قابلیت گزارش اخبار جعلی و محتوای نادرست در آپدیت جدید اینستاگرام فراهم شد
اینستاگرام در آپدیت جدید خود امکان گزارش دادن اخبار جعلی و محتوای نادرست را در بخش ریپورت فراهم کرده است تا از فراگیر شدن اخبار کذب و دروغ جلوگیری نماید. با جفت هیچ همراه باشید تا این قابلیت جدید اینستاگرام را بررسی کنیم.
یکی از معایب فضای مجازی، انتشار خبرهای نادرست و شایعات کوچک و بزرگ فراوان می باشد. با توجه به همگانی و فراگیر بودن شبکه های اجتماعی همچون اینستاگرام، یک خبر دروغ و ناصحیح می تواند به سرعت پخش شده و فراگیر شود و آسیب های اجتماعی مختلفی به دنبال داشته باشد.
منتقدین فیس بوک بر این باورند که در این شبکه ی اجتماعی و پلتفرم های زیر مجموعه ی آن، اخبار جعلی فراوانی در تمام زمینه های اجتماعی، سیاسی، پزشکی، بهداشتی و غیره بین کاربران به اشتراک گذاشته می شود و این اطلاع رسانی های غلط، آثار و تبعات ناخوشایندی در جامعه بر جای می گذارد.
این مسائل باید جدی گرفته شوند؛ به عنوان مثال فرض کنید محتوای نادرست منتشر شده مربوط به حوزه ی پزشکی و دارویی باشد. در این صورت سلامت افراد جامعه به خطر می افتد.
بر همین اساس فیس بوک نیز از گذشته تاکنون اقداماتی را جهت مبارزه با این گونه سوء استفاده ها تدارک دیده است و الگوریتم های خاصی را برای تشخیص و مبارزه با محتوای نادرست به کار می گیرد. البته ناگفته نماند که با نواقص زیادی نیز همراه هستند و باید کم و کاستی های آنها برطرف شود.
اکنون فیس بوک قصد دارد این الگوریتم ها را در اینستاگرام نیز پیاده سازی کند و میزان انتشار خبرهای کذب و دروغین را در این شبکه ی اجتماعی پر طرفدار کاهش دهد. در ادامه ی مطلب با ما همراه باشید تا در مورد جزئیات این ویژگی جدید اینستاگرام صحبت کنیم.
اینستاگرام قرار است چگونه با انتشار اخبار جعلی مقابله کند ؟
اینستاگرام در یکی از جدید ترین به روز رسانی های خود، این امکان را برای کاربران فراهم کرده که هر موقع با پست هایی از سوی اشخاص مختلف مواجه شوند و حس کنند مطلب منتشر شده صحت ندارد، می توانند آن را از طریق بخش ریپورت به اینستاگرام اطلاع دهند.
ارسال گزارش توسط کاربران، تنها یکی از فاکتور هایی است که اینستاگرام از آن برای تشخیص اخبار جعلی استفاده می کند. اینستاگرام تاریخ انتشار پست های گزارش شده و سوابق و رفتار گذشته ی صاحب اکانت را نیز لحاظ می کند تا قضاوت دقیق تری نسبت به موضوع داشته باشد. سپس تعیین می کند که مطالب مورد نظر، نیاز به بازبینی متخصصان خواهند داشت یا نه.
در حال حاضر شرکت فیس بوک ۵۴ نفر کارشناس در قالب ۴۲ زبان زنده ی دنیا برای این منظور در نظر گرفته است که به صورت شبانه روزی در این زمینه فعالیت می کنند. این کارشناسان هنگامی که گزارش هایی مبنی بر انتشار اخبار جعلی دریافت می کنند، به بررسی آنها می پردازند تا ببینند آیا پست های مورد نظر واقعا حاوی شایعات و محتوای نادرست است یا خیر.
هنگامی که نادرست بودن یک خبر تایید می شود، چه اتفاقی برای آن پست می افتد ؟
اگر اینستاگرام تشخیص دهد که پست گزارش شده واقعا دروغ و جعلی بوده، آن را حذف نمی کند؛ اما از این به بعد آن را در بخش های عمومی اینستاگرام، در معرض دید کاربران قرار نمی دهد. در واقع در تب سرچ اکسپلورر و صفحات مربوط به انواع هشتگ ها که توسط عموم کاربران قابل مشاهده است، پست مذکور را نمایش نمی دهد و یا با افت رتبه ی شدیدی مواجه می کند. بنابراین از این طریق از فراگیر شدن محتوای نادرست جلوگیری می کند.
جالب است بدانید هنگامی که پستی از یک کاربر به عنوان اخبار جعلی به اینستاگرام گزارش داده می شود، هیچ پیام و اخطاری برای کاربر مذکور ارسال نمی گردد و حتی در صورتی که صحت این گزارش تایید شود، باز هم این قضیه به اطلاع وی نخواهد رسید.
چگونه اخبار جعلی منتشر شده در اینستاگرام را گزارش کنیم ؟
برای این کار کافی است در صفحه ی مربوط به پست مورد نظر، در گوشه ی بالا و سمت راست پست، علامت سه نقطه را لمس کنید و سپس Report را انتخاب نمایید. اکنون گزینه ی It’s inappropriate را انتخاب کنید. در انتها همانند تصویر زیر، گزینه ی False information را لمس کنید تا پست مورد نظر گزارش داده شود.
این قابلیت هم اکنون برای کاربران ایالات متحده فعال شده و قابل استفاده می باشد. کاربران سایر نقاط جهان نیز به زودی از این ویژگی جالب بهره مند خواهند شد.
البته لازم به ذکر است که این قابلیت هنوز کم و کاستی هایی دارد و به بهبود و توسعه ی بیشتری نیاز دارد تا کارایی بهتری در زمینه ی مبارزه با محتوای نادرست ارائه نماید. خوشبختانه اینستاگرام در حال پرورش هوش مصنوعی خود می باشد و قصد دارد یک سیستم هوشمند تشخیص تصاویر طراحی کند تا بتواند اخبار جعلی را از طریق تصاویر آنها نیز شناسایی نماید و به طور حرفه ای تری از انتشار محتوای نادرست جلوگیری کند.
همچنین پیشنهاد می شود : اینستاگرام چه اقداماتی برای جلوگیری از آزار و اذیت های مجازی انجام داده است ؟