تغذیه سالمسلامت و زیبایی

مضرات زنجبیل | عوارض خطرناک زنجبیل که حتما باید از آنها آگاه باشید

در مورد خواص زنجبیل هر چقدر صحبت کنیم بازم کمه! اما لازم است از مضرات زنجبیل نیز آگاه باشید. زیرا مصرف بیش از حد معمول آن، عوارض خطرناک و جدی به دنبال دارد. در این مقاله مضرات زنجبیل برای فشار خون ، قند خون، قلب، معده و غیره را بررسی می کنیم. همچنین به این سوال پاسخ خواهیم داد که زنجبیل برای چه افرادی مضر است و مقدار مجاز مصرف زنجبیل در روز را مطرح می نماییم. با ما همراه باشید.

اینفوگرافیک زنجبیل
اینفوگرافیک زنجبیل

زنجبیل یک خوراکی فوق العاده است که خواص و فواید بی شماری دارد. این گیاه کاربرد های بی نظیری در زمینه های پوست، مو و زیبایی، تناسب اندام، درمان بیماری ها و مصارف دارویی دارد. اما باید توجه داشته باشید که مصرف بیش از حد زنجبیل خطرناک است و ممکن است عوارض سنگینی در پی داشته باشد.

مصرف بیش از حد زنجبیل چه عوارض و مضراتی به دنبال دارد ؟

در این بخش از مطلب قصد داریم در مورد مضرات زنجبیل صحبت کنیم. گیاه زنجبیل با وجود تمام مزیت هایی که دارد، در صورت استفاده ی فراتر از حد مجاز امکان دارد عوارض و مشکلات قابل ملاحظه و نا خوشایندی از خود به جای بگذارد که در اینجا به مهم ترین آنها اشاره خواهیم کرد.

کاهش شدید قند خون

مضرات زنجبیل برای قند خون

به طور کلی زنجبیل به درمان دیابت کمک می کند و این جزء یکی از فواید آن محسوب می شود؛ اما در صورتی که به طور همزمان با داروهای دیابت مصرف شود، احتمال دارد تاثیرات دارو را بیشتر کند و نهایتا منجر به هیپوگلیسمی (افت شدید قند خون) شود. پس اگر مبتلا به دیابت هستید و دارو مصرف می کنید، استفاده از زنجبیل را به حداقل برسانید.

مضرات زنجبیل برای فشار خون

مضرات زنجبیل برای فشار خون

مصرف بیش از اندازه ی زنجبیل ممکن است در فشار خون افراد اختلال ایجاد کند. اگر در حال استفاده از داروهای کاهش فشار خون هستید، از مصرف بیش از حد زنجبیل پرهیز کنید؛ چون امکان دارد با افت قابل ملاحظه ی فشار خون مواجه شوید.

از طرف دیگر اگر مبتلا به فشار خون بالا هستید، آگاه باشید که زنجبیل می تواند این مشکل را تشدید نماید. به طور کلی مصرف بیش از اندازه ی زنجبیل می تواند فشار خون را از حالت تعادل خارج کند.

عوارض زنجبیل برای قلب

مضرات زنجبیل برای قلب

همان طور که اشاره کردیم، دوز بالای زنجبیل می تواند تعادل فشار خون را به هم بزند و در روند درمان و داروهای فشار خون اختلال ایجاد کند. همین مسئله به نوبه ی خود می تواند تاثیر منفی روی قلب بگذارد و ناراحتی های قلبی بیماران را تشدید نماید. بنابراین توصیه می کنیم اگر مبتلا به فشار خون و ناراحتی قلبی هستید، قید استفاده از زنجبیل را بزنید.

تشدید خون ریزی ماهیانه خانم ها

مطالعات انجام شده نشان می دهد برخی از خانم هایی که در دوران قاعدگی خود، زنجبیل مصرف نموده اند، خون ریزی شدید تری را تجربه کرده اند. به طور کلی زنجبیل خاصیت ضد انعقاد خون دارد و خون را رقیق تر می کند. همین عامل می تواند باعث تشدید خون ریزی عادت ماهیانه خانم ها شود. بنابراین به خانم ها توصیه می شود در این دوران از مصرف زنجبیل بپرهیزند.

خارش پوست

مضرات زنجبیل برای خارش پوست

برخی اشخاص به زنجبیل حساسیت دارند و معمولا شایع ترین واکنش آلرژیک که رخ می دهد، بروز خارش در نقاط مختلف پوست می باشد. البته علائم دیگری از جمله سرخی و التهاب پوست و خارش چشم نیز می تواند نمایان شود.

همچنین این واکنش های آلرژیک در برخی از افراد می تواند با خارش، تورم و مورمور شدن دهان بروز پیدا کند. خارش دهان حتی ممکن است با احساس مزه ی نامطبوع نیز همراه باشد.

مضرات زنجبیل برای معده

چای زنجبیل می تواند برای دستگاه گوارش یک سری عوارض جانبی ایجاد کند که این اثرات بر سیستم گوارش فوقانی مشهود تر است. زنجبیل و چای آن ممکن است باعث تجمع گاز در معده و بروز نفخ شود.

نوشابه ی زنجبیل که یک نوشیدنی گازدار است نیز می تواند همین عوارض را ایجاد کند. اگر مبتلا به این مشکلات معده هستید، بهتر است با پزشک خود مشورت نمایید و در صورت صلاح دید، مصرف مکمل ها را جایگزین زنجبیل کنید.

مصرف بیش از حد زنجبیل همچنین می تواند معده را اذیت کند و منجر به سوزش سر دل شود. البته این عارضه معمولا در افرادی مشاهده شده است که در مصرف این ماده ی غذایی زیاده روی کرده اند. بررسی ها نشان می دهد کپسول های زنجبیل، عوارض جانبی کمتری برای معده دارند.

مضرات زنجبیل برای سوزش سر دل

لازم به ذکر است که زنجبیل، ترشح صفرا را تحریک می کند که این عمل در دستگاه گوارش برای هضم غذا صورت می گیرد. اما هنگامی که معده خالی باشد، منجر به ناراحتی معده و بروز مشکلات گوارشی خواهد شد.

مصرف مقادیر زیاد زنجبیل همچنین ممکن است منجر به بروز اسهال شود. برای جلوگیری از این مشکل بهتر است زنجبیل یا مکمل های آن را همراه با غذا مصرف کنید. در صورت بروز اسهال شدید، بلافاصله مصرف زنجبیل را متوقف نمایید.

زنجبیل برای چه کسانی خوب نیست ؟

در این بخش از مقاله، به گروه هایی از افراد اشاره می کنیم که عوارض زنجبیل برای آنها شدید تر و گاها خطرناک است. اگر جزء گروه های زیر هستید، پیشاپیش توصیه می کنیم از مصرف زنجبیل خودداری نمایید.

زنان باردار و شیرده

هر چند مصرف زنجبیل در دوران بارداری می تواند حالت تهوع ناشی از آن را کاهش دهد، اما در عین حال ممکن است عوارض خطرناک و جبران ناپذیری ایجاد کند. از جمله ی این عوارض می توانیم به زایمان زودرس و سقط خود به خودی جنین اشاره کنیم. همچنین خانم هایی که در هنگام زایمان خون زیادی از دست داده اند، باید تا مدتی پس از زایمان از مصرف زنجبیل خودداری نمایند.

مضرات زنجبیل برای زنان باردار

افراد مبتلا به اختلالات خونی

مصرف زنجبیل در افراد سالم به بهبود گردش خون در بدن کمک می کند؛ اما شرایط برای افرادی که مبتلا به بیماری هموفیلی هستند، متفاوت است. این بیماران دچار اختلال در هنگام لخته شدن خون هستند و زمان آسیب دیدگی و جراحات منجر به خون ریزی، خون آنها به موقع لخته نمی شود (بند نمی آید) که می تواند بسیار خطرناک باشد.

همان طور که اشاره شد، زنجبیل می تواند خون ریزی را تشدید کند. بنابراین بیماران مبتلا به هموفیلی به هیچ عنوان نباید از زنجبیل و ترکیبات آن استفاده کنند.

اشخاصی که داروهای خاص مصرف می کنند

همان طور که در بخش مضرات زنجبیل اشاره کردیم، زنجبیل با بیماران مبتلا به دیابت و فشار خون سازگار نیست و ضمنا می تواند اختلال دارویی هم ایجاد کند. لازم به ذکر است که ترکیب برخی از داروها از جمله داروهای ضد انعقاد و انسولین با زنجبیل می تواند فوق العاده خطرناک باشد.

به طور کلی اگر در حال مصرف هر گونه دارویی هستید، توصیه می شود برای مصرف زنجبیل با پزشک خود مشورت نمایید تا تداخل های دارویی احتمالی هر چه زودتر شناسایی شده و دچار مشکل نشوید.

افرادی که وزن آنها زیر نرمال است

مصرف زنجبیل برای افرادی که وزن آنها کمتر از حد نرمال است و لاغر هستند توصیه نمی شود. چون می تواند آنها را با مشکلات جدی از جمله کاهش اشتها، کمبود ویتامین ها و ریزش مو مواجه کند.

در نقطه ی مقابل، افرادی که اضافه وزن دارند و مبتلا به موارد منع مصرف زنجبیل نیستند، این خوراکی می تواند یکی از بهترین و ساده ترین راهکارها برای کاهش سریع وزن آنها باشد.

در این زمینه بخوانید : معرفی سه معجون لاغری طبیعی و فوق العاده سریع با زنجبیل

مضرات زنجبیل

مقدار مجاز مصرف زنجبیل چقدر در روز است ؟

تا اینجای مقاله در مورد انواع عوارض زنجبیل که با مصرف بی رویه و بیش از حد مجاز آن می تواند رخ دهد، زیاد صحبت شد. اکنون می خواهیم مقدار مجاز مصرف روزانه ی آن را به صورت دقیق بررسی کنیم.

اگر از پودر زنجبیل استفاده می کنید، حد مجاز روزانه ی آن حدودا بین ۲۵۰ میلی گرم تا ۱ گرم، ۳ الی ۴ مرتبه در روز است. اما در صورتی که ریشه ی آن را مصرف می نمایید، دوز مصرفی توصیه شده برای کودکان ۲ تا ۶ ساله، حداکثر تا ۲ گرم و برای بزرگسالان حداکثر تا ۴ گرم در روز است. خانم های باردار نیز در صورت استفاده، نهایتا تا ۱ گرم ریشه ی زنجبیل در روز می توانند مصرف کنند.

زنجبیل گیاهی با خواص و فواید بسیار متنوع است و کاربرد های فراوانی دارد. اما نباید در مصرف آن زیاده روی کنید و لازم است موارد منع مصرف را حتما در نظر داشته باشید. ممنون که تا انتهای این مقاله با وب سایت جفت هیچ همراه بودید. امیدوارم براتون مفید بوده باشه.

امید قدرتی

دانشجوی کارشناسی - کامپیوتر نرم افزار - علاقه مند به سئو و تولید محتوا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا