در این حوزه خدمات ارائه می کنند. یک شرکت حسابداری با نام های دیگری همچون شرکت های خدمات مالی و مالیاتی نیز شناخته می شوند زیرا امور حسابداری با سایر امور مالی مانند مالیات و بیمه و حسابرسی رابطه مستقیمی دارد و به همین ترتیب آنها برای حفظ کیفیت و تنوع خدمات خود می بایست سایر حوزه های را نیز تا حد امکان پوشش دهند.
یک شرکت حسابداری تلاشش بر این است که تمام امور مالی و مالیاتی یک سازمان را بر عهده بگیرند و امور را تسهیل نمایند، از سایر خدمات آنها می توان به حسابرسی، انواع حسابداریها، مشاوره مالی و مالیاتی، مشاوره حسابداری و تشکیلو استقرار کادر مالی و… نام برد که باز هم خیلی از موارد را به دلیل محدودیت نمیتوان در اینجا مطرح کرد.
شرکتهای حسابداری معمولا دارای دپارتمان های مختلفی از قبیل حسابداری، حسابرسی، مالیاتی، بیمه و… هستند و برای هرکدام از آنها یک نفر مدیر یا سرپرست مشخص می شود که مسولیت آن بخش را به عهده دارد همچنین این قسمت ها از کارشناسانی مربوط به آن حوزه مورد نظر تشکیل شده اند که بیشتر امور اجرایی مربوط به خود را انجام می دهند و در نهایت تحت نظارت و مدیریت سرپرست یا مدیر خود هستند. این به معنای آن است که اگر یک کسب و کار با شرکت حسابداری قرارداد همکاری برای انجام امور امضا کند علاوه بر داشتن کارشناس مربوطه یک مدیر مالی نیز به طور غیر مستقیم همراه خود خواهد داشت.
اشخاص حقیقی که خدمات مالی ارائه می دهند به گونه ای هم تراز شرکت های حسابداری هستند اما شرکت های حسابداری به دلیل داشتن مشتریانی با انواع و اقسام کسب و کارهای مختلف و به دلیل بالا بودن تعداد مشتریان، از تجربه بیشتری برخوردار هستند. از جهاتی نیز معمولا شرکت حسابداری و خدمات مالی برای مشتریان خود فاکتور رسمی صادر می کند و کسب و کارها می توانند آن هزینه را در صورت های مالی خود نشان دهند و به عنوان هزینه ثبت کنند اما سایرین شاید نتوانند یا نخواهند فاکتور رسمی به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی صادر کنند که این موضوع به نفع کسب و کارها نمی باشد. کسب و کارها و مدیران محترم شرکت ها می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر و انجام امور حسابداری و مالیاتی و… با شرکت حسابداری سیستم حساب تماس بگیرند و از خدمات این شرکت بهرهمند شوند.
خدمات مالیاتی
مالیات یکی از موضوعات بسیار مهم در عرصه کسب و کارها است و به عنوان یکی از عناصر موثر در اقتصاد کشورها محسوب می شود. کسب و کارها نمی توانند از مالیات دوری کنند و عدالت اجتماعی و قوانین هم اجازه چنین موردی را به آنها نمی دهد مگر اینکه بر اساس قوانین مشمول معافیت یا نرخ صفر باشند که مالیات پرداخت نکنند. مالیات از نظر شرعی بیت المال است و خدشه وارد کردن در فرآیند آن به هر دلیلی ظلم به سایر مردم است. مالیات سهم دولت ها از درآمد و سود واحدهای اقتصادی به شمار میرود و یکی از ابزارهای درآمدی دولت ها می باشد. در کل مالیات از مردم به خاطر فعالیت ها اقتصادی آنها در کشور اخذ می شود و طی مراحلی مجدد به چرخه اقتصادی بر میگردد و به نوعی برای توسعه و آبادانی کشور به مصرف می رسد. امروزه کسب و کارها چه مشاغل و چه اشخاص حقوقی تحت رصد سازمان امور مالیاتی بابت محاسبه و پرداخت مالیات هستند و به همین موجب دریافت خدمات مالیاتی از سوی مردم و مودیان بسیار بازار خوبی دارد.ببشسسب
قوانین مالیاتی و تکالیف مشخص شده از سوی آنها می بایست توسط کسب و کارها انجام شود و در صورت عدم انجام و رعایت نکردن قوانین مشمول جریمه هایی علاوه بر اصل مالیات می شوند. موضوع مالیات در حدی مهم است که بسیاری از کسب و کارها به دلیل جرایم مالیاتی هنگفت ورشکست شدند و عواقب غیر قابل جبرانی برای آنها رقم خورده است. شرکت ها و اشخاص حقوقی در راستای اجرای قوانین مالیاتی و رعایت آن خدمات مالی و مالیاتی از متخصصین این امر دریافت می کنند. متخصصین این امر می توانند افراد معمولی و اشخاص حقیقی باشند و یا برای دریافت خدمات مالیاتی می توان به شرکتهای خدمات مالیاتی که به صورت تخصصی و سازماندهی شده خدمات مالیاتی ارائه می دهند مراجعه کرد. این شرکت ها به دلیل داشتن شخصیت حقوقی از اعتبار مخصوص به خود برخوردار هستند.
خدمات مالیاتی به نوع خود تقسیم بندی هایی از نظر نوع فعالیت دارد و ممکن است اشخاص در مواردی یا تمام آن مهارت داشته باشد. برای انجام دادن خدمات مالیاتی معمولا شرکتها نیاز به یک حسابدار مالیاتی دارند که امور حسابداری و مالیاتی مربوطه را پیش ببرند. خدمات مالیاتی می تواند در موضوعات متفاوتی در طی سال مالی بابت امور جاری باشد مانند ارسال اظهارنامه مالیات بر درآمد، اظهارنامه ارزش افزوده، صورت معاملات فصلی، مالیات حقوق و… باشد و یا به صورت موردی بابت نوشتن لایحه دفاعیه مالیاتی و یا وکالت مالیاتی و همچنین مشاوره مالیاتی و… باشد.
شما هم اگر به مالیات کسب و کار خود اهمیت می دهید و نیاز به خدمات مالیاتی دارید با مشاوران مالیاتی و کارشناسان سیستم حساب تماس برقرار کنید و به مشتریان خوش نام این شرکت بپیوندید.
مشاوره مالیاتی
با توجه به اهمیت بالای مالیات و دریافت خدمات مالیاتی از سوی مودیان و کسب و کارها، مشاوره مالیاتی یکی از خدمات مورد نیاز و کاربردی برای استفاده کنندگان خدمات مالی محسوب می شود که توسط کارشناس و مشاور مالیاتی ارائه می شود. برای داشتن یک مشاور مالیاتی خوب و خبره بهتر است که مهارت آن فرد محک زده شود و به نحوی از حسن عملکرد ایشان آگاه شد . مشاوره مالیاتی از روش های گوناگونی قابل انجام است.
سه روش و حالت رایج برای ارتباط با مشاور مالیاتی به صورت زیر است:
مشاوره مالیاتی تلفنی : مشاوره مالیاتی تلفنی یکی از راحت ترین و سریعترین روش ها است. بر این اساس شخص دریافت کننده مشاوره مالیاتی با مشاور مالیاتی مورد نظر با تلفن در ارتباط می شود.
مشاوره مالیاتی آنلاین : برای ارتباط با مشاور مالیاتی بدون محدودیت جغرافیایی و به صورت آنلاین، مشاوره مالیاتی آنلاین بهترین گزینه است و می تواند با داشتن اینترنت و یک تبلت یا موبایل یا کامپیوتر به صورت گروهی جلسه مشاوره مالیاتی را برگزار کرد و فایل های مورد نظر نیز در محیط برگزاری جلسه به صورت آنلاین بین طرفین منتقل شود.
مشاوره مالیاتی حضوری : انجام مشاوره مالیاتی به صورت حضوری یکی از رایج ترین و معمول ترین مشاوره مالیاتی است. مشاور مالیاتی و طرف مقابل در یک زمان و مکان خاص همدیگر را ملاقات می کنند و به صورت حضوری و با همراه داشتن اسناد و مدارک می توانند اطلاعات مهم را بین یکدیگر رد و بدل کنند و برای مشکل مالیاتی راه حلی پیدا کنند.
مشاوره مالیاتی یکی از نیازهای مشتریان است برای بهبود عملکرد و سابقه مالیاتی خود، اما یک نکته مهم این است که اجراییات در مباحث حسابداری و انجام تکالیف مالیاتی به نحو صحیح نباید نادیده گرفته شود. مشاوره مالیاتی صرفا رهنمودهای مورد نظر و مسیر را نشان می دهد اما انجام این امور به صورت صحیح و کامل نیز در نقطه مقابل قرار دارد و در صورت مشکل داشتن هریک از این امور واحد اقتصادی می تواند متحمل جرایم مالیاتی شود. معمولا برای انجام امور حسابداری و مالیاتی یک حسابداری مالیاتی استخدام می شود تا در کنار امور حسابداری امور مربوط به مالیات را هم در راستای انجام آن پیگیری کند.
برای داشتن مشاور مالیاتی و حتی داشتن یک حسابدار مالیاتی برای دریافت خدمات مشاوره مالیاتی و انجام سایر امور مالیاتی به صورت جامع و کامل، می توان به شرکت های حسابداری و خدمات مالی و مالیاتی مراجعه کرد و پس از عقد قرارداد رسمی، از آنها خدمت مورد نظر را دریافت کرد. همکاری با این مجموعه ها معمولا صرفه اقتصادی برای کسب و کارها دارد.
خدمات حسابداری
واحدهای اقتصادی و کسب و کارها برای انجام امور مالی و حسابداری خود نیازمند دریافت خدمات حسابداری هستند. خدمات حسابداری طیف وسیعی از امور را مد نظر دارد و همانطور که می دانید به دلیل سطح اهمیت و ارتباط آن با امور مالیاتی و گزارشاتی که استفاده کنندگان داخلی و خارجی به آن نیاز دارند برای کارفرمایان بسیار مورد توجه است. برای حسابداری و انجام آن از حسابدارانی با سطوح مختلف می توان بهره برد مانند ، کمک حسابدار ، کارشناس حسابدار، حسابدار ارشد ، و سرپرست حسابداری و رییس حسابداری و در نهایت مدیر مالی.
خدمات حسابداری می تواند با توجه به نوع کسب و کارها تقسیم بندی شود برای مثال امور حسابداری و فرآیند حسابداری در یک شرکت تولیدی با یک شرکت خدماتی یا بازرگانی در موضوعاتی با یکدیگر متفاوت است. در شرکت تولیدی بهای تمام شده و بهایابی و… از موضوعات مهم به حساب می آید و از ظرف دیگر حسابداری بازرگانی و واردات و صادرات فرآیند مربوط به خود را پیش می برد. در کل امور حسابداری بر اساس استانداردهای حسابداری پیش می رود و حسابدارانی که به استانداردهای حسابداری مسلط هستند معمولا در حسابداری مشکل خاصی ندارند و یا مشکل مهمی جلو آنها قرار ندارد.
کسب و کارهای نیز برای دریافت خدمات حسابدار بهتر است ابتدا نیاز خود را شناسایی کنند و آگاه باشند که حسابدار آنها قرار است به چه اموری بپردازد. به عبارتی از نوع و حجم فعالیت خود آگاه باشد و با توجه به نیازهای حسابدار خود را انتخاب کند. کسب و کارها می توانند به صورت حضوری و دورکاری خدمات حسابداری دریافت کنند و همه اینها مربوط به شرایط کسب و کار و تصمیم مدیریت برای انتخاب روش است. انجام امور حسابداری به صورت حضوری هزینه بیشتری برای کارفرما دارد، هزینه حقوق و دستمزد یک حسابدار تمام وقت بیشتر از پاره وقت یا دورکاری است و هزینه های راه اندازی و مستقر کردن حسابدار یکی از هزینه های این امر است که به گونه ای هزینه پنهان برای مجموعه ها است. اما یک حسابدار دورکار یا پاره وقت معمولا هزینه حقوق و دستمزد کمتری دارد و معمولا هزینه بیمه و عیدی و سنوات نیز ندارند.
برای خدمات حسابداری می توان با افراد حقیقی و فریلنسرها همکاری کرد و یا با شرکت حسابداری همکاری نمود. یک شرکت حسابداری و خدمات مالی به دلیل داشتن شناسه ملی ، شماره ثبت و ثبت شدن در اداره ثبت شرکت ها معمولا از اعتبار بیشتری نسبت به افراد حقیقی برخوردار هستند و از انسجام و یکپارچگی برخوردار هستند . این شرکت ها از نظر هزینه ای هم نسبتا برای مشتریان به صرفه تر هستند و می توانند به صورت جامع خدمات امور مالی و مالیاتی ارائه دهند. خدمات حسابداری در شرکت ها می تواند از استقرار و تشکیل کارد مالی شروع شود و تا بستن حساب ها و اختتامیه دوره مالی پیشروی کند. اموری مانند ثبت و نگهداری اسناد ، تهیه صورت های مالی، ارائه گزارشات حسابداری مدیریت و… برخی از خدمات حسابداری مورد نیاز کارفرمایان است.
