اخبار کسب و کار

مراحل و قوانین تفکیک ملک

تفکیک ملک، به معنای تقسیم ملک به قطعات کوچک تر و دریافت سند مالکیت برای هر قطعه است. حال اگر تصمیم به تفکیک ملک دارید، باید بدانید که برای انجام این کار طی کردن یکسری مراحل و ارائه یکسری مدارک ضروری خواهد بود. از همین رو در این مقاله در رابطه با مراحل و قوانین تفکیک ملک صحبت خواهیم کرد تا با چالش هایی که در این مسیر پیش روی شما قرار دارد آشنا شوید.

تفکیک ملک و انواع آن

زمانی که اموال غیرمنقول را به اندازه های کوچکتر تقسیم می کنیم، درحقیقت آن ملک را تفکیک کرده ایم. برای مثال صاحب یک ملک ۱۰ هزار متر مربعی تصمیم می گیرد که آن ملک را به قطعات ۱۰۰۰ یا ۲۰۰۰ هزار متر مربعی تقسیم کند. البته باید گفت اندازه قطعات توسط خود صاحب یا صاحبان ملک تعیین می شود. حال در رابطه با انواع تفکیک ملک نیز باید بگوییم که این کار قابل انجام برای ملک مشاع و مفروز است و شامل انواع زیر می شود:

  • تفکیک به شکل عرصه که منظور از تقسیم ملک به بخش های کوچک تر است.
  • تفکیک به شکل اعیان که در ساختمان های آپارتمانی کاربرد دارد.
  • تفکیک اراضی دولتی و خصوصی که در برخی شرایط کاربرد دارد.
  • تفکیک زمین های حریم خارج شهر یا داخل حریم شهر
  • تفکیک زمین های کشاورزی و زراعی

تمام حالت هایی که به آن ها اشاره کردیم، قابل انجام هستند و می توانیم بسته به نوع زمین و ملک که به آن ها اشاره کردیم تفکیک آن را انجام دهید. البته تفکیک ملک و سپری کردن مراحل آن، به سادگی که فکر می کنید نیست و پیچیدگی های مخصوص به خودش را دارد؛ از همین رو شما می توانید در این مسیر از خدمات و مشاوره های بهترین وکیل ملکی در تهران یا شهر محل سکونت خود کمک بگیرید. وکلای ملکی با تمام قوانین و چالش های این مسیر آشنا هستند و می توانند با توجه به تجربه ای که دارند، کمک شایانی به شما در این مسیر کنند.

قانون تفکیک ملک برای چه املاکی اعمال می شود؟

قانون تفکیک ملک برای چه املاکی اعمال می شود؟

قانون تفکیک ملک در برخی از شرایط خاص قابل انجام و اعمال می باشد و با صرف نظر از ویژگی های ملک، تنها برای اموال غیرمنقول می توان این قانون را اجرا کرد و برای سایر املاک که ویژگی های دیگری دارند، قابل اجرا نمی باشد. البته برای اجرای این قانون، رعایت یکسری الزامات ضروری می باشد که عبارتند از:

  1. ملکی که قصد تفکیک آن را دارید، باید تنها یک مالک داشته باشد و ملکی که مالکیت آن مشاع است، قابلیت تفکیک نخواهد داشت.
  2. ملکی که قصد تفکیک آن را دارید، باید مال غیرمنقول باشد و هیچ تحمیل یا اجاره ای برای آن نباشد. منظور از اموال غیرمنقول، اموالی چون خانه، آپارتمان، مغازه و زمین قابل تقسیم است.
  3. اگر ملکی که قصد تفکیک آن را دارید، مشاع است، نباید سهم هریک از مالکین تخصیص داده شود.

