رشد فردیسبک زندگی

مبارزه با تنبلی و دلایل به تعویق انداختن کارها قسمت دوم

در قسمت دوم مبارزه با تنبلی ، نداشتن برنامه مشخص، مسلط نبودن کار، علاقه نداشتن به کار و انرژی فیزیکی کم را بررسی می کنیم و برای هر کدام راه حل هایی بیان میکنیم با ما همراه باشید.

انواع روش های مبارزه با تنبلی

نداشتن برنامه مشخص و عدم رعایت اصول اولیه

کسی که صبح بیدار می شود و برنامه مکتوب و مشخص بر اساس قوانین باکس بندی زمانی و بر اساس اولویت بندی ندارد، فقط بیدار میشه که میگه بریم به واکنش، حالا اگر محصل و یا دانش آموزی، بریم ببینیم بقیه معلم ها و بقیه اساتید از ما چی می خوان، کلاس که میریم از ما چی می خوان یا مثلا اگر دنبال مسابقه ای هستیم بریم ببینیم مربیمون از ما چی می خواد یا اگر بیزینسی است بریم ببینیم چی درخواست میکنه ما هم همون کار رو انجام دهیم. طبیعی است که اکثر اوقات تنبلی بکنیم، اقدامی نمی کنیم چون دقیقا نمی دونیم و اقدام نمی کنیم، فقط واکنشی یکسری از اقدامات را انجام می دهیم.

بلد نبودن یا مسلط نبودن بر کار

دلیل دیگه ای که کار رو به تعویق می اندازد، این است که کار رو بلد نیستید مثلا شما می خواین در بیزینست بازاریابی آنلاین رو راه بندازی ولی بلد نیستی، نمی دونی باید چیکار کنی، برای همین هم انجام نمیدی، شما می خواین در زمینه ی تحصیلی یا مسابقات ورزشی شرکت کنید شما می خواین در یک زمینه ی درسی ، یک مهارتی رو یاد بگیرید ولی میبینید که دشوار و سخت است و تو مسلط نیستی برای همین نمیری دنبالش، چون درس رو بلد نیستی، نمیری چون خوشت نمیاد درست انجام بدی، چون نمی فهمی و از پسش بر نمیای، برای همین انجامش نمیدی و تنبلی می کنی و به تعویق میندازی!

همچنین بخوانید، افراد موفق چه کارهایی را هرگز انجام نمی دهند؟

راه حلش این است که یواش یواش تسلطش را بدست بیاورد، یعنی بری دوره ای ببینی، بری کلاسی شرکت کنی، بری کتابی بخونی، بری فیلمی رو ببینی، با استادی کار بکنی تا یواش یواش اون رو بتونه به تو یاد بدهد.

منتظر لحظه ی ایده آل با یک بشکن نباش!

اگر منتظر هستی که یک لحظه ی ایده آل فرا برسد که یک بشکنی بزنیم تا مشکل رفع بشه و تو یهو مسلط بشی این اتفاق نمی افتد دوست من، برای همین اگر میبینی به یک چیزی نیاز داری، برای رسیدن به هدفتان یک کار خاصی رو باید انجام بدهید، یک درسی رو باید یاد بگیرید، یک مهارتی رو باید یاد بگیرید، یک سیستمی رو باید در زمینه کاری بیارید و برای هر کسی ممکن است متفاوت باشد. این رو یادت باشه تا شروع نکنی مشکل رفع نمی شود و منتظر لحظه ایده آل نباید باشی، ایده آل گرایی ما رو فلج می کند، بنابراین شروع کنید، یاد بگیرید، کلاس بگیرید، معلم بگیرید و کسی رو بگیرید که باهاتون کار بکند تا بتوانید مبارزه با تنبلی را کم کم شروع کنید.

دوست نداشتن یا حوصله نداشتن برای کار مورد نظر

دلیل بعدی که کار را انجام نمیدی این است که دوست نداری کار رو، حالش رو نداری، می دونم مهم است ولی دوسش ندارم، حوصلش رو ندارم بذار برای بعدا،  این دوستانی که میگن بزار اول هفته بزار ماه بعد، ممکن است از این جنس اشکالات در تعویق انداختن کارشان داشته باشند و این هم بی تعارف یک نکته ی خیلی ساده دارد: تو چقدر کوتاه مدت نگاه میکنی، چقدر بلند مدت! بزار اینجوری برات توضیح بدم:

ما یک راه حل داریم که وقتی که حالشو نداریم، حوصلشو نداریم و انجامش نمیدیم، بریم یک کار آسون تر، یک تفریحی، بریم تو شبکه ی اجتماعی، بریم ول بچرخیم، بریم با دوستانمون حرف بزنیم، بریم غذا بخوریم و سرمان را گرم کنیم و کار رو انجام ندیم. یک راه دیگش علی رغم که دشوار است بریم اون کار رو انجام بدیم، آن درس را بخوانیم، آن تمرین دشوار رو انجام بدیم، اون مهارتی رو که باید بدست بیاریم، بریم و دوره اش رو ببینیم، وقت بزاریم، انرژی صرف کنیم که این دو کار کاملا با هم فرق می کند.

کدام مسیر در نهایت رضایت بیشتری در پی دارد؟ مسیر ۱ یا مسیر ۲

مسیر یک چون سخته انجام ندیم و بریم یک کاری که راحت تر است یا کاری که مربوط به انحرافات ذهنی است انجام بدیم یا مسیر ۲ علی رغم سخت بودن، آن را انجام بدیم و انضباط رو رعایت کنیم که در دراز مدت به نتیجه دلخواهمان می رسیم.

