افرادی که به لئو بابائوتا مراجعه می کردند به او میگفتند که نمی توانند در عادات جدید ثبات داشته باشند و خیلی برایشان سخت است. لئو بابائوتا هم در سال ۲۰۰۵ دچار این مشکل بود و نمی توانست عادات جدید را در زندگی خود قرار دهد. اما خوشبختانه وی پس از تجربه های فراوان توانست راه حل هوشمندانه ای پیدا کند.
در واقع عادات یکسری الگو هست که باید بتوانیم آن را فقط تکرار کرده، تا بتوانیم به صورت ناخودآگاه آن را انجام دهیم. در ابتدا باید محیط مناسبی داشته باشید. پس اگر بد عادت هست در ابتدا محیط خود را درست کنید. پس می توانیم به این نتیجه برسیم که شما بد عادت نیستید، بلکه محیط شما بد است. همچنین مشکلی دیگری که وجود دارد این است که شما به خودتان باور ندارید; به این دلیل که وقتی کارهای شما دشوار باشد سریع تسلیم می شوید چون که شما باور ندارید که می توانید موفق بشوید. در واقع ذهن خودتان جوری تنظیم کردید که در عادت کردن، بد هستید و همین مانعِ موفقیت شما می شود.
می دونید راه حلش چیه؟
راه حلش اینکه که پیامی که به خودت میدی رو تغییر بدی! باید به خودت بگی کاری به شکست های گذشته ندارم من در این مسیر می تونم موفق بشم. وقتی چنین پیامی رو به خودت می دهی در واقع از هر ابزاری کمک می گیری که شکست نخوری!
برای شروع بهتره از کارهای کوچک شروع کنید. وقتی در یک کار کوچک موفق می شوید، اعتماد به نفس شما بالا می رود و کم کم خودتان را برای موفقیت های بعدی آماده می کنید. در حین انجام اقدامات کوچک بهتره موارد زیر رو هم در نظر داشته باشید:
- محیط مناسب
- انجام کارهای کوچک
اکثر افراد این را نادیده می گیرند و شکست می خورند! همین عامل باعث می شود که اعتماد به نفس شما به نوعی ضربه بخورد. پس باید خیلی کوچک شروع کنید، خیلی کوچک! مثلا اگر می خواهید روزانه دویدن را آغاز کنید بهتر است با دو دقیقه دویدن شروع کنید و سطح توقع خودتان را کم کنید.
کم کم پیشرفت کنید: شاید فکر کنید که کوچک شروع کردن احمقانه است اما در نظر بگیرید که همین کار های کوچک باعث می شود که اعتماد بنفس شما بیشتر شود. پس این نکته رو در نظر بگیرید که کم کم، کم کم پیشرفت کنید. البته اینجوری نباشه که طوری آهسته ادامه بدی که انرژی شما را کم کنه و نه آنقدر هم سریع باشه که ترمز شما رو بکشه. همین کار های کوچک باعث میشه که شما رو در آینده شگفت زده کند.
مسئولیت پذیری عمومی: خب ممکنه به خودت جوری اعتماد کنی که نیاز نباشه به کسی پاسخ بدی! اما اگر بتونی پاسخ هات رو در معرض عموم بزاری، این کار باعث میشه بیشتر به خودت متعهد باشی و بتونی به دیگران پاسخ مناسب بدی. مثلا به یکی از اعضای خانواده بگی که میخوای این کار رو شروع کنی و در قبالش به تو پاسخگو هستم. می توانید برای شکست های خودتان عواقبی در نظر بگیرید که این کار باعث میشه یک شوک خوبی بهت بده.
با تمام قدرت وارد شو: یکی از مشکلاتی که لئو بابائوتا باهاش مواجه بود این بود که نسبت به کار های خودش نیمه متعهد بود مثلا یک کاری میگفت می خواد فردا انجام بده ولی وقتی که باهاش مواجه میشد از اون مسئولیت فرار می کرد و آن را انجام نمیداد. خب این به نظرت چه مشکلی رو به وجود میاره؟ بله همون چیزی که در ابتدا بهت گفتم، عدم اطمینان به خودت! پس وقتی می خوای در کاری موفق شوی با تمام قدرت و تعهد وارد آن کار شو که این کار باعث میشه حتی به شکست هم فکر نکنی.
برنامه های روزانه خودتان را چک کنید: این کار باعث می شود که شما دچار سردرگمی نشوید و بدانید در طی روز قرار است چه کارهایی را انجام دهید. همچنین شما که در حال انجام عادت های جدید هستید نوشتن برنامه روزانه و خواندن آن بسیار برای شما ضروری است چون که ملزم می شوید که آنها را انجام دهید.
هفتگی چک کنید: اگر برای شما مشکل است که روزانه برنامه خود را مرور کنید می توانید بصورت هفتگی اینکار را انجام دهید. بهتر است برنامه خود را به صورت یادداشت همیشه همراه داشته باشید.
یادآوری با گوشی موبایل: سعی کنید از این برنامه هایی که به شما یادآوری می کنند، نصب کنید و عادات جدید رو روی آن ست کنید; تا به محض آلارم دادن، شما متوجه عادات جدید شوید و آن را انجام دهید.
به خودتان ارفاغ نکنید: سعی کنید برنامه خودتان را بی وقفه تکرار دهید و آن را انجام دهید. به خودتان گزینه دیگری پیشنهاد ندهید که شما را وسوسه کنه و از انجام عادت های روزانه دور کنه! فقط یک گزینه، انجامش بده!
در صورتی که در رابطه با این مقاله پرسشی داشتی می تونی در بخش کامنت ها با ما در میان بگذارید همچنین اگر میخوای بهره وری بیشتری داشته باشی و اطلاعات بیشتری در این زمینه داشته باشی پیشنهاد میکنم دوره افزایش بهره وری علی ابدال را در وب سایت جفت هیچ حتما ببینی که کاملا عملی راهکارهای جدیدی رو بهت پیشنهاد میده.