اخبار سینما و تلویزیون

تخیلات رایلی در راه است! | مصاحبه­ای با پیت داکتر درباره­ی انیمیشن درون و بیرون ۲

تصور کنید در حال اجرای پانتومیم هستید و کلمه­ا­ی که در گوش­تان برای اجرا گفته شده است «احساسات» یا «ذهن» است. چگونه اجرا می­کنید؟ احتمالاً برای اجرای آن به چالش می­خورید، نمایش مفاهیم انتزاعی که خودمان تصویر واضح و روشنی از فرایندی که واقعاً اتفاق می­افتد نداریم، کار بسیار دشواری است. حالا می­توانید تصور کنید که خالقان انیمیشن Inside Out 2 با چه چالش­هایی برای به تصویر کشیدن احساسات رایلی روبرو بوده­اند. در این مقاله پای صحبت­های کارگردان قسمت اول انیمیشن Inside Out که در قسمت دوم آن در سمت تهیه­کننده در کنار عوامل انیمیشن حضور داشت، می­نشینیم تا بیشتر با چالش­های تولید کارتون و به ویژه­ کارتون­های دنباله­دار آشنا شویم.

پیت داکتر کیست؟

پیت هنس داکتر، متولد ۱۹۶۸، یکی از بهترین کارگردانان انیمیشن حال حاضر پیکسار است. در کارنامه­ی او ۹ بار کاندیداتوری اسکار به چشم می­خورد که از میان آن­ها موفق شده است ۳ جایزه بهترین انیمیشن را برای کارتون های «بالا»، «درون و بیرون» و «روح» دریافت کند. او کسی است که احساسات خالصانه­ی کودکان را به زبانی ساده در تمامی آثاری که در آن­ها حضور داشته­ است به تصویر کشیده است. از کارتون داستان اسباب­بازی­های ۱ و ۲ گرفته تا انیمیشن درون و بیرون ۲٫

پس از آنکه قسمت اول انیمیشن مورد استقبال قرار گرفت پیت داکتر به عنوان مدیر خلاقیت در پیکسار استخدام شد و به گفته­ی خودش این شغل، حرفه­ای تمام وقت است و باعث شده تمام وقت او به این کار بگذرد. بنابراین، در قسمت دوم انیمیشن Inside Out نام او را نه به عنوان کارگردان که در سمت تهیه­کننده می­بینیم. در ادامه مصاحبه­ای که پیت داکتر بعد از تماشای ۳۰ دقیقه اول انیمیشن درون و بیرون ۲ برای اولین بار با مدعوین داشته است را مرور می­کنیم تا با چالش­های ساخت انیمیشن دنباله­دار بیشتر آشنا شویم.

ایده­ی ساخت انیمیشن Inside Out 2

شخصیت های انیمیشن inside outside

پیت داکتر در مصاحبه­ی خود بخش­های مختلفی از کارتون جدید پیکسار را بررسی و توضیح داده است. ابتدا در خصوص چگونگی تشکیل ایده­ی کارتون درون و بیرون ۲ گفت: «درون و بیرون ۲ بلافاصله پس از موفقیت فیلم اول برنامه‌ریزی نشده بود. تنها ۳-۴ سال بعد (در ژانویه ۲۰۲۰) بود که پیش کلسی مان، کارگردان درون و بیرون ۲، رفتم و گفتم که فکر می‌کنم هنوز چیزهای بیشتری برای کاوش در دنیای ذهن وجود دارد.» وی در ادامه تصریح کرد: «زمانی که پیش کلسی مان رفتم به او گفتم می‌دانی، فکر می‌کنم چیزهای بیشتری برای پرداختن در این دنیا وجود دارد، چون این داستان درون ذهن است. ما کل کهکشان را برای «وال-ای» ساختیم، کل اقیانوس را برای «نمو»، اما بزرگترین صحنه‌ای که تا به حال ساخته بودیم، درون مغز یک دختر ۱۱ ساله بود و با خودمان گفتیم، خب، چیزهای بیشتری در آنجا وجود دارد که می‌توانیم به آن­ها بپردازیم.»

وی در خصوص اینکه آیا در ابتدای تولید یک انیمیشن به فکر دنباله­دار کردن آن و تولید قسمت­های بعدی هستید یا خیر پاسخ داد که هیچ انیمیشنی در ابتدا برای دنباله­دار شدن ساخته نمی­شود. هر کارتون در بهترین حالت خود نوشته و ساخته می­شود تا همان قسمت در عالی­ترین حالت خود به مخاطب عرضه شود.

چالش­های پیش روی انیمیشن دنباله­دار

وی در ادامه­ی مصاحبه تصریح کرد که ساخت انیمیشن دنباله­دار کار پرچالشی است چرا که باید تمامی شخصیت­ها در قسمت دوم با قسمت اول مطابقت داشته باشند و برای انیمیشن درون و بیرون، به­کارگیری شخصیت­های قسمت قبل چالشی بزرگ بوده است چرا که فناوری­های انیمیشن­سازی به­روز شده­اند و به­کارگیری همان کاراکترها با انیمیشن جدید میسر نبوده است. اما آنچه در دیزنی و پیکسار مورد تحسین­ است دسترسی به کارکنان برای به­روزرسانی تکنولوژی­ها است به این صورت که اگر مشکلی در نسخه­های پیشین وجود داشته باشد، به سرعت بررسی و رفع می­شود. برای انیمیشن درون و بیرون ۲ نیز شخصیت­ها به­روزرسانی شده و در کنار شخصیت­های جدید قرار گرفته­اند.

یکی دیگر از سختی­های ساخت انیمیشن و فیلم­های دنباله­دار پایبندی به قوانینی است که قسمت اول فیلم یا انیمیشن نوشته شده­اند. در قسمت دوم کارتون Inside Out نیز نویسنده و کارگردان باید به قوانین اولیه درون و بیرون ۱ پایبند می‌بودند و در عین پایبندی درون و بیرون ۲ باید به معرفی احساسات جدید با قوانین جدیدی می­پرداخت. با پدیدار شدن این احساسات جدید، لایه‌هایی به رشد و تکامل احساسی رایلی به عنوان یک نوجوان اضافه می‌شوند. داکتر اشاره کرد که ممکن است در آینده زمینه بیشتری برای کشف ذهن رایلی وجود داشته باشد، که احتمالاً معرفی احساسات بیشتری را در قسمت‌های بعدی در پی خواهد داشت.

شخصیت­های جدید و انتخاب بازیگران

دکر اظهار کرد که در قسمت اول کارتون Inside Out برای تعیین شخصیت­های داستان با مشاوران و روانشناسان مختلفی صحبت کرده است و ۲۷ احساس مختلف شناسایی شده بودند که داستان­سازی و تولید انیمیشن را سخت می­کرده است و از میان این احساسات آن­ها تنها ۵ احساسی که در میان ملل و فرهنگ­های مختلف مشترک هستند، برگزیده شدند. در قسمت جدید نیز شخصیت­های جدید بر اساس احساسات مشترک میان نوجوانان ملل و فرهنگ­های مختلف انتخاب شده­اند و برخی ویژگی­های احساسی مانند «لذت از درد دیگران» که ممکن است در دوران نوجوانی ظهور بیشتری داشته باشد در طول رشد ایده­ی انیمیشن حذف شدند.

برای انتخاب بازیگر نیز از روش «انتخاب کور» یا «blind casting» استفاده شده است. به این صورت که در جایی از انیمیشن دیالوگ­ها حذف می­شوند و تیم تنها به تطابق صدای بازیگران با شخصیت­ها توجه می­کنند بدون اینکه هویت شخصیت را برای گوینده­ی آن فاش کند.

نکته­ی جالب دیگر در خصوص صداگذاری و نقش بازیگران در ساخت این انیمیشن آن است که بازیگران تأثیر زیادی بر پرورش شخصیت­های داستان داشته­اند. به طور مثال، فیلیس اسمیت، گوینده­ی شخصیت غم، ابعاد جدیدی را به این شخصیت اضافه کرد و را بیشتر نامطئن و کمتر غمگین نشان داد.

پروژه‌های آینده پیکسار برای انیمیشن درون و بیرون

داکتر در طول مصاحبه یکی از تولیدات آینده­ی پیکسار را فاش کرد و گفت که این انیمیشن احتمالاً بر تولید رؤیاهای رایلی متمرکز است. در این سریال، یک شخصیت کارگردان، نحوه تولید رؤیاها در ذهن رایلی را نظارت می‌کند و بینش بیشتری در مورد جهان درون و بیرون ارائه می‌دهد.

دوبله کارتون درون و بیرون ۲

انیمیشن درون و بیرون ۲ به طور اختصاصی در نماوا توسط گروهی از بازیگران سرشناس تهیه شده است. شما می­توانید دوبله­ی فارسی کارتون درون و بیرون ۲ را با صداپیشگی محمدرضا علیمردانی، ژاله صامتی، هادی کاظمی، کامران تفتی، سمانه پاکدل و رامبد جوان را در سایت نماوا تماشا کنید.

نتیجه­گیری

در این مقاله به بررسی و نقد انیمیشن Inside Out 2 از نگاه تهیه­کننده این کارتون، که کارگردان قسمت اول نیز بوده است، پرداختیم. چالش­ها و مشکلاتی که ساخت قسمت دوم داشته­ است را بررسی کردیم و ایده­ی چگونگی شکل­گیری عناصر، شخصیت­های جدید و نحوه­ی انتخاب بازیگران برای صداپیشگی را توضیح دادیم. همچنین ایده­های پیکسار برای ساخت قسمت سوم این انیمیشن را فاش کردیم. شما در خصوص قسمت دوم کارتون درون و بیرون چه فکری می­کنید؟ از نظر شما قسمت اول این انیمیشن موفق­تر ظاهر شده بود یا قسمت دوم؟ کدام انیمیشن دنباله­دار در تاریخ انیمیشن­سازی به نظر شما موفق­تر عمل کرده است؟ شما چه تصویری از قسمت سوم دارید؟ آیا اتاق فرمان ذهن رایلی گسترده­تر خواهد شد؟

AmiR

دانشجوی رشته کامپیوتر - نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا