مناقصه ها و مزایده های مواد و فرآورده های معدنی
مواد چیست:
هرآنچه ساخته شده از ماده فیزیک یا ترکیبی از یک یا چند مواد شیمیایی چوب، سیمان، هیدروژن، هوا، آب و هر ماده دیگری، همه نمونههایی از مواد هستند. گاهی اصطلاح مواد، بیشتر اشاره گر به مواد یا ترکیباتی با همان خصوصیات فیزیکی چیزی هستند که آن را میسازند. با این تعریف، مواد اجزاء ضروری برای ساخت چیزیهای دیگر هستند.
انواع مواد :
- مواد شیمیایی : حالتی از مواد که ترکیب شیمیایی و ویژگیهای ثابتی دارد و نمیتوان آن را با روشهای فیزیکی بدون شکستن پیوندهای شیمیایی به اجزاء دیگر تجزیه کرد.
- مواد چوپ : ترکیب شیمیایی چوب از گونهها به گونهها متفاوت است، اما تقریباً ۵۰٪ کربن ۴۲٪ اکسیژن، ۶٪ هیدروژن، ۱٪ نیتروژن و ۱٪ دیگر را (عمدتا کلسیم، پتاسیم سدیم، منیزیم، آهن و منگز تشکیل میدهند. چوب همچنین حاوی مقدار کمی گوگرد، کلر، سیلیکون، فسفر و سایر عناصر دیگر است.
- مواد سیمان : مادهای است که روی سطح اجسام جامد اعمال میشود تا آنها را محکم به هم بچسباند یا به عبارت دقیقتر، ماده پودری است که پس از مخلوط شدن با آب، به حالت نرم و خمیری درآمده (که پس از خشک شدن سفت میشود) و برای چسباندن سنگ ها ، آجرها و بلوک ها در ساخت و ساز استفاده میشود.
- مواد هیدروژن : یک عنصر شیمیایی در جدول تناوبی با عدد اتمی است.
- مواد هوا : فرآیندیست که طی آن گاز های سازنده ی هوا از یکدیگر جدا میشوند. هوای تنفسی بهطور عمده از دو عنصر نیتروژن (۷۸٪) و اکسیژن (۲۱٪) تشکیل شدهاست
- مواد آب : فرمول شیمیایی آن H2O است، به این معنی که هر یک از مولکولهای آن، حاوی یک اکسیژن و دو اتم هیدروژن است که توسط پیوند های کووالانسی به هم متصل شدهاند. دو اتم هیدروژن با زاویه ۱۰۴٫۴۵ درجه به یک اتم اکسیژن متصل میشوند.
فرآورده چیست :
فرآوری یعنی کارکردن بر روی مادهای خام و تبدیل آن به یک یا چند فرآورده دلخواه است. این اصطلاح در صنایع مختلف شیمیایی به ویژه نفت، پتروشیمی و گاز، همچنین صنایع خوراکی کاربرد فراوانی دارد.
فرآوردی معدنی چیست :
همواره مواد و سنگهای معدنی پس از استخراج دارای مقادیر مختلفی ناخالصی هستند. علم تبدیل سنگهای استخراج شده از معادن به ترکیبات با ارزش افزوده بالا و قابل فروش در بازار است . فرآوری مواد معدنی عملیاتی است که روی سنگ های استخراج شده از معدن انجام می شود. زیرا این سنگ ها حاوی مواد معدنی با غلظت پایین می باشند و نمیتوان از آنها به طور مستقیم در صنعت استفاده کرد.
اهداف و دلایل فرآوری معدن چیست :
فرآوری مواد معدنی بدین منظور صورت می گیرد که سنگی که از دل زمین استخراج شده است، طی مراحل متعدد غنی شده و به حد قابل قبول استفاده در صنایع ذوب و احیا برسد.
- امکان سنجی پرعیارسازی و استحصال مواد و عناصر با ارزش از مواد معدنی و ذخایر ثانویه در مقیاس آزمایشگاهی و نیمه صنعتی.
- طراحی، مدلسازی و شبیه سازی مدار فرآوری در مقیاس صنعتی.
- بهینه سازی بخش های مختلف کارخانه فرآوری جهت افزایش راندمان فرایند.
- بررسی و بکارگیری روش های نوین (بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی) در جهت افزایش کارائی فرآیندهای فرآوری و زیست محیطی.
اهمیت دلایل فرآوری معدنی
تمامی صنعت ها به صورت مستقیم یا غیرمستقیم با مواد معدنی در ارتباط می باشند. با توجه به این موضوع، اهمیت نیاز به مواد معدنی مختلف با خلوص بالا روز به روز نمایان تر می شود. از صنایعی که بیشترین استفاده از مواد معدنی را دارند میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- فولاد
- ساختمان
- شیمیایی
- کشاورزی
- پزشکی
چالش های فرآوری معدنی
- عدم تکنولوژی روز دنیا در کشور
- صدور دستورالعملها و قوانین دست و پاگیر در بخش معدن و فرآوری محصولات معدنی
- تحریم ها و قوانین مربوط به ممنوعیت واردات ماشین آلات به کشور
- صادرات پایین محصولات معدنی به دلیل تحریمها
مزایای فرآوری معدنی :
- فرآوری محصولات معدنی ارزآور : یکی از فعالیتهای صنعتی است که به توسعه اقتصادی جوامع، کمک میکند. بدون شک، فروش مواد خام معدنی، بدون فرآوری، سبب خروج ثروت از کشور خواهد شد و این در حالی است که با استفاده از روشهای فرآوری، میتوان ارزش افزوده بسیار مناسبی تولید کرده و از خام فروشی و اتلاف ثروت کشور جلوگیری کرد.
- فرآوری مواد معدنی در حفاظت از محیط زیست : با استفاده از فناوری های گوناگون به منظور جداسازی کانی های با ارزش از مواد معدنی خام صورت می گیرد. در این فرآیند باید پارامترهای زیست محیطی لحاظ شوند. به همین دلیل است که در اولین قدم عوامل آلوده کننده محیط اطراف و نزدیک به محل کارخانه فرآوری شناسایی می شوند.
مراحل فرآوری یک سنگ معدنی :
- نمونهگیری
- آنالیز (آنالیز شیمیایی، آنالیز کانیشناسی، آنالیز ابعادی)
- خردایش (سنگ شکنی و آسیاب)
- پرعیارسازی (جدایش)
- آبگیری (تصفیه، ته نشینی، خشک کردن)
معدنی چیست :
یک ماده معدنی یک جامد غیر آلی بلوری است.یک ماده معدنی از طریق فرایندهای طبیعی تشکیل می شود و ترکیب شیمیایی مشخصی دارد. مواد معدنی را می توان با ویژگی های فیزیکی خاص شان، مانند ساختار بلوری، سختی، چگالی، شکست و رنگ شناسایی کرد.
مواد معدنی در همه جا هستند. دانشمندان بیش از ۴۰۰۰ ماده معدنی را در پوسته زمین شناسایی کرده اند، اگر چه بخش عمده پوسته زمین از چند تای آنها تشکیل شده است
یک ماده معدنی دارای ویژگی های زیر است:
- باید جامد باشد
- باید بلوری باشد، به این معنی که یک آرایش و نظم تکراری از اتم ها داشته باشد.
- باید به طور طبیعی به وجود آید.
- باید غیر معدنی باشد.
- باید یک ترکیب شیمیایی خاص داشته باشد
مواد معدنی را می توان با خواص فیزیکی شان، مانند سختی، رنگ، جلوه (درخشندگی) و بو شناخت. رایج ترین روش آزمایشگاهی که برای شناسایی یک ماده معدنی مورد استفاده قرار می گیرد، پراش اشعه ایکس (XRD) است، پراش اشعه ایکس تکنیکی است که در آن نور اشعه ایکس بر روی یک نمونه تابانده می شود و مشاهده می شود که نور خروجی از نمونه چگونه خم می شود.
در پایان برای موفقیت بیشتر و شرکت در بهترین و مطمئن ترین مناقصه ها ، مزایده ها و استعلام ها در این زمینه، شما را به مرکز اطلاعات مناقصات و مزایدات ایران (زنجیره معاملاتی آریاتندر) راهنمایی مینمایم.