پروتز سینه چه عوارضی دارد؟ + نکات مناسب برای کاهش آن
انجام جراحی ایمپلنت سینه یک تصمیم بزرگ است. نتایج این جراحی تضمین نشده است زیرا این جراحی مانند هر جراحی زیبایی دیگر خطراتی دارد که باید در مورد آنها فکر کنید زیرا هزینه پروتز سینه بالا است بنابراین قبل از صرف هزینه، با آگاهی کامل این جراحی را انجام دهید تا پشیمان نشوید و پول شما هدر نشود. البته این جراحی مزایای بسیاری هم دارد که یکی از آنها این است که در حین عمل، بعد از قرارگیری ایمپلنت در سینه، سایز سینهها به اندازه مورد نظر بیمار افزایش خواهد یافت.
فهرست مطالب
عوارض ایمپلنت سینه
تمام عملهای جراحی با حدی از ریسک همراه است. عمل جراحی بزرگ کردن سینه، با وجود احتمال بروز عوارض ۱ در ۱۰۰ عمل، جزء عملهای کم ریسک بوده ولی از این قاعده مستثنی نیست. عوارض احتمالی زیر ممکن است در این عمل رخ دهند:
خونریزی
برخی از بیماران در فضای اطراف ایمپلنت خونریزی میکنند. این عارضه معمولا بلافاصله پس از عمل اتفاق میافتد، اما گاهی اوقات تا دو هفته بعد رخ میدهد. خطر خونریزی کمتر از ۱ در ۱۰۰ است. اگر این اتفاق بیفتد سینه بسیار متورم و سفت میشود. شما باید به اتاق عمل برگردید و خون (هماتوم) را برداشته و خونریزی را متوقف کنید. البته در ایم حالت ایمپلنت را میتوان همچنان در جای خود نگه داشت. ولی به احتمال زیاد یک شب را باید در بیمارستان بگذرانید و بیشتر از حد انتظار کبود خواهید داشت، اما این وضعیت بهبود مییابد و بعید است که بر نتیجه جراحی شما تأثیر منفی بگذارد. هماتوم میتواند خطر انقباض کپسولی بعدی را افزایش دهد
عفونت
این یک عارضه غیر معمول است که در کمتر از ۱ مورد از ۱۰۰۰ مورد رخ میدهد. معمولاً طی دو یا سه هفته اول پس از عمل مشخص میشود که اوضاع آنطور که انتظار میرود حل شدنی نیست. سینه متورم و حساس خواهد شد، ممکن است قرمز به نظر برسد، ممکن است ترشحات از زخم وجود داشته باشد و ممکن است با افزایش دما احساس ناخوشایندی کنید. اگر این موارد رخ داد باید با بیمارستان یا جراح خود تماس بگیرید. گاهی اوقات یک عفونت خفیف، با آنتی بیوتیک برطرف میشود، اما معمولا این کافی نیست. اکثر بیماران با عفونت دائمی در اطراف ایمپلنت نیاز به برداشتن ایمپلنت دارند. همچنین باید بدانید که ایمپلنت جدید را نمیتوان بلافاصله کاشت. مهم است که قبل از کاشت ایمپلنت جدید، بین سه تا شش ماه صبر کنید تا اثرات عفونت برطرف شود. هزینهای که برای بزرگ کردن سینه خود میپردازید، در اصل هزینه مقابله با خونریزی یا عفونت را پوشش خواهد داد.
عدم تقارن / تفاوت در سینهها
درک این نکته مهم است که عدم تقارن یا تفاوت بین سینهها طبیعی است. تقارن کامل یک هدف دست نیافتنی است. عدم تقارن میتواند در سینه یا نوک پستان باشد و نیز میتواند در اندازه، شکل و موقعیت آنها باشد. همچنین این عدم تقارن ممکن است بعد از جراحی بارزتر ظاهر شود. در مورد عدم تقارن اندازه، میتوان از یک ایمپلنت بزرگتر در سینه کوچکتر استفاده کرد، اما این فقط به بهبود اختلاف حجم کمک میکند، نه عدم تقارنهای دیگر مانند موقعیت نوک سینهها. گاهی اوقات هم ممکن است بعد از جراحی عدم تقارن رخ دهد، زیرا ایمپلنتها میتوانند به طور متفاوتی در زیر سینهها قرار گیرند و اصلاح آن ممکن نباشد.
استرچ مارک و رگها
استرچ مارک ممکن است پس از جراحی ایجاد شود، به خصوص اگر سایز ایمپلنت دریافتی بیمار بزرگ باشد. البته ظاهر شدن وریدها ممکن است در سطح سینه بیشتر قابل توجه باشند.
پتوز (افتادگی)
بیمارانی که ایمپلنت سینه انجام میدهند باید بدانند که سینهها به مرور زمان آویزان میشوند، زیرا بزرگتر و سنگینتر میشوند (هر چه ایمپلنت بزرگتر باشد، ایمپلنت سنگینتر میشود و سینه بیشتر میافتد). هنگامی که سینهها آویزان میشوند، ممکن است به سمت پایین نزول کنند، به این معنی که ایمپلنت بیشتر زیر نوک پستان قرار میگیرد تا در بالای آن.
بارداری یا شیردهی
ایمپلنت سینه با توانایی شیردهی تداخلی ندارد. شواهدی وجود دارد که نشان میدهد مقدار شیر تولید شده توسط برخی از زنان با ایمپلنت کاهش مییابد. هیچ مدرکی دال بر افزایش بیماری در کودکان زنانی که پروتز سینه سیلیکونی دارند وجود ندارد. بارداری و شیردهی تنها ممکن است بر شکل سینهها تأثیر منفی بگذارد.
انقباض کپسولی
بدن هر بیمار، یک اسکار به نام کپسول در اطراف ایمپلنت کاشته شده تشکیل میدهد که باعث میشود ایمپلنت را در جای خود محکم نگاه دارد. در بیشتر افراد این امر واضح نیست و سینه نرم و طبیعی به نظر میرسد. ولی در نسبتی از بیماران (به دلایل نامشخص) این کپسول در اطراف ایمپلنت منقبض میشود و باعث میشود آن را سفتتر از یک سینه معمولی احساس کنند. در اکثر بیماران، آنها از این موضوع خیلی ناراحت نیستند، زیرا پستان همچنان رضایت بخش به نظر میرسد. با این حال، در برخی از بیماران سینه به طور غیر طبیعی سفت میشود و ممکن است شکلی گرد به خود بگیرد. همچنین ممکن است حساس شود. اگر این اتفاق افتاد، باید دوباره به جراح خود مراجعه کنید تا شما را معاینه کند.
گاهی اوقات نیز اگر انقباض خیلی شدید نباشد، ممکن است تصمیم بگیرید که همان طور که هستید بمانید. مطمئناً انجام این کار بیخطر است. برخی از بیماران، شیوه رهاسازی کپسول (کپسولوتومی) یا برداشتن (کپسولکتومی) و کاشت ایمپلنت جدید را انتخاب میکنند. امیدواریم این امر باعث بهبود وضعیت شود، اما بافت اسکار میتواند حداقل در نیمی از افرادی که جراحی ثانویه دارند، بازگردد.
همچنین بهتر است بدانید که خطر سفتی قابل توجه یا انقباض کپسولی، ۱ از هر ۱۰ عمل بزرگ کردن سینه است، اما اکثر این بیماران نیازی به جراحی اصلاحی نخواهند داشت. احتمال نیاز به عمل مجدد به هر دلیلی حدود ۱% (۱ در ۱۰۰) در سال است. بنابراین، پس از ۱۰ سال، حدود ۱۰٪ (۱۰ زن از هر ۱۰۰زن) باید جراحی مجدد انجام دهند. انقباض کپسولی شایعترین دلیل برای عمل مجدد سینه است. هنگامی که انقباض کپسولی اتفاق افتاد، حتی اگر مجدداً جراحی شود، احتمالاً در هر ۱ مورد از ۲ مورد، مجددا عود میکند.
تغییر در احساس سینهها
اکثر بیماران پس از جراحی بزرگ کردن سینه دچار تغییراتی در احساس سینههای خود میشوند که معمولترین علائم آن بیحسی و حساسیت بیش از حد نوک سینهها است. این حساسیت بیش از حد به تدریج برطرف میشود، اما معمولاً چندین ماه طول میکشد تا کامل برطرف شود. طبق آمار، از هر ۵ بیمار، حدود ۱ نفر در نوک سینههای خود کاهش احساس را تجربه میکند. همچنین بهبودی ممکن است تا ۱۲ ماه طول بکشد، اما از هر ۱۰ بیمار ۱ نفر دچار بیحسی دائمی میشود.
احساس یا دیدن ایمپلنتها در زیر پوست (موج دار شدن ایمپلنت)
احساس (لمس) کردن ایمپلنت، به ویژه در بیمارانی که لاغر هستند یا بافت سینه کمی دارند، معمول است. متاسفانه، این عارضه اجتناب ناپذیر بوده و با گذشت زمان بهبود نمییابد. با گذشت زمان، برخی از افراد میتوانند موجها یا چینخوردگیها را در ایمپلنتهای خود ببینند یا احساس کنند، به خصوص زمانی که به جلو خم میشوند. اکثر بیماران بهتر است به سادگی بروز این اتفاق را بپذیرند و بدانند که این عارضه در اصل محدودیتی در جراحی است. اصلاح آن با یک عمل دیگر ممکن است دشوار باشد. در برخی از بیماران میتوان با تزریق مقادیر کمی از چربی خود به زیر پوست، وضعیت را بهبود بخشید. به این روش “لیپومدلینگ” یا “لیپوفیلینگ” میگویند. گاهی اوقات نیز چینهای مشخصتری را میتوان احساس کرد که این میتواند نشانهای از انقباض کپسولی باشد.
پارگی ایمپلنت
ایمپلنتها از مواد بسیار سخت ساخته میشوند، اما پوسته آنها در نهایت ممکن است از سوراخ شده و دچار نشتی شود (پارگی ایمپلنت). در یک مطالعه آمریکایی (بهروزرسانی FDA در مورد ایمنی ایمپلنتهای سینه پر از ژل سیلیکونی در ژوئن ۲۰۱۱) نشان داده شد که از هر ۱۰ ایمپلنت، ۱ مورد در ۱۰ سال بعد دچار پارگی شده است. همچنین تخمین زده میشود که نیمی از تمام ایمپلنتهای سینه ممکن است تا ۱۵ سال پاره شوند. این معمولا یک اتفاق جدی نیست، زیرا در بسیاری از موارد، نشت در داخل کپسول خود بدن وجود دارد. بنابراین ممکن است بیماران ایمپلنتی داشته باشند که پاره شده باشد و از آن بیخبر باشند (پارگی خاموش). این حالت به نظر مضر نیست. برخی از بیماران متوجه تغییر در اندازه، شکل یا قوام ایمپلنت خواهند شد. ممکن است یک توده در سینه ظاهر شود یا سینه متورم به نظر برسد. اگر این موارد اتفاق افتاد، باید به پزشک مراجعه کنید. در این حالت، معمولاً اسکن انجام میشود و اگر نشان دهنده پارگی ایمپلنت باشد، برداشتن و تعویض ایمپلنت باید انجام شود. ولی باید بدانید که، هیچ عمل جایگزینی برای پروتز سینه قبل از ده سال انجام نخواهد شد. نیز اگر هیچ تغییری در ایمپلنت خود مشاهده نکردهاید، نیازی به پیگیری منظم یا اسکن منظم ندارید. با این حال، ممکن است به یکی از مشکلاتی که در بالا توضیح داده شد دچار شوید و ممکن است در زمانی در آینده نیاز به جراحی مجدد داشته باشید. به همین دلیل، هر فردی که ایمپلنت سینه دارد باید هم از نظر شخصی و هم از نظر مالی آمادگی داشته باشد تا در آینده دوباره جراحی شود.
کاهش خطر عوارض
چند کار وجود دارد که میتوانید برای کاهش خطر عوارض قبل و بعد از عمل بزرگ کردن سینه انجام دهید. یکی از مهمترین این راهها برای کاهش عوارض، انتخاب جراح پلاستیک است که آموزشدیده است و در رابطه با آخرین تکنیکها و پیشرفتهای جراحی علم کافی دارد. هنگامی که یک جراح واجد شرایط را برای عمل خود انتخاب کردید، بسیار مهم است که در مورد تاریخچه پزشکی و اهداف زیبایی خود صادقانه و پیشاپیش با وی صحبت کنید. با توجه به این اطلاعات، جراح شما قادر خواهد بود تشخیص دهد که آیا شما به اندازه کافی سالم هستید تا تحت یک عمل جراحی بزرگ قرار بگیرید یا خیر. این اطلاعات همچنین به جراح شما کمک میکند تا تشخیص دهد که آیا اقدامات احتیاطی اضافی در طول یا بعد از عمل جراحی ضروری است یا خیر.
سن و عوارض
به طور کلی، سلامت کلی شما (به جای سن) شاخص بسیار بهتری برای تعیین میزان عوارض شما است. با این حال، از آنجایی که بیماران مسنتر در معرض خطر بیشتری برای بیماریهای جدی هستند، ممکن است به عوارض بیشتری نیز دچار شوند. بهترین کاندیداها برای بزرگ کردن سینه، باید از نظر جسمی و روحی سالم باشند. در صورت داشتن هر یک از شرایط زیر ممکن است کاندید مناسبی برای جراحی نباشید:
- سیگاری یا مشروب خوارید.
- دیابت دارید
- فشار خون بالا دارید.
- اختلال خونریزی دارید.
- بیماری ریوی یا قلبی دارید.
- چاق هستید.
جراحی ایمپلنت سینه ممکن است برای همه مناسب نباشد، بنابراین جراح شما پس از معاینه و مشاوره شخصی میتواند تشخیص دهد که آیا جراحی برای شما مناسب است یا خیر.