آل این وان چیست؟
کامپیوتر آل این وان به کامپیوترهایی میگویند که کیس کامپیوتر در آنها حذف شده و تمام قطعات در پشت مانیتور قرار گرفتهاند.
در نگاه اول، all-in-one یک مانیتور خالی با موس و کیبورد است اما وقتی بدانید مشخصات قطعات این رایانهها میتواند چقدر قوی و کارامد باشد تعجب خواهید کرد.
به همین دلیل امکان دارد آل این وان با سختافزار قویتری در بازار پیدا کنید که از رایانههای معمولی (PC) قویتری ولی ارزانتر باشد.
رایانههای آل این وان میتوانند در آینده جایگزین رایانههای رومیزی سادهای شوند که خیلیها به عنوان رایانههای ویندوزی میشناسیم.
احتمالاً کسانی که از ویژگیهای این سیستم آگاهی ندارند، قابلیتهای آن را زیر سوال میبرند. اما باید بدانید که این رایانهها به اندازه کامپیوترهای رومیزی که در بازار طرفدار دارند میتوانند کارایی بیشتری داشته باشند.
در مواردی کامپیوترهای آل این وان را به عنوان کامپیوتر همه کاره نیز یاد می شوند
مزایای کامپیوترهای همه کاره
کاربری بالای کامپیوترهای رومیزی در بعضی مکان ها نظیر ادارات و سازمان ها و وجود تقاضا برای این محصول سبب گشت تا تولیدکنندگان کامپیوترهای رومیزی به فکر رفع ایرادات این محصول و ارتقاء آن باشند. مسئله اِشغال فضای زیاد توسط این دستگاه یکی از ایرادات آن بود که با تولید آل این وان مرتفع گشته است. در حال حاضر آل این وان هایِ موجود، کیس و اسپیکر جداگانه ندارند اما امکاناتی بالاتر از یک کامپیوتر خانگی را در خود جای داده اند. آل این وان های عرضه شده به بازارهای جهانی صفحه نمایش لمسی و وب کم دارند و از انواع کارت حافظه پشتیبانی می نمایند. این دستگاه ماوس و صفحه کلید لمسی را دارد و پورتهای جانبی را در خود داده است.
دلایل کاربران برای خرید آل این وان:
در همین ابتدا میخواهیم به دلایل کاربران برای خرید آل این وان ها بپردازیم که شامل:
- عدم نیاز به خرید مانیتور مجزا
- سهولت در جابجایی
- کاربری آسان برای وب گردی و ایجاد سند
- نیاز به فضای کم برای کامپیوترهای بدون کیس
- کاهش مصرف برق و حرارت تولیدی
- سهولت در کاربری
- حذف درهم ریختگی کابلها
- جذابیت
- امکان ارتقا و سفارش کانفیگ اختصاصی
ویژگی هایی منحصر بفرد مانند: صفحه نمایش لمسی، ویژگی تنظیم کیفیت بالا، کنترل از راه دور و حتی کنترل های وابسته به حرکت برای بازیهای ویدیویی.
برای خرید آل این وان نکات زیر را در نظر بگیرید:
بعد از بیان دلایل باید یکسری نکات را در خرید این دستگا ها بدانید. آل این وان هایی که مجهز به نمایشگر لمسی HD هستند یا به پردازنده های پرقدرت(پردازنده های جدید هاسول)مجهزند قیمتی بالایی دارند. برخی از این دستگاه، دارای قابلیت نمایش تصاویر به صورت سه بعدی اند که از قیمت آنها احتمالا نمیتوان صحبتی کرد.
مینی پیسی
تکنولوژی های مختلف با سرعت زیادی در حال پیشرفت است و هر روز محصولات ، خدمات و راه حل های نوینی در حوزه های مختلف معرفی می شود . در زمینه محصولات الکترونیک و مرتبط با فناوری اطلاعات شاید شاهد تحولاتی به مراتب سریعتر از سایر حوزه ها باشیم و محصولاتی مجهزتر ، ظریفتر، کاربردی تر در حال طراحی و ساخت میباشند . کامپیوتر ها نیز از این امر مستثنی نبوده و چند وقتی است با ورود مینی کامپیوتر ها (Mini Pcs) شاهد تحولی شگرف در این حوزه هستیم . این محصولات در واقع عملکرد کامپیوتر های قدیمی را در بسیاری از حوزه ها بهبود بخشیده اند . از جمله میتوان به اندازه بسیار کوچک آنها اشاره کرد که با اشغال فضای کم بر روی میزکار و حذف شدن کیس های بزرگ از باجه ها یا پیشخوان ها در محیط های اداری، فضای کاری بیشتری در اختیار کاربران خود قرار می دهند که این ویژگی در مکان های شلوغ می تواند تاثیر قابل توجهی بر راندمان کاری کاربران داشته باشد.
- مصارف اداری مینی پی سی
شرکت ها و محیط های اداری می توانند به تناسب نیاز حود از بین مدل های مختلف بهترین را برگزینند .به طور مثال مینی پی سی ها با ابعادی ۱۱۰x115x50 میلی متر تنها به اندازه یک کف دست فضا گرفته و می توان به راحتی آن را در کنار میز قرار داد و یا حتی از طریق یک پایه مخصوص به پشت صفحه مانیتور متصل کرد به این ترتیب حتی طول سیم ها و کابل ها کمتر شده و دیگر در معرض دید نیست و ظاهری مرتب را به وجود می آورد .
- مصارف سازمانی مینی پی سی
مینی پیسی ها یک ابزار بسیار کارآمد برای شرکت ها و سازمان های بزرگ هستند . سهولت کاربری ، تعمیر و نگهداری ساده در کنار قدرت فوق العاده و قابلیت کارکرد به صورت ۲۴ ساعته و مداوم ، اتصال به ویدئو پروژکتور و همچنین صدای بسیار کم مینی پی سی را به ابزاری کارا برای سازمان های بزرگ تبدیل کرده است .سازمان ها و شرکت های بزرگ به راحتی می توانند از مینی پی سی ها را در محیط کاری بهره بگیرند.
نام های دیگری که مینی پیسی ها به آن شناخته میشوند کامپیوترهای کوچک یا مینی کامپیوتر هستند.
تفاوت مهمی که استفاده از مینی پیسی و کامپیوتر همه کاره وجود دارد، در این است که کامپیوتر کوچک به مانیتور نیاز دارد تا کاربردی شود.
مانیتور
مانیتور یا صفحه نمایش بخشی از کامپیوتر است که ویدئو و اطلاعات گرافیکی پردازش شده توسط کارت گرافیک را توسط کابل در نمایشگر نشان میدهد و انواع مختلفی دارد. مانیتورها شباهت زیادی به تلویزیون دارند؛ اما کاربرد نمایشگر مانیتور در این است که اطلاعات گرافیکی را با رزولوشن بالاتر در صفحه نمایش نشان میدهند. صفحه نمایش لپتاپها عموما از نوع صفحه نمایش تخت میباشند.
کلیه تصاویر، اعم از کاراکترهای گرافیکی، حروف، ارقام و علایم ویژه و تصاویر گرافیکی به وسیله نقاط کوچکی به نام Pixel ساخته میشوند . کیفیت تصاویر، در درجه اول به طراحی قطعات الکترونیک و در درجه دوم به اندازه و تراکم نقاط، که اصطلاحا به آن تفکیکپذیری صفحه نمایش یا Resolution گفته میشود، بستگی دارد. کلیه کاراکترها در محدوده معینی از نقاط تعریف میشوند که به آن ماتریسکاراکتر گفته میشود. ماتریسکاراکتر مجموعهای از نقاط روشن و خاموش در صفحه نمایش میباشد که به هر یک از این نقاط، همان پیکسل میگویند. هر چه تعداد پیکسلهای موجود در ماتریسکاراکتر بیشتر باشد، وضوح تصاویر و کاراکترها نیز بیشتر خواهد بود. مانند ۶۰۰ ×۸۰۰ پیکسل یا ۷۶۸×۱۰۲۴ پیکسل.
مانیتورها در چند دسته تقسیمبندی میشوند:
- مانیتور های لامپ تصویری یا CRT
- مانیتور های LCD
- مانیتور های LED