سلامت جسمسلامت و زیبایی

درمان قطع عضو

قطع عضو، یکی از سوانحی است که برای هر کسی ممکن است ایجاد شود. متاسفانه این اتفاق می تواند زندگی شخصی و کاری افراد را تا حد زیادی تحت تاثیر قرار دهد و در نتیجه شرایط زندگی را برای فرد دشوارتر نماید. خوشبختانه روش های مختلف درمانی مانند کاشت ایمپلنت قطع عضو (کاشت پای مصنوعی) وجود دارد که امروزه برای درمان افراد دارای قطع عضو از آنها استفاده می شود. قطع عضو می تواند برای قسمت هایی از بدن مانند بازو، پا، دست، انگشتان دست و پا و … ایجاد شود. یکی از قطع عضوهایی که بسیار رایج است، از دست دادن پا، قسمت بالا یا پایین زانو می باشد.

کاشت پای مصنوعی به روش ایمپلنت اندو-اکسو مربوط به کشور آلمان است که تا کنون در ۵ کشور اروپایی مورد استفاده قرار گرفته است. خوشبختانه در ایران نیز این فناوری با استفاده از خدمات شرکت همیار طب لیان در موارد متعددی مورد استفاده قرار گرفته است و اکنون تمامی عزیزانی که از این تکنولوژی استفاده کرده اند به راحتی به زندگی عادی خود برگشته اند.

قطع عضو به چه دلایلی ایجاد می شود؟

زمانی که فرد در یک سانحه تصادف و یا جنگ دچار آسیب دیدگی شود، معمولا شدت ضربه به حدی است که باعث می شود مسیر جریان خون و اکسیژن دچار مشکل شود و در نتیجه دکتر به ناچار ناحیه مورد نظر را قطع می کند. چرا که در غیر این صورت چون سلول های خونی عملکرد درست خود را از دست داده اند، قسمت آسیب دیده دچار عفونت می شود و احتمال مرگ را در فرد افزایش می دهد.

درمان قطع عضو

هنگامی که یک فرد دچار صانحه قطع عضو می شود، برای درمان می توان از روش های مختلفی استفاده کرد. اما در برخی موارد به دلیل شرایطی که بیمار دارد نمی توان از تجهیزاتی استفاده کرد که اتصال دائمی به بدن بیمار دارند. به همین دلیل است که ایده کاشت پای مصنوعی مطرح شده است. این جراحی اولین بار در ایران توسط دکتر عزیز عباسپور و با همکاری شرکت همیارطب لیان و در شهر رشت برای یک جوان ۳۰ ساله انجام شده است.

 

منظور از کاشت ایمپلنت عضو مصنوعی (کاشت پای مصنوعی) چیست؟

برای پیاده سازی این ایده می توان گفت به نوعی از همان ایده ایمپلنت دندان استفاده شده است. در واقع برای اجرای این روش درمانی، منطقه پروتز که باید ایمپلنت در آن ناحیه انجام شود، اجازه می دهد که عضو مصنوعی به طور دائمی به آن متصل شود. این ایمپلنت به راحتی از بین نمی رود و پروتز استفاده شده دائمی است.

کاشت ایمپلنت قطع عضو EEP معمولا در سه مرحله انجام می شود، دو مرحله اول با بیهوشی عمومی یا اسپاینال است و مرحله سوم نیازی به بیهوشی و یا حتی بی حسی ندارد. در مرحله آخر الگوی راه رفتن بر اساس فیزیک بیمار قبل از از دست دادن عضو تنظیم می شود. این بدان معنی است که تنها چند روز پس از مرحله دوم، بیمار تجربه راه رفتن را مجدداً بدست می آورد و مجددا قادر است که زمین را زیر پای خود حس کند چون تمامی انتقال نیرو از زمین مستقیما به قسمت اندو و سپس استخوان بیمار منتقل می شود.

در گذشته افراد قطع عضو برای استفاده از پروتز از وسیله ای به نام سوکت استفاده می کردند که به دلیل ساختار سوکت، برای اتصال با عضو باقی مانده در دراز مدت دچار مشکلاتی از جمله حساسیت های پوستی، زخم، التهاب مزمن همراه با آبسه و درد شدید می شوند.

میزان مصرف انرژی در افراد قطع عضو به منظور حرکت پروتز به صورت میانگین ۷۰ درصد بیشتر از افراد عادی است. تامین این انرژی بیشتر، سبب ایجاد مشکلات فراوانی از جمله مشکلات گوارشی و هاضمه به خاطر گرسنگی مفرط، تحلیل رفتن عضوهای باقی مانده و … می شود؛ به همین دلیل در دنیای امروز استفاده از پروتزهای تماسی که با پوست و عضله بیمار در تماس هستند توصیه نمی شود چرا که علاوه بر مشکلات بالا موارد، مشکلات زیر را نیز به وجود می آورد:

  • سوزش پوست به علت اصطکاک، خم شدن و فشردن
  • افزایش تعرق و بروز خارش شدید
  • التهاب، کبودی و هماتوم، علائم فشار و حتی آسیب های پوستی عمیق
  • درد و عدم راحتی در طول نشستن

EEP

سیستم های Endo–Exo Implantation یا EEP چیست؟

سیستم اندو-اکسو بر اساس ارگونومی بدن انسان و کاملا مطابق با آناتومی بدن و نحوه راه رفتن افراد طراحی شده است. با کاشت EEP در باقی مانده ی استخوان پیوندی طولانی، ایمن، بدون درد و عوارض جانبی بین بیمار و پروتز ایجاد می شود. علاوه بر این، این روش کاشت پای مصنوعی، امکان انتقال نیرو خصوصا در راه رفتن از طریق ران و یا مفاصل را فراهم آورده و به بیمار این امکان را می دهد تا احساس راه رفتن طبیعی داشته باشد و به صورت عادی و بدون زحمت کشیدن پای مصنوعی به دنبال خود، حرکت کند. این قابلیت این امکان را به بیمار می دهد که تجربه یک پای مصنوعی هوشمند را داشته باشید. از جمله مهم ترین مزایای این روش می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • حس راه رفتن بطور طبیعی
  • افزایش تحرک مفصل ران و در نتیجه جلوگیری از آرتروز مفصل لگن
  • استفاده موثر از ماهیچه های باقی مانده در داخل لگن، ران و زانو بدون وارد شدن فشار اضافی به استامپ
  • عدم وجود حساسیت و خارش و التهاب به علت عدم وجود تماس پوست با لاینر پلاستیکی
  • عدم وجود تعریق در اثر استفاده حتی در فصل گرما
  • بازگشتن شکل عضلات باقیمانده در عضو آمپوته به شکل قبل
  • انتقال بار قابل ملاحظه ای به پروتز خارجی
  • مصرف انرژي کمتر و احساس کاهش وزن پروتز (بطوریکه بیمار وزن را ۱۰۰ گرم گزارش می کند)
  • احساس راحتی در هنگام استحمام
  • عدم بروز عفونت های مکرر در عضو باقیمانده
  • حرکت آزاد در همه سطوح، دامنه وسیع تر حرکت در حد عضو واقعی، عدم وجود مزاحمت سوکت در همه حالتها
  • پیشگیری از کمردرد و جلوگیری از پارگی دیسک کمر
  • افزایش قد به طول حدودا ۴ سانتی متر
  • پیشگیری از مشکلات قلب و کلیه
  • قابل استفاده برای اندام کوتاه
  • الگوی راه رفتن امن و صاف به صورت کاملا طبیعی
  • عدم وارد شدن فشار اضافی به مفصل لگن در هنگام راه رفتن
  • کاهش دردهای فانتومی یا خیالی
  • استفاده آسان: قسمت اکسو و پروتز را ظرف مدت چند ثانیه فقط با استفاده از یک دست و تنها توسط یک آچار می توان باز و بسته کرد .

 

پای مصنوعی

یکی از سوالات همیشگی افراد دارای قطع عضو این است که آیا با انجام کاشت پای مصنوعی می توان پیاده روی و یا حتی ورزش کرد؟

با استفاده از عمل کاشت پای مصنوعی با روش اندو-اکسو، این امکان برای شما فراهم می شود که بدون نگرانی در رابطه با از جا در آمدن عضو مصنوعی به انجام پیاده روی و ورزش های متنوع بپردازید. پس از این عمل افراد به راحتی می توانند از عضو مصنوعی استفاده کنند به گونه ای که فرد به طور کامل بازگشت عضو واقعی بدن را احساس می کند.

شما عزیزان می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر، مشاوره رایگان، ارتباط با افرادی که از این عمل استفاده کرده اند و یا اطلاع از تعرفه های عمل جراحی پیوند پای مصنوعی به سایت شرکت همیار طب لیان مراجعه نمایید.

www.hamyarteblian.com

خرید رپرتاژ خبری

AmiR

دانشجوی رشته کامپیوتر - نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا