تغذیه سالمسلامت و زیبایی

سلامت کبد | معرفی انواع مواد غذایی مفید و مضر برای سلامتی کبد

در این مقاله از وب سایت جفت هیچ با ما همراه باشید تا انواع غذاهای مفید برای سلامت کبد را معرفی کنیم و همچنین با غذاهای مضر برای کبد آشنا شویم. با رعایت مواردی که در این مطلب به آنها اشاره می کنیم، به بیماری کبد چرب مبتلا نخواهید شد.

کبد یکی از مهم ترین اعضای بدن محسوب می شود و آن را می توان به نیروگاه بدن تشبیه نمود. این عضو حیاتی، موادی از جمله پروتئین، کلسترول و صفرا تولید می کند و مواد مغذی مورد نیاز بدن مانند ویتامین ها، کربوهیدرات و مواد معدنی را ذخیره می کند.

کبد همچنین عمل سم زدایی بدن را انجام می دهد و مواد زاید و سمی که در جریان سوخت و ساز بدن ایجاد شده اند را تجزیه می کند. حتی هضم غذاها و جذب مواد مغذی آنها برای بدن، با کمک کبد صورت می گیرد.

سلامت کبد

بنابراین سلامت کبد از اهمیت ویژه ای برخوردار است و هر گونه اختلالی در عملکرد آن ایجاد شود، سوخت و ساز بدن کلا به هم می ریزد و عواقب خطرناکی به دنبال دارد. همچنین ممکن است منجر به بروز بیماری دیابت نوع ۲ شود.

در ادامه ی مطلب، تعدادی از غذاهای مفید برای پاکسازی کبد را معرفی می کنیم و به این سوال پاسخ خواهیم داد که چه چیزهایی برای کبد ضرر دارد. با ما همراه باشید.

معرفی انواع مواد غذایی مفید برای سلامت کبد

اطلاع از اینکه چه غذاهایی برای کبد مفید هستند و کدام خوراکی ها سلامت آن را به خطر می اندازند، کمک می کند تا یک رژیم غذایی مناسب برای خودتان در نظر بگیرید؛ سلامتی این عضو مهم را تامین کنید و از بیماری کبد چرب و عوارض آن در امان باشید.

چه نوشیدنی هایی برای سلامت کبد مفید هستند ؟

قهوه

نوشیدن روزانه دو الی سه فنجان قهوه، برای سلامتی کبد مفید خواهد بود. این نوشیدنی التهاب کبد را کاهش می دهد و به دلیل جلوگیری از تجمع چربی و کلاژن، از بروز بیماری کبد چرب پیشگیری می کند. بر اساس نتایج حاصل از تحقیقات، قهوه حتی احتمال ابتلا به نوع خاصی از سرطان کبد را کاهش خواهد داد.

سلامت کبد

قهوه تاثیر مثبتی روی آنزیم های کبد می گذارد و آنتی اکسیدان های محافظ موجود در کبد افزایش می دهد. جالب است بدانید قهوه حاوی ترکیباتی است که به آنزیم های کبد کمک می کند تا مواد سرطان زای موجود در بدن را نابود نماید. البته لازم است از عوارض قهوه هم مطلع باشید و در مصرف آن زیاده روی نکنید.

چای سبز

نتایج برخی از پژوهش ها نشان می دهد که چای سبز هم از جمله نوشیدنی های مفید برای کبد می باشد. چای سبز با جلوگیری از تجمع چربی در کبد، خطر بروز کبد چرب را کاهش می دهد و جهت پیشگیری از غلبه ی رادیکال های آزاد بر دفاع آنتی اکسیدانی بدن نیز موثر خواهد بود.

سلامت کبد

حتی برخی دیگر از تحقیقات، بیانگر آن است که چای سبز احتمال ابتلا به سرطان کبد را کاهش می دهد. مکمل های غذایی خاصی هم وجود دارند که حاوی عصاره ی چای سبز هستند؛ اما بهتر است آنها را مصرف نکنید. زیرا مواردی از آسیب رسانی به کبد، از این گونه عصاره ها گزارش شده است.

آب

جالب است بدانید آب هم از جمله نوشیدنی های مفید برای سلامت کبد به حساب می آید. همان طور که اشاره شد یکی از وظایف کبد، پاکسازی بدن از سموم مختلف است. نوشیدن آب در دفع سموم بدن به کبد کمک می کند.

معرفی برخی از بهترین سبزی ها و میوه جات برای سلامت و پاکسازی کبد

سیر

سیر یکی از در دسترس ترین و پر خاصیت ترین مواد غذایی محسوب می شود که فواید بی شماری از جمله برای کبد دارد. سیر کبد را تقویت می کند و برای افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی ، کاهش وزن و چربی را به دنبال خواهد داشت. گفتنی است چاقی و اضافه وزن، جزء مهم ترین عوامل بروز بیماری کبد چرب غیر الکلی است.

سلامت کبد

انگور

انواع انگور خصوصا انگور قرمز، فواید زیادی برای سلامتی دارند و برای کبد هم مفید هستند. انگور حاوی آنتی اکسیدان های فراوانی است که خاصیت ضد التهاب دارد و از کبد در برابر آسیب ها محافظت می کند. تحقیقات نشان داده است که عصاره ی دانه ی انگور، تاثیر مثبتی روی افراد مبتلا به کبد چرب غیر الکلی داشته است.

سلامت کبد

گریپ فروت

این میوه ی خوش طعم آنتی اکسیدان هایی با عنوان نارینگین و نارنژنین دارد که آنزیم های سوزاننده ی چربی را افزایش می دهند و منجر به کاهش چربی موجود در کبد می شوند. کاهش التهاب و محافظت از سلول های کبدی، از دیگر آثار مفید این آنتی اکسیدان ها می باشد. گریپ فروت همچنین عملکرد مناسبی در بهبود بیماری کبد چرب غیر الکلی نشان داده است.

انواع توت ها

اکثر توت های تیره از جمله بلوبری و تمشک، آنتی اکسیدان های خاصی به نام پلی فنول دارند که برای سلامت کبد مفید هستند. اگر انواع توت ها را به طور منظم مصرف کنید، سیستم ایمنی قوی تری نیز خواهید داشت.

سلامت کبد

موز

موز هم از جمله میوه هایی است که به هضم غذاها و سوخت و ساز بدن کمک می کند و به کبد کمک می کند تا در پاکسازی سموم بدن، عملکرد بهتری از خود نشان دهد. موز همچنین پتاسیم فراوانی دارد.

سبزیجات صلیبی

کلم بروکسل، کلم بروکلی و خردل چینی از جمله سبزیجات صیلبی هستند که مواد مغذی فراوانی همچون فیبر دارند. نتایج تحقیقات نشان می دهد عصاره ی کلم بروکسل قهوه ای و جوانه ی بروکلی، سطح آنزیم های سم زدا را افزایش داده و از کبد در برابر آسیب های مختلف محافظت می کند. جالب است بدانید کلم بروکسل پخته نیز همین خواص را دارد.

سلامت کبد

سایر مواد غذایی مفید برای سلامتی کبد

ماهی های چرب

این گونه ماهی ها سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که سطح آنزیم های بدن را در حالت متعادل نگه می دارند. ماهی های حاوی امگا ۳ همچنین خواص فراوانی برای کبد دارند. علاوه بر این، التهاب را کاهش می دهند و موجب بهبود مقاومت در برابر انسولین می شوند.

جالب است بدانید این نوع چربی ها برای بدن مفید هستند و احتمال بروز بیماری های قلبی را نیز کاهش می دهند. چربی های موجود در ماهی های چرب، از تجمع چربی های مضر جلوگیری می کنند. چربی های امگا ۶ نیز در روغن های گیاهی یافت می شوند؛ اما نسبت به چربی های امگا ۳ باید به میزان کمتری مصرف شوند. چون احتمال ابتلا به بیماری های کبدی را افزایش می دهد.

آجیل

آجیل ها سرشار از آنتی اکسیدان، ویتامین E و بسیاری از مواد مغذی دیگر هستند که برای سلامتی اعضای مختلف بدن از جمله قلب و کبد، نقش مهمی ایفا می کنند. آجیل ها همچنین سطح آنزیم های کبد را در بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی تنظیم می کنند.

روغن زیتون

این خوراکی ارزشمند، سطح چربی کبد را کاهش می دهد و آنزیم های آن را تقویت می کند. روغن زیتون همچنین تاثیرات مطلوبی روی سوخت و ساز بدن و سلامت قلب دارد و گردش خون در کبد را تقویت می کند. پیشنهاد می کنیم روغن زیتون را به رژیم غذایی خود اضافه نمایید و از خواص بی شمار آن بهره مند شوید.

سلامت کبد

چه غذاهایی سلامت کبد را به خطر می اندازند ؟

مصرف بیش از حد برخی از مواد غذایی، به سلامت کبد آسیب وارد می کند. برای افزایش سطح سلامتی بدن خود، لازم است رژیم غذایی متعادلی داشته باشید و مصرف برخی از مواد غذایی را کاهش دهید.

غذاهای چرب

به طور کلی غذاهایی که چربی فراوانی دارند، سلامت کبد را تهدید می کنند. غذاهای سرخ شده، فست فود، غذاهای بیرون بر و رستوران ها، چیپس، پفک و غیره حاوی چربی بسیاری هستند که باید از مصرف بی رویه ی آنها اجتناب کنید.

غذاهای حاوی نشاسته ی فراوان

غذاهایی همچون نان، ماکارونی، کیک و برخی از غذاهای پختنی نشاسته ی فوق العاده زیادی دارند که برای کبد سنگین هستند و نباید بیش از حد مصرف شوند.

الکل

الکل از جمله موادی است که حتی مصرف کم آن نیز آسیب های جدی به کبد وارد می کند. اگر برای سلامتی بدن و کبد خود ارزش قائل هستید، به هیچ عنوان الکل مصرف نکنید.

نوشابه

مصرف بیش از حد نوشابه، آسیب های جبران ناپذیری به سلامت بدن و کبد وارد می کند. این نوشیدنی علی رغم طعم خوشایند و طرفداران فراوانش، ضررهای بسیاری دارد و لازم است به کمترین میزان ممکن مصرف شود.

نمک

مصرف نمک های ید دار به میزان کم برای بدن ضروری است. اما استفاده ی بیش از حد از آن، مضرات فراوانی برای تمام اعضای بدن از جمله کبد دارد.

قند و شکر

شیرینی جات و مواد غذایی حاوی کربوهیدرات فراوان، کبد را با مشکلات مختلف مواجه می کنند. بنابراین از مصرف بیش از حد آنها خودداری کنید.

استامینوفن

مصرف بیش از حد این داروی مسکن نیز برای کبد ضرر دارد.

امیدوارم که این مقاله براتون مفید بوده باشه و با رعایت رژیم غذایی مناسب، سلامت کبد خود را تضمین کنید.

خرید رپرتاژ خبری

امید قدرتی

دانشجوی کارشناسی - کامپیوتر نرم افزار - علاقه مند به سئو و تولید محتوا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا