آموزشسئو

علت کاهش ناگهانی دامین آتوریتی سایت ها چیست ؟

در این مقاله از وب سایت جفت هیچ قصد داریم به بررسی دلیل افت ناگهانی دامین آتوریتی (Domain Authority) سایت ها بپردازیم. در ابتدا مفهوم و معنی آتوریتی را نیز بیان می کنیم؛ همچنین تکنیک ها و روش های بالا بردن آتوریتی سایت را مطرح خواهیم کرد. تعدادی ابزار هم برای محاسبه ی آتوریتی که اصطلاحا چکاپ آتوریت نام دارند، معرفی می کنیم. با ما همراه باشید.

 

دامین آتوریتی چیست ؟

دامین آتوریتی

دامین آتوریتی (DA) یکی از پارامترهایی است که توسط وب سایت Moz (مرجع رسمی سئو) ارائه شده است. در واقع معیاری برای بررسی قدرت و اعتبار یک سایت (دامنه) محسوب می شود.

این پارامتر به صورت عددی از ۱ تا ۱۰۰ نشان داده می شود. این عدد هر چقدر بزرگ تر باشد، بیانگر اعتبار و ارزش بالاتر سایت نزد گوگل و سایر موتورهای جستجو خواهد بود.

به طور کلی سایتی که نسبت به رقبای خود دامین آتوریتی بالاتری دارد، جایگاه بهتری نیز در نتایج جستجو می تواند کسب کند. اما باید این نکته ی مهم را مد نظر داشته باشید که دامین آتوریتی بالاتر لزوما به معنی سئوی بهتر نخواهد بود.

Domain authority را به عنوان یک فاکتور مطلق در نظر نگیرید. وب سایت Moz در اکثر مقاله های مربوط به آتوریتی به این نکته اشاره می کند؛ چون یک پارامتر نسبی به حساب می آید که برای مقایسه ی سایت های مختلف می توان از آن استفاده نمود.

در واقع این طور نیست که با دیدن عدد مربوط به آتوریتی یک سایت به تنهایی، بگویید آن سایت قوی یا ضعیف است؛ بلکه باید آتوریتی سایت مورد نظر را با رقبایش بسنجید. ضمنا این نکته را نیز به یاد داشته باشید که گوگل الگوریتم ها و معیارهای مختلفی را برای رتبه بندی سایت ها لحاظ می کند.

 

پیج آتوریتی چیست ؟

پیج آتوریتی

پیج آتوریتی که به اختصار PA نیز نامیده می شود، قدرت و اعتبار یک صفحه ی خاص از وب سایت را نشان می دهد. این پارامتر نیز مقادیر ۱ تا ۱۰۰ را به خود اختصاص می دهد. معمولا صفحه ی اصلی سایت ها بالاترین پیج آتوریتی را دارند.

در ادامه ی مقاله به بررسی انواع روش های موجود برای افزایش آتوریتی نیز خواهیم پرداخت. به طور کلی اگر هدف شما برند سازی است و قصد دارید به یک سایت قدرتمند تبدیل شوید، باید بیشتر روی افزایش دامین آتوریتی زوم کنید.

اما اگر می خواهید در یک سری صفحات خاص از وب سایتتان با کلمات کلیدی مورد نظر رتبه ی مناسب کسب کنید، باید آتوریتی همان صفحه ی مورد نظر را افزایش دهید.

بهترین کار نیز لینک سازی صحیح و اصولی داخلی و خارجی برای آن صفحات خواهد بود. چون صفحه ای که لینک های ورودی بیشتری دریافت کند، ارزش و اهمیت آن افزایش خواهد یافت.

 

دلیل افت ناگهانی دامین آتوریتی سایت ها چیست ؟

دامین آتوریتی

در تاریخ ۵ مارس ۲۰۱۹ (۱۴ اسفند ۹۷) وب سایت Moz الگوریتم های امتیازدهی خود را آپدیت کرد. این آپدیت موجب بروز تغییرات زیادی در دامین آتوریتی اکثر سایت های سراسر جهان و از جمله ایران ایجاد شد.

این تغییرات بسیاری از افراد را شوکه کرد؛ چون به یک باره اعتبار دامنه ی تعداد زیادی از سایت ها با کاهش چشمگیری مواجه شد. به عنوان مثال، domain authority سایت های معتبری از جمله دیجی کالا، ورزش ۳، نمناک، دیوار و زومیت با کاهش قابل ملاحظه ای روبرو شدند.

اما در این میان سایت هایی هم وجود دارند که افزایش دامین آتوریتی را تجربه کردند. که از آن جمله می توان به وب سایت آپارات اشاره نمود.

این سوال در ذهن بسیاری از افراد ایجاد شده که دلیل این همه تغییرات ناگهانی چیست. سایت Moz در یکی از مقالات وبلاگش اعلام کرده که تغییراتی را در الگوریتم های سنجش اعتبار دامنه ها ایجاد کرده است.

هر چند این وب سایت به طور واضح و مشخص تمام دلایل را مطرح نکرده، اما به مواردی اشاره نموده که در ادامه ذکر می کنیم.

ادغام کردن Spam Score با دامنه

می توان گفت یکی از اصلی ترین دلایل افت اعتبار دامنه، ادغام شدن Spam Score (امتیاز اسپم) با دامنه ها می تواند باشد. اسپم اسکور، فاکتوری است که به صورت عددی از ۰ تا ۱۷ نشان داده می شود. این عدد هر چقدر به ۱۷ نزدیک تر شود، احتمال جریمه شدن سایت (پنالتی) افزایش می یابد.

قبل از این آپدیت، دامین آتوریتی و اسپم اسکور سایت ها به صورت جداگانه محاسبه می شد. در واقع کاملا مجزا بودند و تاثیری روی یکدیگر نداشتند. اما از این به بعد امتیاز اسپم مستقیما روی اعتبار دامنه تاثیر می گذارد. در نتیجه اهمیت اسپم اسکور بیشتر شده و می تواند اعتبار دامنه را کاهش یا افزایش دهد.

همگام سازی با الگوریتم های گوگل

بر اساس گفته های راس جونز، سایت Moz قصد دارد از الگوریتم های رتبه دهی جدید گوگل تبعیت کند. الگوریتم های گوگل رو به روز آپدیت می شوند و به سمت جلب رضایت بیشتر کاربران پیش می روند.

Moz نیز در تلاش است تا معیارهای امتیازدهی خود را با گوگل همسو کند. همچنین قرار است از الگوریتم های پنگوئن و پاندای گوگل در ابزارهای خود استفاده نماید.

به طور کلی این تغییرات باعث می شوند سایت Moz مقادیر بهتر و قابل اعتماد تری برای دامین آتوریتی سایت ها ارائه نماید. زیرا فاکتورهای دقیق تری را در نظر می گیرد و همگام با آپدیت های جدید گوگل پیش می رود.

آپدیت مارس ۲۰۱۹ سایت Moz فقط بر روی دامین آتوریتی اعمال شده است. در واقع هنوز هیچ تغییری در پیج آتوریتی سایت ها مشاهده نمی شود.

 

آیا افت دامین آتوریتی سایت ها در سئو و رتبه بندی گوگل آنها تاثیر منفی می گذارد ؟

سایت Moz تاکید می کند که از ابزار Site Explorer فقط به عنوان یک ابزار نسبی استفاده نمایید. در واقع کاهش اعتبار دامنه ی سایت ها هیچ تاثیری در رتبه بندی آنها در نتایج جستجوی گوگل ندارد.

Moz همچنین اعلام کرده که تغییرات آتوریتی، هیچ ربطی به سئو سایت ندارد و سئوکاران از این بابت نگران نباشند.

 

معرفی بهترین ترفندها و راهکارهای موجود برای افزایش دامین آتوریتی و پیج آتوریتی

افزایش آتوریتی

تولید محتوای جذاب و با کیفیت

اولین قدم برای افزایش آتوریتی و پیشرفت سایت شما، تولید محتوای با کیفیت خواهد بود. محتوایی که برای کاربر مفید بوده و جذابیت داشته باشد. گوگل جدیدا برای این گونه مطالب اهمیت بیشتری قائل می شود و رتبه ی بالاتری نیز اختصاص می دهد.

زمانی که کاربران از محتوای شما رضایت داشته باشند، آن را در شبکه های اجتماعی به میزان بیشتری به اشتراک می گذارند. به عبارت دیگر محتوای شما لینک پذیر می شود و لینک های بیشتری دریافت می کنید. این امر علاوه بر افزایش ورودی و بازدید، افزایش اعتبار و آتوریتی را برای شما به ارمغان خواهد آورد.

رعایت اصول و قواعد سئوی داخلی سایت (Technical SEO)

سایت شما باید از لحاظ فنی و سئو بهینه باشد. به عنوان مثال تمام کدها و اجزای سایت باید بدون خطا و منطبق با اصول سئو باشد. همچنین محتوای شما علاوه بر کیفیت و جذابیت، لازم است سئو شده منتشر شود و بهینه سازی تصاویر نیز به خوبی انجام شود. در این صورت هم در گوگل رتبه ی بهتری کسب خواهید کرد، هم آتوریتی سایتتان بهبود می یابد.

لینک سازی داخلی

لینک سازی داخلی صحیح و اصولی نیز به افزایش اعتبار سایت شما کمک می کند. محتواهای مرتبط سایتتان را به یکدیگر لینک دهید و سایر مطالب مفید سایت را به مخاطبان خود پیشنهاد دهید.

این کار زمان ماندگاری کاربران در سایت را افزایش و Bounce Rate را کاهش می دهد. همچنین برای افزایش آتوریتی نیز مفید خواهد بود.

در این زمینه بخوانید: چگونه بانس ریت سایت خود را کاهش دهیم ؟

ساخت بک لینک های با کیفیت

بک لینک های ارجاعی با کیفیت به سایت شما نیز در افزایش آتوریتی فوق العاده سهیم خواهند بود. منظور از بک لینک با کیفیت، بک لینک هایی است که از سایت های معتبر دریافت می کنید و ترافیک ورودی مناسبی نیز از طریق آنها نصیب تان می شود.

به طور کلی هر چقدر تعداد بک لینک های با کیفیت شما بیشتر باشد، اعتبار سایتتان نیز افزایش می یابد. همچنین اشتراک گذاری محتوای سایتتان در شبکه های اجتماعی نیز موجب برندسازی و افزایش اعتبار سایت می شود.

در این زمینه بخوانید : چگونه به صورت صحیح لینک سازی کنیم ؟

حذف بک لینک های اسپم

بک لینک هایی که از سایت های اسپم به سایت شما وارد می شوند، بسیار مضر خواهند بود. این گونه لینک ها علاوه بر تضعیف اعتبار سایت، می توانند باعث پنالتی شدن سایت شما شوند.

ممکن است رقبای شما برای سایتتان بک لینک های اسپم بسازند و از این طریق به سایتتان ضربه بزنند. برای جلوگیری از این کار لازم است دائما لینک های خود را زیر نظر داشته باشید  و بک لینک های اسپم را به گوگل گزارش کنید.

در این زمینه بخوانید : سئوی منفی چیست و چگونه با آن مقابله کنیم ؟

 

معرفی ابزارهای رایگان محاسبه ی آتوریتی

چکاپ آتوریت

در این بخش از مقاله تعدادی ابزار به شما معرفی می کنیم تا بتوانید به راحتی آتوریتی را اندازه گیری نمایید.

افزونه MozBar : از طریق این لینک می توانید این افزونه ی رایگان را به صورت تولبار روی مرورگر خود نصب کنید.

وب سایت calc.worldi : این وب سایت رایگان نیز ابزار مفیدی برای اندازه گیری آتوریتی در اختیار شما قرار می دهد. از طریق این لینک می توانید به آن مراجعه نمایید.

وب سایت prepostseo : از این وب سایت رایگان نیز می توانید برای اندازه گیری آتوریتی استفاده کنید. این وب سایت علاوه بر آتوریتی، Spam Score را نیز در اختیار شما قرار می دهد. از طریق این لینک می توانید به این ابزار مفید دسترسی پیدا کنید. البته لازم است vpn شما فعال باشد.

امیدوارم این مقاله برای شما مفید بوده باشه. نظرات و سوالات خود را با ما در میان بگذارید.

خرید رپرتاژ خبری

امید قدرتی

دانشجوی کارشناسی - کامپیوتر نرم افزار - علاقه مند به سئو و تولید محتوا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا