اخبار خودروخودرو

معرفی انواع روش های استعلام و پرداخت خلافی خودرو (همه روش ها)

در این مقاله از وب سایت جفت هیچ قصد داریم انواع روش های موجود جهت گرفتن استعلام خلافی خودرو و نحوه ی پرداخت آن را بررسی نماییم. استعلام خلافی خودرو از طریق اینترنت، پیامک، شماره پلاک، کد VIN، و اعتراض به خلافی خودرو از جمله موضوعاتی هستند که در این مطلب به طور کامل به آنها خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

استعلام ریز خلافی خودرو همواره از جمله موارد مهم برای دارندگان وسایل نقلیه محسوب می شود. به این دلیل که مبلغ برخی از جرایم راهنمایی و رانندگی در صورت عدم پرداخت پس از ۶۰ روز، دو برابر می شود. همچنین خودروهای دارای جریمه ی بالای یک میلیون تومان، توسط پلیس توقیف می شوند. از طرف دیگر، هنگام فروش خودرو و تعویض پلاک و انتقال سند مالکیت، لازم است کل خلافی های خودرو پرداخت گردد.

انواع جرایم راهنمایی و رانندگی

جرایم راهنمایی و رانندگی را می توان به چهار گروه دسته بندی نمود :

جرایم تسلیمی : اگر در هنگام ارتکاب تخلف، افسر راهنمایی و رانندگی شخصا برگ جریمه را به راننده تحویل داده و مشخصات وی را پس از رویت گواهی نامه درون برگ جریمه قید کند، تخلف مذکور در گروه جرایم تسلیمی قرار می گیرد.

جرایم الصاقی : در این دسته از تخلفات، افسر راهنمایی و رانندگی برگ جریمه را به دلیل عدم حضور راننده روی شیشه ی خودرو قرار می دهد. بنابراین مشخصات راننده درون برگه ی جریمه ثبت نمی شود.

جرایم دوربینی : در این گروه از جرایم، تخلف راننده توسط دوربین های تعبیه شده در سطح جاده ها، خیابان ها و معابر ثبت خواهد شد. نظر به اینکه تعداد دوربین های راهنمایی و رانندگی روز به روز در حال افزایش است، احتمال ثبت تخلف افراد خاطی از این طریق بیشتر می شود.

جرایم دو برگی : اگر افسر به راننده ی متخلف دستور ایست بدهد اما وی توقف نکند، در این شرایط جریمه ی دو برگی برای راننده صادر خواهد شد.

نکته ی مهم و قابل ذکر این است که مبلغ جرایم تسلیمی در صورت عدم پرداخت پس از ۶۰ روز، دو برابر خواهد شد. بنابراین لازم است این گروه از جرایم به میزان بیشتری جدی گرفته شوند.

معرفی انواع روش های استعلام خلافی خودرو

در این بخش از مقاله، انواع راهکارهای موجود جهت استعلام خلافی خودرو و نحوه ی پرداخت جریمه را بررسی می کنیم.

استعلام خلافی خودرو از طریق وب سایت راهور (به صورت آنلاین)

اصلی ترین و معتبرترین مرجع برای استعلام خلافی، وب سایت پلیس راهور ناجا می باشد. شما می توانید به راحتی وارد این سایت شوید و جریمه های خود را مشاهده و به صورت آنلاین پرداخت نمایید.

برای این کار ابتدا وارد صفحه ی استعلام خلافی خودرو شوید. برای دریافت خلافی لازم است از بارکد پستی مندرج در پشت کارت خودرو استفاده کنید. محل قرارگیری این بارکد در کارت های قدیم و جدید، به ترتیب در تصاویر زیر قابل مشاهده است.

استعلام خلافی خودرو

استعلام خلافی خودرو

سپس شماره بارکد را در کادر مربوطه وارد نمایید و پس از تایپ کد کپچا، دکمه ی جستجو را بزنید.

استعلام خلافی خودرو

همان طور که در تصویر زیر ملاحظه می کنید، ریز خلافی خودرو همراه با شناسه ی قبض و شناسه ی پرداخت برای شما نمایش داده می شود. با انتخاب جریمه های مورد نظر و درگاه بانک ملی می توانید اقدام به پرداخت اینترنتی جرایم خود نمایید.

استعلام خلافی خودرو

وب سایت راهور ناجا قابلیت های دیگری نیز دارد که از آن جمله می توانیم به ارائه ی نمره ی منفی گواهی نامه و استعلام سوابق تصادف خودرو اشاره کنیم.

این سایت به سرورها و بانک اطلاعاتی پلیس راهور متصل نیست و نتیجه ی استعلام را به صورت آفلاین به کاربران نمایش می دهد. دلیل این امر را می توان تامین امنیت اطلاعات سامانه ی پلیس راهور دانست.

به روز رسانی اطلاعات مذکور معمولا به صورت هفتگی انجام می شود. همچنین در صورت پرداخت جریمه از طریق این سایت، اطلاعات حدودا ۷۲ ساعت بعد در این بخش درج و قابل مشاهده می شود.

وب سایت راهور برای IP های خارج از کشور قابل دسترسی نیست؛ لذا بدون VPN از این سامانه استفاده نمایید.

استعلام خلافی از طریق پیامک (کد VIN)

گرفتن استعلام خلافی خودرو از طریق اس ام اس نیز امکان پذیر است. اما در این روش به جای بارکد پستی، از کد ۱۷ رقمی VIN استفاده می شود. این کد در کارت ماشین و همچنین سند مالکیت درج شده است. محل قرارگیری آن را در تصاویر زیر می توانید مشاهده کنید.

استعلام خلافی خودرو

استعلام خلافی خودرو

اکنون کد ۱۷ رقمی VIN را به شماره ی ۱۱۰۱۲۰۲۰۲۰ پیامک نمایید. بلافاصله پیامکی از این سامانه دریافت می کنید و لازم است با ارسال عدد ۶ آن را تایید نمایید. پس از ارسال عدد ۶، مبلغ خلافی به همراه تعداد آنها و تاریخ آخرین به روز رسانی برای شما ارسال می شود.

استعلام خلافی خودرو

البته لازم به ذکر است که هزینه ی دریافت پیامک از این سامانه ۳۵۰ تومان (در خرداد ماه ۹۸) است که بر عهده ی مشترک می باشد. همچنین در این روش، شناسه ی قبض و شناسه ی پرداخت را دریافت نخواهید کرد.

استعلام از طریق کد دستوری USSD

سومین روش استعلام گیری خلافی که می خواهیم به شما معرفی نماییم، استفاده از کد دستوری #۱۱۰* خواهد بود که این راهکار ساده نیز توسط سامانه ی پلیس ۱۱۰ ارائه شده است.

زمانی که این کد دستوری را شماره گیری نمایید، گزینه هایی با عنوان خدمات قابل ارائه و خدمات در دست اقدام را مشاهده می کنید که باید خدمات قابل ارائه را انتخاب کنید. سپس گزینه ی استعلام خلافی خودرو را انتخاب و در انتها کد VIN را وارد نمایید و ارسال را بزنید.

استعلام خلافی خودرو

اکنون گزینه های خلافی خودرو و خلافی خودرو و شناسه ی قبض و شناسه ی پرداخت برای شما نمایش داده می شود.

استعلام خلافی خودرو

مزیتی که این روش نسبت به روش پیامکی دارد این است که در اینجا می توانید گزینه ی دوم را انتخاب کنید تا شناسه ی قبض و شناسه ی پرداخت نیز برای شما ارسال گردد.

نهایتا با تایید شما، پیامکی حاوی اطلاعات مذکور برای شما ارسال خواهد شد که هزینه ی این پیام نیز همانند روش پیامکی ۳۵۰ تومان می باشد.

استعلام خلافی خودرو

در بخش خدمات در دست اقدام این سامانه نیز امکاناتی از قبیل پلیس +۱۰، خدمات راهور، کلانتری و پاسگاه، و پلیس آگاهی وجود دارد که احتمالا در آینده قابل استفاده خواهند بود.

استعلام از طریق شماره پلاک (به صورت تماس تلفنی)

قبلا امکان گرفتن استعلام جریمه های خودرو از طریق شماره پلاک وجود نداشت؛ اما اکنون پلیس راهور ناجا این قابلیت را نیز فراهم کرده است. بدین منظور می توانید از طریق تلفن های ثابت تهران با شماره ی ۸۸۲۸۸۸۸۸ تماس حاصل نمایید؛ اگر از تلفن همراه و یا تلفن های ثابت سایر شهرستان ها استفاده می کنید، ۰۲۱۸۸۲۸۸۸۸۸ را شماره گیری نمایید.

در صورتی که ارتباط تلفنی با موفقیت برقرار شد، از طریق تلفن گویا گزینه ی استعلام تخلفات رانندگی را انتخاب کنید تا به اپراتور مربوطه متصل شود. سپس شماره پلاک خودرو را به وی اعلام نمایید تا مبلغ خلافی خودرو را به شما ارائه کند. البته توجه داشته باشید که از طریق روش مذکور، فقط می توانید از مبلغ جریمه ی خود مطلع شوید و امکان پرداخت آن وجود ندارد.

این سامانه ی تلفنی همچنین امکانات دیگری از جمله استعلام صدور گواهی نامه و استعلام صدور کارت ماشین را نیز ارائه می کند.

استعلام از طریق اپلیکیشن های موبایل

همزمان با گسترش روزافزون گوشی های هوشمند و کاربردهای متنوع آنها در زندگی افراد، اپلیکیشن های زیادی هم در زمینه ی استعلام خلافی خودرو طراحی شده اند. اگر سری به گوگل پلی و بازار بزنید، با تعداد فراوانی از آنها مواجه خواهید شد. این برنامه ها از لحاظ رابط کاربری و امکانات جانبی با یکدیگر تفاوت دارند.

استعلام خلافی خودرو

استعلام خلافی خودرو

یکی از اپلیکیشن های مفید و کاربردی در این زمینه، برنامه ی فرمون است که نسبت به نرم افزارهای مشابه، امکانات و خدمات بیشتری ارائه می دهد. از طریق این برنامه می توان خلافی خودرو و نمره ی منفی گواهی نامه را به صورت آنلاین استعلام گرفت و جریمه های مورد نظر را پرداخت نمود.

از دیگر قابلیت های جالب این نرم افزار می توان به نمایش دوربین های طرح ترافیک، زوج و فرد، و کنترل سرعت بر روی نقشه اشاره نمود. همچنین این امکان وجود دارد که بر اساس قیمت روز بازار و مشخصات خودروی کارکرده ی شما، یک استعلام قیمت برای آن تهیه نمود.

برای دانلود اپلیکیشن فرمون می توانید وارد این لینک شوید. همچنین این نکته را نیز مد نظر داشته باشید که استفاده از امکانات متنوع این برنامه، روزانه ۵۰۰ تومان برای شما هزینه به دنبال دارد؛ که البته این سرویس را می توان به راحتی فعال و یا غیر فعال نمود.

دانلود اپلیکیشن های استعلام خلافی خودرو در گوگل پلی

دانلود اپلیکیشن های استعلام خلافی خودرو در بازار

 

استعلام از طریق پلیس +۱۰ (به صورت مراجعه ی حضوری)

قدیمی ترین روش استعلام گیری جرایم راهنمایی و رانندگی، مراجعه ی حضوری به مراکز پلیس +۱۰ می باشد. ارائه ی خدمات توسط این مراکز، هزینه هایی را در بر دارد. به عنوان مثال بر اساس تعرفه ی سال ۹۷ هزینه ی دریافت برگ استعلام خلافی ۴۴۰۰ تومان و ۳۳۰۰ تومان نیز بابت رسیدگی غیر حضوری اجرائیات (بررسی کسر خلافی) می باشد.

همچنین به ازای هر ردیف خلافی قابل اعتراض نیز ۳۰۰ تومان دریافت می شود. و اگر پرینت لیست جرایم بیشتر از سه برگ باشد، بابت هر برگ ۳۰۰ تومان باید بپردازید.

اگر مجموع مبلغ خلافی شما بیش از یک میلیون تومان باشد، لازم است به مراکز راهنمایی و رانندگی مراجعه نمایید و پلیس +۱۰ در این شرایط خدماتی ارائه نمی کند.

نحوه ی اعتراض به خلافی خودرو

شاید تا به حال برای شما نیز پیش آمده باشد که نسبت به لیست خلافی خود معترض باشید؛ به این دلیل که از نظر شما مبلغ جریمه منصفانه نباشد و یا اصلا مرتکب برخی از تخلفات مندرج در لیست جرایم نشده باشید!

رسیدگی به شکایات مربوط به جرایم راهنمایی و رانندگی به دو صورت انجام می شود. نوع اول آن در شرایطی است که نسبت به قبض جریمه ی خود معترض باشید. در این صورت لازم است به مرکز اجرائیات شهرستان محل سکونت خود مراجعه نمایید و موضوع شکایت خود را مطرح کنید تا در همان مرکز، به شکایت شما رسیدگی شود.

دومین نوع اعتراض به وضعیت تخلفات مربوط می شود؛ به عنوان مثال در زمان وقوع تخلف در محل مورد نظر حضور نداشته اید و یا توان پرداخت مبلغ جریمه را ندارید. در این شرایط باید به دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه و اعتراض خود را مطرح نمایید. معمولا طی یک روز کاری به اعتراض شما رسیدگی و نتیجه ی آن ارائه خواهد شد. البته در صورتی که مبلغ جریمه ی مورد اعتراض بیشتر از یک میلیون تومان باشد، لازم است به واحدهای رسیدگی به تخلفات رانندگی مراجعه نمایید.

مدارک لازم جهت رسیدگی به اعتراض خلافی خودرو

  • اصل کارت شناسایی و اصل سند مالکیت خودرو
  • کارت ملی مالک وسیله ی نقلیه یا وکیل قانونی وی
  • تکمیل فرم درخواست

در این مقاله به بررسی انواع روش های استعلام خلافی خودرو و پرداخت مبلغ جریمه و نحوه ی اعتراض به لیست جرایم پرداختیم. امیدواریم که مورد توجه شما قرار گرفته و بهره ی کافی را برده باشید. نظرات و سوالات خود را مطرح نمایید تا در کوتاه ترین زمان ممکن بررسی و پاسخ داده شود.

امید قدرتی

دانشجوی کارشناسی - کامپیوتر نرم افزار - علاقه مند به سئو و تولید محتوا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا