سئوی منفی سئویی است که رقبای شما روی سایتتان اعمال می کنند؛ به گونه ای که حتی در بعضی مواقع ممکن است شما اصلا متوجه این قضیه نشوید. در این مقاله با مجله خبری جفت هیچ همراه باشید تا سئوی منفی و روش های مقابله با آن را بررسی کنیم.
امروزه بحث سئو خیلی داغ است و بازار آن رونق فراوانی دارد؛ به گونه ای که رقابت سنگینی از این لحاظ بین وب سایت های مختلف وجود دارد. همان طور که می دانید، گاهی اوقات در رقابت از روش های ناجوان مردانه ای استفاده می شود که در سئو نیز یک سری روش های غیر اخلاقی را به کار می گیرند که اصطلاحا به آن سئوی منفی گفته می شود.
هدف رقبای شما از سئوی منفی این است که محتوای سایتتان را از نتایج جستجوی گوگل حذف کنند و خودشان جای شما را بگیرند.
فهرست مطالب
در سئوی منفی از چه ترفندها و روش هایی استفاده می کنند ؟
در این بخش از مقاله انواع روش هایی که رقبای شما ممکن است از آنها استفاده کنند را مطرح می کنیم تا از آنها آگاهی و اطلاع کافی داشته باشید و آمادگی مقابله با آنها را پیدا کنید.
ساخت بک لینک های اسپم
در این روش رقبای شما یک سری سایت های بی کیفیت و بدون محتوا را بالا می آورند که صرفا حاوی لینک های بسیاری هستند؛ سپس لینک های سایت شما را به صورت انبوه در این سایت های اسپم قرار می دهند تا بک لینک های شما اسپم شناسایی شوند و از طریق الگوریتم پنگوئن گوگل سایت شما پنالتی و جریمه شود.
در این زمینه بخوانید : گوگل چه سایت هایی را جریمه می کند ؟
همچنین ممکن است یک سری سایت هایی را با دامین های رایگان ایجاد کنند و بک لینک های قابل ملاحظه ای از سایت شما را در آنجا قرار دهند. تا پس از مدتی سایت های مذکور حذف شوند و به طور ناگهانی و همزمان تعداد زیادی از بک لینک های شما از بین بروند. این امر نیز جریمه ی گوگل و حذف سایت شما از نتایج جستجو را می تواند به دنبال داشته باشد.
افزایش Bounce Rate و کاهش Time on Site از طریق ایجاد ترافیک مصنوعی
یک سری سایت های ایرانی و خارجی وجود دارند که برای افزایش بازدید به کار می روند و ترافیک مصنوعی و غیر هدفمند ایجاد می کنند. رقبای شما ممکن است سایتتان را در این گونه سایت ها وارد نمایند و ترافیک مصنوعی فراوانی را به سایت شما بفرستند.
فرض کنید هزار بازدید کننده از این طریق وارد سایت شما شوند و در عرض کمتر از یک دقیقه بدون انجام هیچ کاری سایت را ترک کنند. بانس ریت سایت شما به طور قابل توجهی افزایش می یابد و مدت زمان ماندگاری در سایت نیز کم می شود. در نتیجه لطمه ی سنگینی به سئوی سایت وارد می شود و می تواند جریمه ی گوگل را به دنبال داشته باشد.
در این زمینه بخوانید : وب سایت الکسا چیست و جزئیات آن چگونه است ؟
کپی محتوای شما و پخش کردن آن در سطح وب
در این روش رقبا منتظر می شوند تا شما یک محتوای جدید را در سایتتان منتشر کنید. سپس بلافاصله آن را به صورت گسترده در سطح وب پخش می کنند، بدون اینکه لینک سایت شما را به عنوان منبع و مرجع در آنها قرار دهند. در چنین شرایطی ممکن است مطلب شما از سوی گوگل کپی شناخته شود و شما را جریمه نماید.
حذف بک لینک های باکیفیت شما
ممکن است شما یک سری بک لینک های باکیفیتی را از طریق ارتباط و تعامل با وبلاگ نویسان و سایت های مرتبط با حوزه ی کاریتان دریافت کرده باشید که برای افزایش اعتبار سایت شما بسیار مفید هستند. در این روش ناجوان مردانه، رقبای شما پس از شناسایی بک لینک های باکیفیت، با اسم و ایمیل شما با مدیریت سایت های مذکور ارتباط برقرار می کنند و درخواست حذف بک لینک ها را مطرح می نمایند و از این طریق به سئوی سایت شما ضربه می زنند.
همچنین پیشنهاد می شود : چگونه به صورت صحیح لینک سازی کنیم ؟
اسپم کردن آی پی سایت شما
در این روش، از طریق به کارگیری ترفندهای مختلفی آی پی سایت شما را اسپم می کنند. به عنوان مثال اقدام به ارسال ایمیل های انبوه تبلیغاتی می کنند و لینک سایت شما را در آن ایمیل ها قرار می دهند تا آی پی سایت شما اسپم شود. اسپم شدن آی پی نیز به سئوی سایت صدمات زیادی وارد می کند و مشکلات زیادی برای شما به دنبال خواهد داشت.
استفاده از حملات DDoS
یکی از فاکتورهای بسیار مهم گوگل، Up Time بودن همیشگی سایت است و سایتی که همیشه در دسترس مخاطبانش قرار داشته باشد از دید گوگل اعتبار و ارزش بالایی دارد. حملات DDoS یک روش غیر اخلاقی و ناجوان مردانه است که در طی آن، رقبای شما یک سری برنامه های خاصی را از طریق سرورهای مجازی اجرا می کنند و حملات DDoS را انجام می دهند.
به طور کلی نحوه ی انجام حملات مذکور به این صورت است که درخواست های زیادی را به صورت همزمان به سرور شما ارسال می کنند و همه ی ترافیک سرورهای مربوطه را اشغال می نمایند و در نتیجه سرور سایت شما از کار می افتد و سایت شما از دسترس خارج و به اصطلاح Down می شود.
اگر این اتفاق چند بار متوالی برای سایت شما تکرار شود، در تمام کلمات کلیدی تان از نتایج جستجوی گوگل حذف می شوید و این به معنای نابودی سایت شما خواهد بود.
چگونه سئوی منفی را شناسایی و با آن مقابله کنیم ؟
این بخش از مطلب را به معرفی راهکارهای موجود برای شناسایی و مقابله با سئوی منفی اختصاص می دهیم تا اگر زمانی سایت شما توسط رقبا و افراد سودجو مورد حمله قرار گرفت بتوانید هرچه سریع تر با آنها مقابله کنید.
شناسایی بک لینک های اسپم و گزارش دادن آنها به گوگل
شما همیشه لازم است از طریق گوگل وب مستر تولز خود، بک لینک های سایتتان را زیر نظر داشته باشید و هر زمانی اگر با لینک های اسپم مواجه شدید، در اسرع وقت به گوگل گزارش دهید که این بک لینک ها بدون اطلاع شما برای سایتتان ساخته شده تا گوگل آنها را بی تاثیر کند.
پس از ارسال گزارش ممکن است بک لینک های اسپم را باز هم در گوگل وب مستر تولز و الکسا مشاهده کنید، اما عملا بی تاثیر شده و آسیبی به سایت شما وارد نمی کنند.
جلوگیری از ورود آی پی های مشکوک و ناشناس به سایت
ابزار گوگل آنالیتیکس اطلاعات ارزشمندی را از بازدیدهای سایت شما در اختیارتان قرار می دهد و می بایست همیشه آن را چک کنید. هر زمانی که متوجه شدید به طور ناگهانی و غیر طبیعی بازدیدهای سایتتان افزایش یافته، به طور دقیق تر بررسی کنید که چه آی پی هایی و از کجا وارد سایت می شوند.
پس از شناسایی آی پی های مشکوک و ناشناس، به پشتیبانی فنی هاست خود که سایتتان را میزبانی می کند اطلاع دهید و درخواست کنید تا از ورود آی پی های مورد نظر به سایت جلوگیری نماید.
گزارش محتوای کپی با ابزار copyright removal
copyright removal یک ابزار مفید و کاربردی است که فرمی را در اختیار شما قرار می دهد و مشخصات خود و محتوایی که از سایت شما کپی شده را در آن وارد می کنید و جلوی سوء استفاده و کپی برداری غیر مجاز از مطالب خود را می گیرید.
مانیتور کردن بک لینک ها با ابزار Monitor Backlinks
Monitor Backlinks یک ابزار است که می توانید بک لینک های باکیفیت و مورد نظر خود را در آن مشخص کنید. هنگامی که هر اتفاقی برای بک لینک های مذکور بیفتد و پاک شوند، از طریق ارسال ایمیل شما را از این قضیه آگاه می سازد.
استفاده از سرورهای دارای امنیت بالا و آنتی DDoS
یک سری از سرورها و هاست هایی وجود دارند که از امنیت بیشتری برخوردارند و آنتی دیداس روی آنها نصب شده است و به صورت هوشمندانه با حملات مقابله می کنند. علاوه بر این سرورها می توانید از CDN نیز استفاده نمایید.
امیدوارم این مقاله مورد توجه شما دوستان قرار گرفته باشه و بهره ی کافی را برده باشید.