مبارزه با تنبلی

کدام مسیر سختی در پی ندارد؟ مسیر ۱ یا مسیر ۲

ببین اون کاری رو که چون سخته تو انجامش نمیدی، الان حالشو میکنی و در کوتاه مدت خوش میگذرونی! ولی در دراز مدت به هدفت نمی رسی، دپرس میشی ناراحت میشی و از بقیه عقب میمونی، بقیه زندگی بهتری دارند، تو نکردی و حسرتش رو میخوری و غیره!

مسیر دوم هم الان سختیش رو داره، در دراز مدت حالشو میبری و الان در کوتاه مدت سختی داره، پس هر دو سختی داره، اگر هر دو سختی دارد، کدام مسیر را انتخاب می کنید؟ متوجه عرض من میشید. نکتش این است که در دراز مدت نگاه کنید، در کوتاه مدت اون یکی مسیر است که ذهنمان را منحرف کنیم و انجامش ندیم، حال ندارم، خب لذت بخش است ولی در دراز مدت وقتی بهش فکر می کنیم حتی از مسیرت لذت میبری! چون هر مسیر دشواری های خاص خودش رو دارد.

من اونی رو انتخاب کنم که در دراز مدت و در سال های سال لذتش برام میمونه و رضایت به همراه دارد که میشه مسیر دوم، پس می خوام سادش کنم، اگر یک موقع ای مبینید که حالشو ندارید، حوصلشو ندارید فقط یک استپ کنید تا یادتون بیاد و به این فکر کنید که در دراز مدت کدام خوشایند شما هست.

مبارزه با تنبلی

سختیهای کوتاه مدت ارزش پاداش های بلند مدت را دارند.

اینجاست که میگه یک روز بخور نون و تره یک عمر بخور نون و کره!

چند نکته برای لذت بخش تر کردن کار

اما برای کار هایی که لذت بخش شما نیست یا یک ضمیمه و یا موضعی هست که باید یاد بگیرید ولی خیلی خوشتان نمیاد ولی بهش نیاز دارید مثل یک درسی که می خونید و خوشتان نمیاد ولی نمرشو نیاز دارید یا باید کاری رو انجام بدهید که در بیزنستان موفق بشید چند تا نکته می خواستم برای شما بازگو کنم:

با کم شروع کنید و کم کم زیاد کنید

کم در برنامه ی خودتان بزارید، روش کار کنید و به دفعات، کم کم هر روز یک مقدار کمی بهش زمان اضافه کنید که یواش یواش بهش عادت می کنید. ولی اگر یهو در روز بگی من می خوام ده ساعت در روز مطالعه داشته باشم که این مهارت، این درس، این نکته رو یاد بگیرم. این معمولا خوب پیش نمی رود، به خاطر این که شما خوشتان نمی آید و شما انجامش نمیدید. پس با کم شروع کنید و یواش یواش بیشترش کنید.

مبارزه با تنبلی

شرایط رو عوض کنید

شرایط رو عوض کنید تا کار ها برایتان لذت بخش تر و ساده تر شود. خیلی از اوقات ما کار رو دوست نداریم ولی اگر کار رو با چند نفر از دوستان با حال کنار هم انجامش بدیم، شاید لذت بخش تر شود یا در محیطی بریم که خوشایند است، در و دیوار زیبا دارد، یک موسیقی جذاب دارد و مواردی از این دست شاید لذت بخش تر شود. در کل شرایط رو عوض کنیم تا نتیجه ی بهتری را بگیریم.

انرژی فیزیکی کم

دلیل دیگری که شما تنبلی می کنید، انرژی فیزیکی می باشد. یعنی طرف میگه آقا میخوام، مهمه ولی دارم میمیرم، انرژیشو ندارم، خستمه، در این موارد باید بگم که حق دارید و انرژی فیزیکی باید از سه جنبه بهش بپردازیم تا بتوانیم با تنبلی مبارزه کنیم:

  • جنبه ی خواب کافی
  • جنبه ی ورزش و فعالیت روزانه
  • تغذیه ی درست

پس اگر انرژی تون کمه، به خواب، ورزش فیزیکی و تغذیه درست بیشتر توجه کنید. اینم بهتون بگم که بعضی از اوقات انرژی فیزیکی کم، دلیل اشکالات متابولیسم بدن است. مثلا وقتی ویتامین D در بدنتان کم است، انرژی فیزیکی تان پایین می آید. خیلی از خانوم ها خصوصا در ایران به دلیل پوشش ها، ویتامین D آنها کم است. خیلی از آقایون هم در کشور هایی که مثلا آفتاب کم است، ویتامین D آنها کم است و این باعث می شود که انرژی فیزیکی آنها کمتر شود. پیشنهاد می کنم که اگر خواب، ورزش و تغذیه درست است یک آزمایش بدید شاید یک اشکالی در متابولیسم بدن شما وجود داشته باشد که با رفع آن حل و فصل می شود.

این بود انواع روش های مبارزه با تنبلی ، ممنون که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید، نظرات خودتان را در این باره با ما در میان بگذارید، سایت ما جفت هیچ.

خرید رپرتاژ خبری

AmiR

دانشجوی رشته کامپیوتر - نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا