اسباب بازیهای مناسب سن کودکان را چگونه انتخاب کنیم
وقتی صحبت از تربیت کودکان میشود احتمالا اولین چیزی که ذهن والدین را مشغول خود می کند انتخاب اسباب بازی مناسب است. از همین رو، خرید اسباب بازی همیشه از دغدغههای مهم والدین خصوصا برای کودکان زیر دو سال خود بوده است.
با پیشرفت تکنولوژی ای که شاهد آن هستیم و همچنین تاثیرات روزافزون فضای مجازی و در دسترس بودن گوشی های هوشمند برای کودکان، نگرانی والدین افزایش یافته و دغدغه آن ها برای کنترل بازیهای فرزندانشان، روز به روز بیشتر می شود.
بازی کردن و شیطنت های کودکان به رشد شخصیتی، فیزیکی، شناختی، اجتماعی و احساسی آن ها کمک می کند. والدین می توانند بیشترین آموزش را به فرزندان خود در حین بازی داشته باشند و علاوه بر آن می توانند رابطه بسیار صمیمانه تری با کودکان خود ایجاد کنند.
کودکان در این بازه سنی، معمولا هر چیزی که به دستشان می رسد را اسباب بازی می دانند و فارغ از این که آن وسیله امن است یا نه با آن بازی می کنند. بنابراین، این وظیفه شما به عنوان والدین کودک است تا امن ترین وسایل و اسباب بازی را در اختیار آن ها قرار دهید.
شاید انتخاب کردن اسباب بازی مناسب برای کودکان در سنین پایین تر و خصوصا زیر دو سال به مراتب سخت تر باشد زیرا شما از علایق آن ها خبر ندارید و از طرفی کودکان نیز قادر نیستند خواسته های خود را بیان کنند. اگر هم قصد خرید هدیه برای کودک زیر دو سال را دارید ابتدا بهتر است ویژگی های رفتاری آن ها بشناسید و با توجه به آن ها بهترین هدیه ای که می توانید را تهیه کنید.
کودکان زیر دو سال چه ویژگی های رفتاری ای دارند؟
این کودکان قادر به تنهایی راه رفتن هستند و معمولا نام افراد و اشیا را می شناسند. از بازی های مورد علاقه آن ها نیز کشیدن اسباب بازی ها پشت سرشان و پیدا کردن اشیای پنهان شده و همچنین ضربه زدن به توپ و بازی های این چنینی است. بنابراین باید با درک این ویژگی ها برای خرید اسباب بازی برای کودکان اقدام کنید.
ویژگی های اسباب بازی های مناسب سن کودکان چیست؟
اولین نکته ای که هنگام خرید اسباب بازی برای کودکان زیر دو سال باید به آن توجه کنید، ماده اولیه تشکیل دهنده آن اسباب بازی است. وقتی شما اسباب بازی را در اختیار کودک زیر دو سال قرار می دهید، احتمالا اولین حرکتی که از او می بینید قرار دادن آن در دهانش است. بنابراین ماده اولیه ای اسباب بازی بسیار اهمیت پیدا می کند زیرا اگر از ماده خطرناکی برای تولید آن وسیله استفاده شده باشد می تواند سلامتی کودک را به خطر بیندازد.
این را در نظر بگیرید که ایمنی آن وسیله قبل از هر فاکتور دیگری اهمیت دارد. پس هنگام انتخاب اسباب بازی ماده اولیه آن را در نظر بگیرید.
فاکتور دیگری که باید در نظر بگیرید زیبایی و جذاب بودن اسباب بازی از نظر کودک است. رنگ مورد علاقه کودک که با دیدنش ذوق زده می شود را در نظر داشته باشید و سعی کنید اسباب بازی ای با همان رنگ برایش انتخاب کنید. ترکیب رنگ ها، طرح و مدل اسباب بازی، باید به گونه ای باشد که کودک را جذب خود کند.
اسباب بازی های مناسب کودکان زیر ۲ سال
نوزادان زیر ۶ ماه تمایل دارند با چشمانشان همه چیز را دنبال کنند و ترجیح بیشتر آن ها صورت ها و رنگ های شاد و روشن است. در این سن آن ها دوست دارند اشیا را با دستانشان بگیرند و با آن ها سرگرم شوند. همچنین می تواند به صدا ها واکنش نشان داده و صداها را با سر دنبال کنند.
با همه این تفاسیر اسباب بازی هایی که بتوانند به راحتی در دست بگیرند و همچنین بتوانند آن ها را مکیده یا به لثه هایشان بکشند، می توانند انتخاب مناسبی باشند. کتاب های صوتی و آهنگ و لالایی های کودکانه نیز در این سنین بسیار برای آن ها جذاب است.
در سنین بالانر بچه ها تمایل به راه رفتن و ایستادن دارند و اسم خود را می شناسند و رنگ ها و اعضای بدن را نیز می دانند. خرید اسباب بازی هایی نظیر ماشین های چرخ دار که بتوانند روی زمین بکشند، توپ های پلاستیکی و اسباب بازی های جورچینی می تواند بسیار آن ها را خوشحال کند.
برای کودکان زیر دو سال ساخت پازل ها می تواند جذاب باشد و از طرفی به تمرکز آن ها کمک می کند. بازی هایی مثل خاله بازی ، معلم بازی و … با وسایل سرویس چای خوری، سرویس پخت و پز و سرویس پزشکی و خانه های عروسکی و… نیز به افزایش قوه تخیل کودک کمک می کنند.
فراموش نکنید که باید از خرید موبایل و تبلت برای کودکان خود پرهیز کنید. از آنجایی که توانایی های حسی کودکان در سنین پایین در حال پیشرفت است، در دست داشتن وسایل الکترونیکی می تواند مانع این پیشرفت شده و باعث شود کودک به درک منفعلانه عادت کند.