اگر سه شرطی که در بالا به آن ها اشاره شد، وجود داشته باشند، تفکیک ملک از نظر قانونی بلامانع خواهد بود و می توان ملک را به قسمت های کوچک تر تقسیم و برای هرقسمت سند مالکیت مستقل صادر کرد. البته گاهی اوقات این روند به سادگی که فکر می کنید نیست و مشکلات و شکایت های مختلفی در این مسیر پیش می آید. در چنین موقعیت هایی توصیه می شود از بهترین وکیل کیفری در تهران یا محل زندگی خودتان کمک بگیرید تا رسیدگی به شکایت در بهترین حالت ممکن انجام شود و شما به حق و حقوقی که دارید برسید.

آیا افراز و تفکیک ملک باهم تفاوت دارند؟

  شاید در رابطه با تفکیک ملک، اصطلاح افراز نیز به گوشتان خورده باشد، اما لازم است که بدانید افراز و تفکیک ملک با یکدیگر تفاوت دارند. افراز به تقسیم ملک مشترک توسط شرکای مختلفی که دارد گفته می شود و به نسبت سهام آن ها از ملک اشاره می کند. این دعوا زمانی مطرح می شود که یک یا برخی از شرکا حاضر به تفکیک ملک نشوند و صاحب شرکا بخواهند طبق سهمی که دارند، ملک را تقسیم کنند.

در تعریف دیگر می توانیم بگوییم که افراز به فرآیند افزایش ارتفاع یا ارزش ملک و دارایی اشاره دارد. تفکیک در قطب مخالف این موضوع قرار گرفته و به فرآیند تقسیم یک دارایی به بخش های کوچکتر اشاره می کند. پس نمی توانیم بگوییم افراز و تفکیک دو فرآیند مشابه هستند، زیرا تفاوت هایی با یکدیگر دارند.

مدارک لازم برای تفکیک ملک

اگر تصمیم به تفکیک ملک گرفته اید، باید یکسری مدارک به بخش های مربوطه ارائه دهید. این مدارک که برای تفکیک ملک ضروری هستند، عبارتند از:

  • در ابتدا به یک دفتر اسناد رسمی مراجعه کنید و فرم درخواست را دریافت و تکمیل نمایید.
  • مدارک هویتی مالک و مالکان، اعم از شناسنامه، کارت ملی و دو برگ کپی از آن ها را به کارشناسان تحویل دهید.
  • تقسیم نامه رسمی را با محدوده های مشخص از انباری و پارکینگ به مسئولین ارائه دهید.
  • از ثبت اسناد، استعلام تفکیک را بگیرید.
  • در نهایت، پایان کار را ارائه دهید.

اخذ مشاوره از وکیل

اخذ مشاوره از وکیل

همانطور که مطالعه کردید، پیگیری های مربوط به تفکیک ملک، سخت و شاید پیچیده باشد. از همین رو بسیاری از متقاضیان این کار تصمیم می گیرند انجام و پیگیری فعالیت های خود را به یک وکیل واگذار کنند تا یک فرد متخصص پیگیری های لازم را انجام دهد. اما پیدا کردن وکیل نیز کار ساده ای نیست و بسیاری از افراد با این موضوع درگیر چالش هستند.

از همین بابت ما به شما پیشنهاد می دهیم که وکیل موردنظر خود را از سایت هایی چون دادخواه وکالت، وکیل از ما و مستر وکیل انتخاب کنید. در این سایت ها علاوه بر بررسی موضوعات حقوقی مختلف، بهترین وکلا در شهر و استان های مختلف نیز معرفی می شوند تا شما بتوانید با یک جستجو ساده وکیل موردنظر خود را پیدا کنید و پرونده ملکی موردنظر را به وی بسپارید.

کلام آخر

تفکیک ملک یک فرآیند نسبتا سخت است که افراد برای تقسیم بندی ملک خود دست به انجام آن می زنند. از همین رو ما در این مقاله در رابطه با آن توضیحات لازم را دادیم و پیشنهاد کردیم که از مشاوره های یک وکیل نیز در این مسیر کمک بگیرید تا مشکل حقوقی برای شما در این مسیر پیش نیاید.

خرید رپرتاژ خبری

AmiR

دانشجوی رشته کامپیوتر - نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا