سخت افزارفناوری

هارد دیسک چیست ؟

دیسک سخت افزاری یا همان Hard Disk Drive که مخفف آن HDD است، محل ذخیره سازی جانبی داده ها و اطلاعات است.

هارد دیسک چه وظایفی دارد؟

هارد، یک حافظه دائمی است، که در آن می توان داده ها را ذخیره کرد. زمانی که قصد ذخیره سازی اطلاعات را داریم، اطلاعات بر روی دیسک هایی ذخیره می شود. اطلاعات روی هارد دخیره می شود. از انجا که اطلاعات به صورت مغناطیسی ذخیره میشود، پس ازخاموش شدن، اطلاعات ذخیره شده روی هارد دیسک می ماند و تغییری نمی کند تا زمانی که هارد دستکاری شود.

هارد دیسک یکی از قطعات اصلی و معمولا بزرگ ترین سخت افزار ذخیره سازی اطلاعات هر کامپیوتر است، که شامل دو نوع هارد می شود:

  • هارد داخلی (اینترنال)
  • هارد خارجی (اکسترنال)

هارد اکسترنال: بسیاری ازما اطلاعاتی داریم، که علاقه مندیم به صورت شخصی انها را نگه داریم. از این رو نیاز است، از یک هارد اکسترنال  برای ذخیره سازی این اطلاعات استفاده کنیم. یکی از محبوبیت هایی که هاردهای اکسترنال دارند، قابلیت حمل آن هاست. هارد دیسک اکسترنال در دو نوع رومیزی (Desktop) و قابل حمل (Portabel) موجود است. برای هارد های قابل حمل به دلیل کاهش اسیب پذیری و انتقال نویز از کابل های کوتاه استفاده میکند.

جابجایی هارد دیسک

برای جابجایی هارد دیسک باید از کیف های مناسب استفاده شود، تا ضربه ای وارد نشود، زیرا این هاردها در مقابل ضربه مقاومت زیادی ندارند. اگر مجبور به جابه جایی زیاد این هارد دیسک ها هستید بهتر است، تهیه پشتیبان درمحلی ثابت از اطلاعات خود در نظر داشته باشید.

چه مقدار حجم ازهارد اکسترنال مناسب استفاده است

هارد دیسک های اکسترنال که در بازار موجوده از۱ تا ۶ ترابایت و بالاتر است. بهتر است هارد هایی با حجم پایین تهیه کنیم. زیرا هرچی حجم هارد اکسترنال بیشتر باشد، فشردگی قطعات آن زیادتر خواهد شد، در نتیجه احتمال اسیب دیدن بیشتر میشود. در این صورت اطلاعات از دست رفته بیشتر خواهد شد، پس بهتر است چند هارد حجم کمتر داشته باشیم. اما می توانید برای خرید هارد ۵ ترابایت از سایت دیجی مکس کالا اقدام نمایید.

برندهای هارد اکسترنال در بازار

اگر به فروشگاه ها مراجعه کنید، با تعداد زیادی از برندهای هارد دیسک های مختلف مواجه می شوید. درحال حاظر سه شرکت سیگیت، توشیا و سترن دیجیتال تولید کننده دیسک سخت در جهان هستند.

هارد اینترنال چیست و چه کاربردهایی دارد ؟

هارد اینترنال : یا همان هارد دیسک سخت بزرگ ترین حافظه موجود در کامپیوتر و لب تاپ است. که تقریبا تمامی داده ها، اطلاعات فایل ها وبرنامه ها …… روی آن قرار میگرند، که وظیفه هارد اینترنال ذخیره دائمی داده ها است. هارد اینترنال، هاردی حافظه ای است، که همیشه روی سیستم  قرار میگیرد. در این نوع هارد برخلاف هارد اکسترنال جابجایی آن سخت و زمان بر است و محل قرارگیری آن در داخل سیستم است.

هارد دیسک های اینترنال از لحاظ تکنولوژی ذخیره سازی اطلاعات و انتقال به دو دسته تقسیم میشود

۱- HDD

۲- SSD

هاردهای SATA , PATA ,SCSL انواع HDD هستند.

در درایو های قدیمی هارد از تری اکسید اهن به عنوان ماده مغناطیسی استفاده میشد.

HDD و کاربردهای آن

درابتدای کارHDD برای استفاده از کامپیوتر تولید شد، که بعدها در داخل کامپیوتر قرار گرفت وگسترش یافت. HDD ها در تجهیزات پخش صدا ودوربین های دیجیتال مورد استفاده قرار داده شد و در گذشت زمان ظرفیت هارد دیسک ها افزایش یافت. خواندن و نوشتن اطلاعات با چرخش صفحات است، که باعث صدای نویز میشود.

 SSDچیست و چه کاربردی دارد ؟

SSDمخفف Solid State Drive است، یا همان درایو حالت جامد می گویند. SSD ها از تراشه های حافظه استفاده می کنند. و در حال خواندن و نوشتن اطلاعات چرخشی ندارند، بی صدا هستند و سرعت خواندن ونوشتن در درایو حالت جامد بیشتر است. درSSD ها بجای دیسک روی تراشه های حافظه ای فلش ذخیره میشود. و هیچ قسمت متحرکی وجود ندارد. که کاری مشابه به HDD انجام می دهد. داده ها در صورتی که کامپیوتر خاموش می شود ذخیره می ماند و از انها حفاظت میکند.

تفاوت  HDD وSSD

مصرف توان: SDD مصرف پایین تر توان (۲ تا ۳ وات) و HDD مصرف بالاتر توان

(۶ تا ۷وات) است.

قیمت : SDD گران تر از HDD است.

زمان بارگذاری سیستم : هارد دیسک در SDD  در حدود ۱۰ تا ۱۳ ثانیه زمان بارگذاری و در HDD 30 تا ۴۰ ثانیه است.

رمزگذاری : هارد SDD و HDD امکان رمز گذاری کامل دیسک دارند.

سرعت باز کردن فایل : SSD 30% سریع تر از HDD است.

وزن : هارد  SDD حدود ۸۰ گرم و  HDD750 گرم است.

تولید صدا : هارد دیسک هایی که از  HDD هستند، دارای صدا ولی SDD  صدایی ندارد مانند فلش است.

سرما و گرما : دمایی که هارد دیسک SDD  تولید می کند، بین  ۰تا۵۵  درجه سیلسیوس ودر HDD 0 تا۷۰  درجه سیلسیوس است.

منبع: digimaxkala.com

امید قدرتی

دانشجوی کارشناسی - کامپیوتر نرم افزار - علاقه مند به سئو و تولید محتوا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا