عادت های اشتباه که مغز را نابود می کند
آسیب سلول های مغزی تنها ناشی از تصادف، کهولت سن یا ابتلا به سرطان مغز نیست بلکه برخی از عادت های اشتباه می تواند پروسه ی سال خوردگی مغز را تسریع کند. در ادامه با این عادت ها آشنا می شوید.
فهرست مطالب
برخی از عادت های اشتباه که موجب نابودی مغر می شوند
۱- صبحانه نخوردن از جمله عادت های اشتباه و به ضرر مغزتان است
عادت صبحانه نخوردن می تواند عادت منفی به سلامت مغز بگذارد. همه ما شنیده ایم که می گویند صبحانه مهمترین وعده غذایی روز است. پژوهش ها نشان می دهد وقتی پای سلامت مغز در میان است، طفره رفتن از خوردن صبحانه عادت خوبی نیست. مثلا مطالعه ای در ژاپن که بر روی هشتاد هزار نفر انجام شد، دریافت صبحانه، ریسک سکته مغزی و افزایش فشار خون را بالا می برد.
این مطالعه طی یک دوره ی پانزده ساله صورت گرفته است و برای افرادی انجام شد که سابقه ی بیماری قلبی و سرطان داشته اند و نتیجه این بود که هر روز صبحانه خوردن می تواند به فرد کمک کند که از سکته مغزی جلوگیری کند.
۲- امواج گوشی همراه می تواند موجب سرطان شود
مطالعه ای که در سال ۲۰۱۶ انجام گرفت دریافت میان تابش موبایل و سرطان مغز ارتباطی وجود دارد. این آزمایش روی موش هایی انجام شد که در معرض نوعی تابش موجود در تلفن های همراه ۹ ساعت در روز و به مدت ۲ سال قرار گرفتند.
این مطالعه دریافت ریسک تومار در مغز و قلب این موش ها افزایش یافته است. همین کافیست تا ارتباط میان استفاده از تلفن همراه و ریسک سرطان بلند مدت را واقعی بدانیم.
۳- زیاد چربی خوردن به مغز آسیب می رساند
همه ی ما خطر حمل چربی زیاد در بدن را می دانیم اما مصرف چربی زیاد به مغز هم می تواند آسیب بزند. دانشمندان دریافتند غذاهای پرچرب، مغز را در حالتی قرار می دهند که هوس شما را برای غذاهای چرب تر بیشتر شود. مطالعه ی دیگری نشان داده است که افرادی که به طور مرتط غذاهای پرچرب می خورند، دچار نقصی در مغز خود می شوند. این نقص باعث می شود سیگنال های مغز شما را وادار به خوردن پرچرب کنید با وجود این که کاملا سیر شده اید، بنابراین سیستم مغز که قبلا اشتها را مهار می کرد اکنون شروع می کند به وادار کردن فرد برای خوردن غذاهای چرب و در نتیجه چاقی و سایر بیماری ها پیامد خواهد بود.
۴- نداشتن روابط اجتماعی هم یکی دیگر از عادت های اشتباه است!
روانشناسان به طور کلی توافق دارند، مغز ما زمانی که در بهترین حالت خود است که فرصت هایی برای تعامل و روابط با دیگران داشته باشیم. کمبود روابط اجتماعی می تواند منجر به افسردگی، احساس تنهایی و حتی تاثیر بر توانایی ما در به خاطر سپردن شود. بچه هایی که به اندازه کافی با والدین، هم سن های خود تعامل ندارند بیشتر مبتلا به مشکلات روانی و اجتماعی هستند. در افراد بزرگسال نیز، نداشتن تعاملات اجتماعی سبب عادات بدی مانند اعتیاد و مصرف الکل خواهد شد. دانشمندان دریافتند حتی فقط ده دقیقه در روز با دیگران حرف زدن می تواند حافظه و عملکرد ذهنی را تقویت کنند.
۵- کمبود خواب
همه ما وقتی شب خوب می خوابیم احساس نشاط می کنیم، اما عادت به خوب و کافی نخوابیدن می تواند تاثیرات مضری روی مغز داشته باشد زیرا پروسه تفکرتان افت می کند و انجام کارها برایتان دشوار می شود. فراموش کار می شوید و حافظه ی کوتاه مدت تان تحت تاثیر قرار می گیرد. یادگیری برایتان سخت می شود و تحریک پذیر و بد اخلاق می شوید.
۶- سیگار کشیدن
بخاطر مغزتان هم که شده سیگار نکشید. تیمی از محققان دریافتند سیگار کشیدن عادتی مضر است که مغز نیز در آن در امان نیست. افرادی که مدام سیگار می کشند، عملکرد دوپامین در مغزشان افت می کند و این افت عملکرد، فاکتوری است که منجر به اعتیاد شده و احتمال شکست را وقتی که تصمیم دارید سیگار را ترک کنید، زیاد می کند. دانشمندان دریافتند، زمانی که فرد سیگار را ترک می کند، سطح دوپامینش نرمال می شود، بنابراین معلوم می شود که عملکرد دوپامین، علت رو آوردن به سیگار نیست.
۷- مصرف قند زیاد
مصرف زیاد قند و شیرینی نه تنها چاقتان می کند و ریسک دیابت نوع دوم را بالا می برد بلکه به مغزتان لطمه وارد می کند. مطالعه نشان میدهد مصرف قند زیاد به اندازه ی استرس زیاد یا مورد خشونت قرار گرفتن تاثیر منفی بر مغز می گذارد.
۸- مصرف زیاد الکل
مصرف الکل از راه های زیادی بر بدنتان اثر می گذارد و آسیب های بلند مدتی را به مغزتان وارد می کند. الکل حافظه را مختل می کند و زمان واکنش ها رو کند می سازد. افرادی که مدت ها مقدار زیادی الکل مصرف می کنند، بیشتر در معرض تغییرات جدی و مداوم در مغز هستند که بعد از ترک الکل نیز باقی می مانند. تاثیر الکل بر مغز می تواند مستقیم و غیر مستقیم باشد مثلا از طریق افت سلامت عمومی بدن یا از طریق افت بیماری شدید کبد.
به گفته ی دانشمندان هر چه مدت طولانی تری الکل مصرف کنید احتمال آسیب زود هنگام مغزتان نیز بیشتر خواهد بود.
در این مقاله از وب سایت جفت هیچ به برخی از عادت های اشتباه که به مغز انسان آسیب وارد می کنند اشاره کردیم. امیدواریم که از این مطلب بهره کافی رو برده باشید.