اخبار کسب و کاراطلاعات عمومی

طرح توجیهی شهرداری و مراحل انجام آن

منظور از طرح توجیهی چیست ؟

در فرآیند طرح توجیهی یک طرح جدید یا سیستم پیشنهادی مورد آنالیز و تحلیل قرار می گیرد تا امکان پذیر بودن اجرای آن از جنبه های مختلف فنی ، اقتصادی ، قانونی و … تأیید گردد و یا رد شود. همزمان با این مطالعه دقیق از زوایای مختلف سیستم، بسیاری از کاستی ها و نواقص آن نمایان می گردد و مهندسان مشاور به ارائه راهکار برای رفع آن می پردازند. همچنین نقاط قوتی شناسایی می گردد که می توان با افزودن آن ها به طرح پیشنهادی ، ضریب موفقیت آن را افزایش داد.

در واقع می توان گفت که هدف اصلی از انجام طرح توجیهی این است که مانع اجرای پروژه های جدیدی شویم که در آینده به دلیل مشکلات ساختاری، فنی ،مالی و … با شکست مواجه می گردند و به عبارت دیگر ضرر محتمل را تشخیص داده و مانع از وقوع آن شویم.

مهندسان مشاور در هفت شهر آریا با درک کامل اهمیت طرح توجیهی و نقش آن در حفظ و نگهداری سرمایه های پروژه ، با داشتن سابقه ای طولانی در تجزیه و تحلیل سیستم ها و نگارش انواع طرح های توجیهی از قبیل طرح توجیهی فنی اقتصادی ، طرح توجیهی شهرداری ، طرح آماده سازی ، طرح توجیهی زمین و … می توانند انجام مطالعه امکان سنجی و تهیه طرح توجیهی پروژه شما را انجام دهند.

مراحل انجام مطالعه امکان سنجی:

طرح توجیهی

مراحل انجام طرح توجیهی

به طور کلی می توان فرآیند ایجاد طرح توجیهی توسط مهندسین مشاور را به مراحل زیر تقسیم نمود:

  1. انجام تجزیه و تحلیل مقدماتی:

هدف اصلی تجزیه و تحلیل اولیه ، غربال کردن ایده های پروژه قبل از سرمایه گذاری در وقت ، تلاش و هزینه زیاد است. دو مجموعه فعالیت در این مرحله گنجانده شده است. این مرحله خدمات برنامه ریزی شده ، بازارهای هدف و ویژگی های منحصر به فرد خدمات را به طور خلاصه توصیف می کند. انجام این مرحله با پاسخ به سوالات زیر امکان پذیر است.

  • آیا این سیستم در حال حاضر به افراد خدمات ارائه می دهد؟
  • آیا این پروژه به بازار فعلی که تقاضا بیش از عرضه است خدمت می کند؟
  • آیا این عمل می تواند با موفقیت با روش های موجود مقابله کند؟
  • آیا الزامات سرمایه برای ورود یا انجام عملیات مداوم در دسترس نیست یا بی تأثیر است؟

اگر اطلاعات جمع آوری شده تاکنون نشان دهنده توانایی بالقوه این ایده باشد ،این طرح با یک مطالعه امکان سنجی دقیق ادامه می یابد.

  1. تهیه صورتحساب درآمد:

درآمد پیش بینی شده باید با در نظر گرفتن منحنی رشد درآمد مورد انتظار ، هزینه های مستقیم و غیرمستقیم را پوشش دهد. با عملکرد معکوس نسبت به درآمد پیش بینی شده ، می توان درآمد مورد نیاز برای ایجاد این درآمد را برای ایجاد صورتحساب درآمد تخمینی بدست آورد. عواملی که این بیانیه را تعیین می کنند ، تعدیل خدمات ارائه شده ، هزینه خدمات ، مقدار خدمات و درآمد و غیره است.

  1. انجام یک بررسی بازار:

بررسی خوب بازار مهم است. اگر برنامه ریز نتواند این نظر سنجی را انجام دهد ، باید یک شرکت خارجی برای انجام این کار استخدام شود. هدف اصلی بررسی بازار پیش بینی واقع بینانه درآمد است.

  1. برنامه ریزی سازمان تجارت و عملیات:

در این مرحله ، سازمان و فعالیت کسب و کار باید به اندازه کافی برنامه ریزی شود تا امکان تجارت و هزینه های مربوط به شرکت های نوپا ، سرمایه گذاری های ثابت و عملیات مشخص شود.

  1. تهیه ترازنامه روز افتتاحیه :

در ترازنامه روز افتتاح باید دارایی ها و بدهی های پروژه را منعکس نموده و لیستی از دارایی های مورد نیاز برای کارهای عملی را تهیه کنید. این لیست باید شامل منابع ، هزینه ها و روش های مالی موجود باشد.

دارایی های مورد نیاز شامل پول نقد مورد نیاز از سرمایه در گردش تا ساختمان و زمین است. اگرچه لیست بدست آمده ساده است ، اما میزان تلاش مورد نیاز می تواند گسترده باشد. سرمایه گذاری های مورد نیاز بدهی ها و عملکرد نیز باید روشن شود.

  1. بررسی و تجزیه و تحلیل تمام داده ها:

برنامه ریز باید تعیین کند که آیا داده یا تجزیه و تحلیل انجام شده باید تحلیلی را در تحلیل قبلی ایجاد کند. اساساً ، معنای این مرحله بر اساس اصل “قدم به عقب و یک بار دیگر تأمل کنید” استوار است. صورت سود برآورد شده را مجدداً بررسی کرده و آن را با لیست دارایی های مورد نظر و ترازنامه روز افتتاح مقایسه کنید.

  1. تصمیم “رفتن یا نرفتن” یا تصمیم سیگنال سبز / قرمز را بگیرید:

تمام مراحل قبل برای ارائه داده ها و تجزیه و تحلیل برای تصمیم “رفتن / نرفتن” در نظر گرفته شده است. اگر تجزیه و تحلیل نشان دهد که کسب و کار باید حداقل درآمد دلخواه را دریافت کند و احتمالاً افزایش یابد ، تصمیم “رفتن” مناسب است. هر چیزی کمتر از نتیجه مطلوب ، یک تصمیم “ممنوع” است.

البته لازم به ذکر است به غیر از طرح توجیهی ذکر شده در بالا، نوع دیگری از طرح های توجیهی با نام طرح توجیهی کمیسیون ماده پنج نیز وجود دارد که صرفا به بررسی فنی پروژه در ابعاد شهرسازی و برای ارائه به کمیسیون ماده پنج تدوین میگردد.

خرید رپرتاژ خبری

AmiR

دانشجوی رشته کامپیوتر - نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا