کسب و کار

چگونه فردی با انضباط باشیم؟ (قسمت اول خواب کافی)

افراد موفق خصوصیات و ویژگی های بسیاری دارند: مثلا سخت کوش هستند، در مدیریت زمان قوی هستند و ده ها خصوصیت دیگر، ولی می توانیم بگوییم مهم ترین مشخصه یک فرد موفق که می توانیم در نظر بگیرم، نظم و انضباط در کار هاست. اولین قدم این است که تعریف دقیق انضباط فردی را بفهمیم.

انضباط فردی

انجام کار های لازم برای کسب نتیجه صرف نظر از علاقه به انجام کار، در واقع ما کار را در زمانی که لازم است انجام دهیم، صرف نظر از این که الان در شرایط خوبی هستیم، حوصله داریم، تمرکز داریم و هر چیزی دیگری که شاید برای هر کسی دیگری پیش بیاید.

چطوری می توانیم به فردی تبدیل شویم که کار های لازم را برای رشد کسب و کار و رشد فردی همیشه انجام بدهیم، حتی اگر انرژی، حوصله، تمرکز و چیز های مثل آن را نداشته باشیم.

هر دستاوردی که افراد دارند نتیجه ی کار هایی است که شاید انجام آنها لذت بخش نبوده است. ببینید اغلب ما ممکن است کسب و کاری داشته باشیم و آن را دوست داشته باشیم ولی ممکن است که بخشی از قسمت هایی از کسب و کار باشد که برای شما ناخوشایند باشند: مثلا این که صبح خیلی زود از خواب بیدار شوید و به جایی بروید و بخواهید سخنرانی کنید، حالا فرض کنید که زمستان هم باشد و هوا خیلی سرد باشد و سرما خورده باشید، خب خیلی تجربه لذت بخشی نیست ولی اگر ما روی انضباط فردی کار کنیم همان کار را هم به خوبی انجام می دهیم، در نتیجه دستاورد های بسیاری خواهیم داشت.

اصول انضباط فردی

چهار مورد در رابطه انضباط فردی وجود دارد که به بدن کمک می کند که در شرایط مناسبی قرار بگیرند که بتوانیم کارهای بزرگی انجام بدهیم:

  • خواب
  • تغذیه
  • حرکت
  • تفکر

خواب کافی چقدر است؟

قبل از  سال ۱۸۷۹ میانگین خواب مردم ۱۰ ساعت و یا حتی بیشتر بوده است و بعد از آن سال، این زمان کم شد. یکی از دلایلی که خواب مردم کمتر شد، برق و لامپ بود که توماس ادیسون اولین برق الکتریکی را تولید کرد و به فروش رساند و یک تحولی عظیمی در آمریکا و جهان ایجاد شد. به همین دلیل مردم به این باور رسیدند که زمانی که هوا تاریک می شود، پس نیازی نیست که حتما بخوابیم. می توانیم چراغ روشن کنیم و ساعت های بیبشتری را بیدار بمانیم. در سال های اخیر شاهد این بودیم که مدت زمان خواب کاهش یافته است به طوری که به زیر هفت ساعت رسیده است که این به نفع ما نیست.

 

اگر بخواهیم علمی و دقیق بگوییم که نتیجه ی تحقیق چندین دانشمند بوده است: بهترین و یا کمترین  زمانی که ما لازم است در شبانه روز بخوابیم، چیزی بین هفت و نیم تا نه ساعت است.

انضباط

اگر خواهیم انضباط فردی بالایی داشته باشیم یعنی وقتی رسیدیم سر کار یک کار پیچیده و سخت را با تسلط انجام بدهیم، اولین سوال این است که آیا به اندازه کافی می خوابیم یا نه!  این موضوع رو فراموش کنید که من چهار ساعت می خوابم ولی سر حال هستم، شاید در کوتاه مدت سرحال باشید و هیچ مشکلی هم نداشته باشید ولی در دراز مدت روی تصمیماتتان، و روی مغزتان و اراده ی خودتان تاثیر منفی می گذارد. اگر کسی روزی دو ساعت کمتر بخوابد که در چهار روز ۸ ساعت می شود، یک فرد دیگر که اصلا آن شب رو اصلا نخوابیده است، از نظر عملکرد این دو نفر تقریبا یکسان هستند: یعنی اینطور نیست که اگر ما مقداری کمتر بخوابیم عملکردمان مقداری کمتر شود.

روال طبیعی خواب این است که اگر کسی به رختخواب می رود نباید کمتر از یک دقیقه بخوابد. اگر کمتر از یک دقیقه بخوابد در نتیجه کسری خواب دارد. باید ده الی پانزده دقیقه بتواند به چیز های مختلف فکر کند و آن فرد به خواب برود. یک نکته ی دیگر که قابل توجه است این است که باید صبح ها بتوانید به صورت طبیعی بیدار شوید. نشانه بعدی این است که حتما با موبایل یا زنگ ساعت بیدار شوید که این هم طبیعی نیست و نشان می دهد که شما خواب کافی ندارید

چطور می توانیم کسری خواب را جبران کنیم؟

در روز های تعطیل می توانید کسری خواب خود را جبران کنید پس در تعطیلات به اندازه کافی بخوابید و سعی کنید شب ها کمی زود تر بخوابید و حداقل سه ساعت قبل خواب، مواد کافئین دار مثل قهوه مصرف نکنید، سه ساعت قبل خواب، هیچ ورزش سختی انجام ندهید و سه ساعت قبل از خواب، بهتر است که  غذایی مصرف نکنیم. بدترین کار این است که ما در هنگام خواب پیام بخوانیم و اینستاگرام و تلگرام خود را چک کنیم. حد المکان، موقع خواب، گوشی خود را در جای دیگری قرار دهید. خیلی مهم است که برای خودتان ارزش قائل بشوید.

پس تا جایی که می توانید زندگی را برای خودتان لذت بخش تر کنید و به جای این که شب ها بی اراده و انگیزه بخوابید و صبح ها به زور بیدار شوید و به سر کار بروید که موجب می شود که کارایی لازم را نداشته باشید، به اندازه کافی بخوابید تا تمرکز کافی برای انجام کار ها را داشته باشید. ممنون که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید، نظرات خودتان را در رابطه با نظم و انضباط فردی با ما در میان بگذارید.

AmiR

دانشجوی رشته کامپیوتر - نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا