اطلاعات عمومی

بادافزارکاوه تولید کننده ماشین آلات و تجهیزات مدرن کشاورزی

دستگاه ضدسرمازدگی رزبان گازوئیلی پشت تراکتوری GD601

پدیده یخبندان

به طور کلی یخبندان به شرایطی اطلاق میشود که در آن دمای هوا در ارتفاع ۱٫۲ متری از سطح زمین ، به صفر یا به زیر صفر درجه سانتیگراد میرسد اما از دیدگاه هواشناسی کشاورزی یخبندان به وقوع درجه حرارت های پایین در حدی که منجر به خسارت به بافتهای گیاهی میشود اطلاق میگردد که این نوع یخبندان با توجه به درجات حرارت بحرانی برای هر نوع محصولی متفاوت میباشد. به عبارت دیگر سرمازدگی به وقوع پدیده افت ناگهانی دما خارج از زمان مورد انتظار ) سرمای زودرس ( اطلاق میگردد به عبارت بهتر میتوان عامل اصلی خسارات ناشی از سرما را تنش دمایی ( Temperature Stress ) دانست. این تنش شامل تنش سرما ( Chilling Stress ) و تنش یخزدگی ( Freezing stress ) میشود.

مکانیسم یخ زدگی

دو نوع یخ زدگی :داریم درون سلولی و برون سلولی در برون سلولی دما بتدریج کاهش یافته و آب فضای بین سلولی یخ زده و آب درون سلول بدلیل فشار زیاد به بیرون حرکت و پلاسمولیز اتفاق میافتد. در گیاهان مقاوم بلورهای یخ در فضای بین سلولی آسیبی به گیاه وارد نمی.کند در آخرین مرحله مقاومت گیاه آب باقیمانده در پروتوپلاست یخ میزند و تشکیل کریستالهای یخ باعث پاره کردن غشا میشود ( نقطه مرگ ). در اکثر درختان آب داخل سلول در هوای فوق العاده سرد زیر ۱۰۰- درجه یخ میزند تشکیل بلورهای یخ در داخل پروتوپلاست باعث از بین رفتن غشاءها و سلول خواهد شد (تیره شدن بافت ). در درختان جوان آبی که توسط ریشه ها جذب میشود در حد فاصل آوند چوبی و کامبیوم یخ زده و باعث ایجاد شکاف در پوست درخت میشود

دستگاه ضد سرمازدگی برای جلوگیری از نفوذ سرمای بهاره به باغات و درختان در شرکت باد افزار کاوه طراحی و ساخته شد این دستگاه با ایجاد امواج گرما در هوا جلوی تشکیل کریستالهای یخ را میگیرد. این دستگاه ضد سرمازدگی در ابعاد و اندازه های مختلف در شرکت بادافزار تولید میشود. در این کاتالوگ دستگاه رزبان گازوئیلی را معرفی میکنیم.

  • مقایسه دستگاه نسبت به روش آب پاشی: در روش آب پاشی برای محافظت در برابر سرمازدگی، به حجم زیادی از آب برای آب پاشی نیاز می باشد. برای این کار به ازای هر هکتار مساحت باغ طی یک ساعت، می بایست حدوداً ۳۰ متر مکعب آب بر روی درختان پاشیده شود که این میزان آب معادل دبی ۸ لیتر بر ثانیه به ازای هر هکتار است. این در حالیستکه معمولاً چنین دبی آبی به ازای یک هکتار، برای باغات ایران در دسترس نیست. علاوه بر آن آب پاشی با این میزان آب موجب پدید آمدن مشکلات دیگر نظیر گِل شدن زمین و خشک نشدن آن تا چند روز آینده و نیز شسته شدن مواد غذایی خاک میشود.
  • مقایسه دستگاه پشت تراکتوری با سوخت گازی نسبت به ماشین های بادی روش کار ماشین های باد برای مقابله با سرمازدگی آن است که در زمان رخداد سرمازدگی تشعشعی، هنگامی که دمای هوا در نزدیکی سطح زمین به زیر صفر میرسد، دمای لایه های بالاتر هنوز بالاتر از صفر می باشد، آنگاه این ماشین های باد که دارای پروانه های بزرگی هستند که توسط موتوری قوی (حدود ۲۰۰ اسب بخار) به گردش در می آید، هوای لایه های بالاتر را به سطح زمین می آورند تا دما در نزدیکی سطح زمین بالاتر از صفر بماند. استفاده از این ماشین ها زمانی سودمند است که در زمان رخداد سرمازدگی، دمای هوای لایه های بالایی بیشتر باشد (شرایط سرمازدگی تشعشعی) که این موضوع در شرایط جغرافیایی مناطق مختلف، متفاوت می باشد، و نیز دمای این لایه های بالایی، بالاتر از صقر بماند. لذا کاربرد دستگاه محدود به سرمازدگی تا دمای حدود ۲- درجه سانتیگراد خواهد بود.
  • مقایسه دستگاه پشت تراکتوری با سوخت گازی با بخاری ها و دیگر روشهای مشابه: در صورت استفاده از بخاری های باغی، به تعداد حدود ۱۰۰ الی ۲۰۰ بخاری در هکتار نیاز می باشد، که فقط روشن کردن آن در زمان رخداد سرمازدگی به زمان و نیروی انسانی قابل توجهی نیاز دارد. این در حالیستکه باقی ماندن افت دما به کمتر از صفر تنها به مدت ۳۰ دقیقه، میتواند موجب آسیب دیدگی گُل گردد. روش کار بخاری ها تولید حرارت است، در حالیکه ایده عملکرد این دستگاه ایجاد موج و نوسان حرارتی است و نه صرفاً تولید حرارت، که این مساله اولاً منجر به مصرف سوخت کمتر شده، ثانیاً قابلیت اطمینان آن را بالاتر میبرد.

