تاثیر سیاست های دولت امریکا روی قیمت رمز ارز بیت کوین
وضعیت پرتلاطم اخیری که اقتصاد آمریکا به آن روبرو شده است، نشاندهنده وضعیت نسبتاً پیچیدهای در این کشور است. براساس آخرین گزارشها، شاخص هزینههای مصرف شخصی (PCE) در آگوست منتشر شده و نشانگر ۳.۵٪ افزایش تورم نسبت به ماه مشابه در سال گذشته بوده است.
بهرهبرداری از سیاستهای افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو به منظور مهار تورم، اثرات جانبی وسیعی را به همراه دارد. یکی از نمونههای اثرات جانبی این سیاست، کاهش ۱٫۵ تریلیون از ارزش اوراق خزانه داری آمریکا از زمان شروع سیاستهای انقباضی فدرال رزرو در مارس ۲۰۲۲ بوده است، که در حقیقت به افزایش نرخ بهره نسبت داده میشود. این واقعه اثرات قابل ملاحظهای را بر بازارهای دیگر از جمله بازار ارز دیجیتال و قیمت بیت کوین نیز داشته است.
فهرست مطالب
تاثیر سیاست های امریکا روی قیمت بیت کوین
با گسترش اطلاعات جدید درباره وضعیت اقتصاد جهانی، نسبت به قبل، سرمایهگذاران بهتر میتوانند با بحرانهای فعلی سازگاری پیدا کنند. این موضوع میتواند از تأثیرات ناگهانی خبرهای غیرمنتظره بکاهد. افزایش احتمالی نرخ بهره آمریکا ممکن است به کاهش قیمت بیت کوین منجر شود.
در عین حال، بازار نیز ممکن است برای این تغییر آماده باشد و در احتمال ریزش BTC نقش داشته باشد. سقف قیمت رمز ارز بیت کوین طبق پیش بینیها تا سقف ۲۳ هزار دلار، پیش از اعلام نرخ بهره آمریکا، سبب شده تا برخی از سرمایهگذاران برای خرید بیت کوین اقدام کنند.
در این شرایط بهرهوری برای فروشندگان نیز فراهم میشود تا به فروش بیت کوین بپردازند و این اقدام ممکن است به ریزش قیمت ارز دیجیتال بیت کوین منجر شود. در حال حاضر، تحلیلگران و کارشناسان انتظار دارند که نرخ بهره آمریکا به ۲٫۵۰ درصد افزایش پیدا کند.
بنابراین، تاثیر سیاست های امریکا روی قیمت بیت کوین میتواند ریزش بیشتری در BTC ایجاد کند. اما به دلیل آمادگی بازار برای این تغییرات، احتمال این واکنش ممکن است ضعیفتر باشد یا باعث ریزش کمی در نرخ بیت کوین به محدوده ۱۷ هزار دلار در طی روزها و هفتههای آینده شود.
ارتباط قیمت بیت کوین و حرکات فدرال رزرو
به اعتقاد برخی از اقتصاددانان، توسعه رمز ارزها میتواند تأثیرات سیاستهای پولی فدرال رزرو و بانکهای مرکزی دیگر را کاهش دهد. این موضوع به این دلیل است که تقاضا برای ارزهای فیات را کاهش مییابد. ارتباط بین فدرال رزرو و ارزهای دیجیتال یک رابطه دوطرفه است.
بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال، ریسک تورم را کاهش میدهند، که بانکهای مرکزی باید با تغییرات کاهشی یا افزایشی در میزان نرخ بهره، در شرایط لازم، آن را کنترل کنند. در حال حاضر واقعیتی کاملاً واضح است که قیمت دلار و قیمت بیت کوین به طور غیرمستقیم دارای همبستگی هستند و افزایش یکی ممکن است با کاهش قیمت دیگری همراه باشد.
در همین راستا، افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو اغلب با کاهش قیمت ارز دیجیتال بیت کوین همراه است. آنچه تاریخ نشان میدهد، این است که بازار ارزهای دیجیتال و سیاستهای پولی و اقتصادی آمریکا معمولاً در یک رابطه منفی قرار دارند و این دقیقاً تبیین رابطه بین فدرال رزرو و ارزهای دیجیتال است. یکی از مثالها از میزان تأثیرپذیری ارزهای دیجیتال از تصمیمات فدرال رزرو مربوط به سال ۲۰۱۸ است، که پس از بالا رفتن نرخ بهره، بازار رمز ارزها در وضعیت نوسانی قرار گرفت و از اوج خود فاصله گرفت.
آخرین تغییرات در نرخ بهره و تاثیر آن بر قیمت روز بیت کوین
در جلسه ماه سپتامبر، بانک مرکزی آمریکا تصمیم گرفت نرخ بهره را همان ۵٫۵ درصد سابق را حفظ کند. به عبارت دیگر، در مقابل عدم افزایش بیشتر نرخ بهره بانکی، از کاهش آن نیز خودداری کرد. در همین حین با ثابت ماندن نرخ بهره آمریکا به سطحی که طی ۲۰ سال اخیر بیسابقه بوده است، در نرخ لحظه ای بیت کوین نوسانات ناگهانی مشاهده میشود. در گزارش جلسه اخیر FOMC آمده است که این کمیته در دورههای طولانیتر به دنبال دستیابی به حداکثر اشتغال و تورم هدف ۲ درصد میباشد.
تصمیم گرفته شده به هیچ عنوان غیرمنتظره نبود، به طوری که ۹۹ درصد پیش بینیها درباره ثبات نرخ بهره ۵٫۵ درصد بود و کمتر کسی درباره افزایش یا کاهش آن صحبت میکرد. گزارش FOMC و صحبتهای جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، کاملاً محتاطانه مطرح شده است و در مورد آینده نرخ تورم با شک و تردید صحبت میشود. این احتیاط به دلیل عدم تمایل به تشویش افراد در مورد کاهش اقدامات انقباضی پولی در آینده است. بسیاری معتقدند که هرچند فدرال رزرو احتمالاً نرخ بهره بانکی را افزایش نخواهد داد، اما احتمالاً تا مدتها آن را در سطوح بالا حفظ خواهد کرد.
آیا ممکن است شرایط به نفع بیت کوین تمام شود؟
در شرایطی که فدرال رزرو به منظورجبران بخشی از زیانهایی که بانکها به دلیل نگهداری اوراق خزانهداری در ذخایر خود متحمل میشوند، مکانیسمهای اضطراری را در اختیار دارد، این مکانیسمها توانایی کامل در جبران زیان بانکها را ندارند و تنها به عنوان یک راه حل موقت عمل میکنند.
در حال حاضر، بانکها به طور گسترده در حال فروش اوراق خزانهداری خود به شرکتهای خصوصی یا صندوقهای پوشش ریسک هستند. اگر سقف بدهی افزایش یابد تا از تعطیلی دولت جلوگیری شود، احتمالاً این روند بدتر خواهد شد. این موضوع به این معناست که ممکن است بازده اوراق دولتی افزایش یابد و ارزش اوراق موجود دیگر کاهش یابد.
تا زمانی که نرخ بهره بالا باقی بماند، خطر بیثباتی در سیستم مالی افزایش مییابد و فدرال رزرو را وادار به استفاده از مکانیسمهای اضطراری میکند. با در نظر گرفتن تورم و وضعیت نامطمئن ترازنامه فدرال رزرو به علت ضرر ناشی از اوراق خزانهداری (به ارزش ۱.۵ تریلیون دلار)، این تحولات ممکن است به نفع داراییهایی مانند بیت کوین تغییر کند.
زمان بندی دقیق این تحولات مشکل است و حتی نمیتوان فعالیت بانکها در آینده و سیاستهای ممکن فدرال رزرو را به دقت پیش بینی کرد. با این حال، در اکثر سناریوها، بیت کوین احتمالاً عملکرد مثبتی خواهد داشت و دلایلی برای افت بسیار نگرانکننده در نمودار بیت کوین وجود ندارد.