حسابدار پاره وقت
حسابدار پاره وقت یکی از گزینه های جذاب و کم هزینه برای کسب و کارها می باشد. برخی از مجموعه ها بودجه کافی برای امور حسابداری خود ندارند و قصد هم ندارند از امور حسابداری خود غافل شوند به همین دلیل یک گزینه خوب برای انجام امور حسابداری استخدام حسابدار پاره وقت است. حسابدار پاره وقت می تواند به صورت حضوری یا دورکاری به مجموعه ها خدمات حسابداری ارائه دهند. یک حسابدار پاره وقت امکان دارد چندین کار به طور همزمان داشته باشد و آنها را مدیریت می کند.
معمولا واحدها اقتصادی متوسط و کوچک هستند که امور مالی آنها با حسابدار پاره وقت حل و رفع می شود. این واحد ها علاوه بر امور حسابداری با امور مالیاتی نیز سرو کار دارند. بهترین گزینه برای انجام هر دو مورد برای این شرکتها و مشاغل به خدمات گرفتن حسابدار مالیاتی پاره وقت است. از این طریق هم یک حسابدار دارند که علاوه بر امور حسابداری مباحث مالیاتی را نیز مد نظر دارد و هم به دلیل پاره وقت بودن هزینه کمتری برای آنها خواهد داشت. روش های متفاوت دیگری هم برای این موضوع مطرح است مثل استخدام یک حسابدار و مشاور مالیاتی نیمه وقت.
منظور از حسابدار پاره وقت صرفا استخدام یک حسابدار نیست. بلکه انجام امور حسابداری به صورت نیمه وقت است. به همین موجب می تواند علاوه بر استخدام حسابدار یک گزینه بهتر نیز در نظر گرفت که همکاری به شرکت حسابداری و خدمات مالیاتی است که امور مربوطه را شخصا خود بر عهده میگیرد و به صورت نیمه وقت با اعزام حسابدار حضوری و یا دورکاری امور مالی و مالیاتی آن کسب و کار را مدیریت می کند . این شرکت ها معمولا مدیران ارشد یا سرپرست های مالی دارد که عملکرد کارشناسان مربوطه خود را مور بررسی و نظارت قرار می دهند.
کارکردن با یک شرکت حسابدار و انجام امور حسابداری به صورت پاره وقت این مزیت را برای آن واحد کسب و کار دارد که دیگر نگران ترک حسابدار و یا کیفیت خدمات نخواهد بود. زیرا در شرکت های خدمات مالی و مالیاتی در صورت ترک حسابدار یک حسابدار دیگر جایگزین آن می شود و به دلیل مدیریت و کنترل عملکرد آن حسابدار توسط مدیران بالا دستی کیفیت خدمات نیز بالا می رود. با این کار هزینه های پنهان مجموعه نیز کاهش می یابد برای مثال دیگر نیازی نیست برای حضور مستمر یک حسابدار تدارک دیده شود و هزینه سهم بیمه کارفرما پرداخت نمی شود و عیدی و سنوات هم به آن شرکت پرداخت نمی شود. و با دریافت فاکتور رسمی بر اساس قرارداد منعقد شده می توان هزینه آن را به عنوان هزینه های قابل قبول مالیاتی هم در صورت های مالی انعکاس داد.
مشاوره مالی
یکی از نیازهای کسب و کارها در راستای بهبود امور مالی و با هدف افزایش سودآوری شرکت ها مشاوره مالی است. مشاوره مالی بسیار مبحثی گسترده در نوع خود است و به موضوعات گوناگونی از قبیل امور مالی و مالیاتی و کاسب و کار ورود می کند. مشاوران مالی با توجه به وضعیت و شرایط مالی کسب و کارها اقدام به ارائه رهنمود هایی مناسب و اثر بخش برای سازمانها می کنند. مشاور مالی یکی از پست های سازمانی رده بالا در کسب و کارها و واحدها اقتصادی محسوب می شود. یک مشاوره مالی برای ارائه مشاوره مالی می بایست از مهارت ها و دانش مالی مطلوبی برخوردار باشد و علاوه بر آن با مباحث روز اقتصادی و مالی، کسب و کارها، بازارهای سرمایه و مالی و… آشنایی مناسبی داشته باشد.
نحوه همکاری و دریافت مشاوره مالی روش های گوناگونی دارد. معمولا کسب و کارهای بزرگ و پر چالش یک مشاور مالی تمام وقت در کنار خود دارند ولی سایر مجموعه ها با توجه به حجم و نوع فعالیتشان به صورت پروژه ای، موضوعی، یا پاره وقت و دورکاری با مشاور مالی در ارتباط هستند.
مشاور مالی نیز مانند سایر خدمات می تواند یک شخصیت حقیقی باشد یا یک شخصی حقوقی مانند شرکت های خدمات مالی و مشاوره ای. این شرکت ها با توجه به شخصیت حقوقی خود به نسبت معتبر هستند و دارای مشتریانی با انواع و اقسام کسب و کارها و فعالیتهای اقتصادی هستند به همین دلیل با کسب و کارهای گوناگونی در ارتباط هستند و به دلیل کسب مهارت و تجربه مناسب در امور مالی و غیره می توانند گزینه ای مناسب برای دریافت مشاوره مالی باشند. مشاوره مالی میتواند با رویکردهای مختلفی ارائه شود مثلا مشاوره در امور حسابداری و مالیاتی، مشاوره در امور درآمدزایی و با هدف کسب سود، مشاوره در امور تامین سرمایه و اخذ تسهیلات بانکی، مشاوره برای سرمایه گذاری و…
به همین دلیل قبل از دریافت مشاوره مالی یا همکاری با یک مشاور مالی توصیه می شود که کسب و کارها نیاز و اهداف خود را بسنجند و با توجه به آن به دنبال خدمات مشاوره ای باشند. امکان دارد مشاوران مالی در همه زمینه ها مهارت نداشته باشند و صرفا در امور خاصی مشاوره مالی ارائه می دهند. پس بهتر است با توجه به احتیاج و اهداف با مشاور مالیاتی مربوطه ارتباط برقرار شود.
فرمول حسابداری
در امور مالی و حسابداری اصول و قوانینی حاکم است که از سطوح اهمیت مختلفی برخوردار هستند و باید به آنها پایبند بود. در حسابداری با وجود روابط و ضوابط مختلف، یک فرمول بسیار مهم به نام فرمول حسابداری مطرح است که تمام پایه و اساس حسابداری وابسته به آن است. فرمول حسابداری با نام های دیگر مانند معادله حسابداری نیز نامیده می شود و مقصود آنها یکی است. فرمول حسابداری به شکل زیر است:
دارایی ها = بدهی ها + حقوق صاحبان سهام
تمام معادلات حسابداری و رویداد های مالی در دل این فرمول گنجانده می شود. یکی از گزارشات بسیار کاربردی و مرتبط با این فرمول ترازنامه است. ترازنامه یکی از صورت های مالی اساسی است و نام دیگر آن صورت وضعیت مالی است. دقت کنید که در فرمول حسابداری جمع یک طرف برابر با طرف دیگر است. برای برابر بودن طرف های معادله و برقرار بودن این فرمول اگر یکی از قسمتها دستخوش تغییرات شود می بایست طرف مقابل یا همان طرف دستخوش تغییراتی تعدیل کننده شود.
این بالانس را در ترازنامه نیز می توانیم مشاهده کنیم. نام دیگر ترازنامه Balance Sheet می باشد. در ترازنامه طرف راست دارایی ها قرار دارند و در طرف چپ بدهی ها و حقوق صاحبان سهام و طرفین همیشه با هم برابر هستند. در حسابداری رویداد های مالی در دفاتر مالی تحت سر فصل مربوط به خود ابتدا ثبت می شوند و برآیندی از هر حساب به صورت خلاصه در ترازنامه درج میشود. اگر حسابها در حین ثبت زدن به درستی انتخاب شود و فرمول حسابداری در آن رعایت شده باشد مشکلی پیش نخواهد آمد و ترازنامه ما صحت و سلامت خواهد بود. دقت کنید که فرمول حسابداری حتی در ابتدایی ترین کار حسابداری که ثبت زدن است خود را نمایان می کند.
به یاد داشته باشید که تمام روابط فی مابین حساب ها، رفت آمد پول، خلق و تغییر در ارزش ها خارج از فرمول حسابداری نخواهد بود. هر کدام از اجزای فرمول حسابداری یعنی دارایی ، بدهی و حقوق صاحبان سهام از حساب های زیر مجموعه مربوط به خود تشکیل شده اند و امکان دارد خود آنها نیز زیر مجموعه مربوط به خود را داشته باشد. تراکنش های مربوط به هر کدام از این حساب ها، در حسابی به نام T (تی) به طور مستقل ثبت می شوند، به همین موجب در یک رویداد مالی برای ثبت ممکن است چندین حساب T درگیر شود و سپس مانده حساب های بالا دستی آن ترازنامه به عنوان عدد نهایی و نماینده آن حساب منتقل می شود.