شرح عملکرد  دستگاه

نحوه کار بدین صورت است که با اتصال دستگاه ضدسرمازدگی به تراکتور با کمک گاردان، نیروی محرکه از تراکتور به دستگاه انتقال می یابد و دستگاه روشن می شود. این نیرو با انتقال به گیربکس دستگاه فن دستگاه را فعال کرده و با دمیدن هوای بیرون به داخل در مسیری که مشعل قرار دارد و مشتعل است، هوای ورودی را به هوای گرم تبدیل می کند و از خروجی های فن که در دو سوی دستگاه قرار دارد، باد گرم را به بیرون پرتاب می نماید.

از سوخت گازوئیلی برای روشن کردن مشعل استفاده می شود و حرارت خروجی از دستگاه تا ۷۰ درجه میرسد. در واقع دو عدد مخزن در این دستگاه تعبیه شده است. یک مخزن حاوی سوخت گازوئیل است و در مخزن دیگر ترکیب محلول ویکادو و آب قرار دارد که برای تولید مه حاوی رطوبت در باغ استفاده می شود. چراکه وجود رطوبت در باغ از یخ زدن گیاهان جلوگیری می کند.

مهمترین نکته در استفاده مطلوب از این دستگاه این است که حتما نقشه حرکت تراکتور در باغ باید از قبل تهیه شود.

در یک باغ یک هکتاری می توانید از این دستگاه استفاده نمایید.

به دلیل اینکه همزمان هم گرما و هم دود تولید می کند و با کمک محلول ویکادو مه حاوی رطوبت را نیز در بغ پخش می کند می توانید با خیال راحت از باغ هایتان مراقبت کنید.

 

 

دستگاه ضدسرمازدگی رزبان گازوئیلی پشت تراکتوری

مزایا

  1. جلوگیری از نفوذ سرمای بهاره به باغات و درختان
  2. افزایش کیفیت و مقدار محصول
  3. جلوانداختن زمان برداشت محصول
  4. قابل استفاده در شرایط آب و هوایی مختلف
  5. امکان راه اندازی و اجرای سریع
  6. هزینه نگهداری و تعمیر پایینی دارد

مشخصات فنی دستگاه

مقدار پوشش دهی باغ ۱ هکتار
ابعاد(طول*عرض*ارتفاع) ۳۰۰*۲۱۰*۱۹۰
وزن کلی دستگاه ۱۲۰۰ کیلوگرم
قدرت پرتاب گرما ۴۰ متر از هر خروجی
میزان مصرف گازوئیل در هر ساعت ۳۰ لیتر
حجم مخزن ذخیره گازوئیل و روغن سوخته ۵۰۰ لیتر
حداکثر قدرت تراکتور ۶ سیلندر معادل ۶۰ اسب بخار
نوع بدنه ورق st37
نوع مشعل استفاده شده مشعل گازوئیلی
نوع فن استفاده شده فن دو سمت خروجی
اتصالات شیرآلات گازوئیلی، نازل و پیچ و مهره و جوشکاری co2
چرخ ۲ عدد
مخزن آب و ویکادو ۲۰۰ لیتر

 

دستورالعمل راه اندازی، نگهداری و نکات ایمنی دستگاه ضدسرمازدگی

نکات ایمنی

  1. موتور تراکتور مونوکسید کربن تولید می کند که گازی بی بو، بی رنگ و سمی است. تنفس مونوکسید کربن می تواند باعث تهوع، غش یا مرگ شود.
  2. هنگامی که موانعی مانع دید شما می شود، بسیار مراقب باشید.
  3. هنگامی که دستگاه فعال می شود، مطمئن شوید که هیچ کس در ۱۰ متری دستگاه قرار ندارد.
  4. اگر به دلیل شرایط غیرقابل پیش بینی نیاز به ترک تراکتور برای لحظه ای دارید، شفت را با سرعت ثابت نگه دارید. هنگامی که تعداد دورها کاهش می یابد، دمای اگزوز به شدت افزایش می یابد. محافظ های روی اگزوزها نیز به شدت گرم می شوند و خطر سوختگی احتمالی وجود دارد.
  5. بین درختان توقف نکنید.
  6. وقتی مخزن را پر می کنید، دستگاه خاموش باشد.
  7. قبل از اینکه دستگاه رزبان را حرکت دهید یا شروع به کشیدن آن کنید، مطمئن شوید که به روش صحیح به تراکتور متصل شده است.
  8. مطمئن شوید مخزن گازوئیلی فاقد نشتی است
  9. سالم بودن تراکتور، پربودن باک سوخت تراکتور و دیگر قطعات مرتبط را چک کنید.
  10. رزبان را به تراکتور وصل کنید.

نکات مهم استفاده از دستگاه ها

  1. نقشه حرکت تراکتور در باغ را از قبل تهیه کنید.
  2. فاصله بین ردیف هایی که از آن ها عبور می کنید باید بین ۵۰ تا ۱۰۰ متر باشد.
  3. قبل از استفاده عملی از دستگاه، یکبار با وصل کردن دستگاه در بخشی از باغ چرخ بزنید تا زمان حرکت و شرایط بهینه را بدست بیاورید.
  4. در حین کار، سرعت فن نباید کم یا زیاد شود. تغییر سرعت باعث افزایش یا کاهش دما به طور معکوس با سرعت فن می شود. در نتیجه کارایی کمتری خواهد داشت.

زمان شروع و توقف

برای کسب نتایج مطلوب از این دستگاه ها حتما به این نکته توجه داشته باشید که باید قبل از اینکه دمای رطوبت محیط به صفر درجه سانتیگراد برسد، دستگاه روشن شود و عمل گرمادهی به باغ شروع شود. البته باید این نکته را نیز یادآور شویم که چنانچه می خواهید حتما در امر محافظت از باغتان موفق شوید چندساعت قبل از سرد شدن هوا یعنی از ساعت ۶ عصر کار با دستگاه را شروع کنید.

همچنین ابتدا دستگاه باید حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه کار کند تا تأثیر مثبتی بر دما و رطوبت داشته باشد. سپس فرایند چرخش را شروع کنید.

میزان سرعت چرخش در دستگاه ثابت باید به گونه ای باشد که هر ۸ دقیقه به نقطه ای که شروع شده برگردد.

راه کار اندازه گیری دمای مرطوب: یک فویل پلاستیکی ۱ متر مربعی را روی زمین، در پایین ترین (و سردترین) نقطه باغ قرار دهید. سنسور دما را روی فویل قرار دهید. به محض اینکه دما ۰ درجه سانتیگراد را نشان داد شروع کنید.

اتمام کار دستگاه

تعمیر و نگهداری – تمیز کردن

مشعل

مشعل نیازی به تعمیر و نگهداری ندارد.

فن و گیربکس

نگهداری از دستگاه بسیار ساده است: فقط باید به موارد زیر توجه کنید

نکته

  • در هر ۱۰ ساعت کار، یاتاقان های فن در بالا و پایین دستگاه باید روغن کاری شوند.
  • شفت باید روغن کاری شود.
  • در ابتدای فصل، فشار باد لاستیک باید بررسی و در صورت لزوم تنظیم شود.
  • بعد از ۲۰۰ ساعت کار یا هر دو سال روغن گیربکس باید تعویض شود.
خرید رپرتاژ خبری

AmiR

دانشجوی رشته کامپیوتر - نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا