اطلاعات عمومی

چه زمانی به مشاوره روانشناسی احتیاج داریم؟

همه ما ممکن است در مقطعی از زندگی‌مان دچار اضطراب، پایین آمدن خلق و خو، افسردگی و سایر مشکلات عاطفی و روانی شده باشیم. هرکدام از این حالات، دلایل خاص خود را دارد که بخش قابل توجهی از این دلایل، از دید ما نهان هستند. این مشکلات گاهی ممکن است به دلیل شرایط شغلی نامناسب، مشکلات اقتصادی، مرگ عزیزان و یا سایر اتفاقات دیگر رخ دهند. اصولاً برخی از ناراحتی‌هایی که به طور ناگهانی برای ما رخ می‌دهند، نشانگر مشکلی در ناخودآگاه ما هستند.

ممکن است ما خودمان توانسته باشیم در برابر برخی مشکلات بزرگ و کوچک، اوضاع را به حالت متعادل دربیاوریم، اما مواردی در زندگی ما وجود دارند که این کار از ما بر نمی‌آید. تحت چنین شرایطی، ما نیاز به مشاوره روانشناسی و کمک یک مشاوره روانشناس داریم. برای اینکه با اخطارهایی که نشان می‌دهد ما به مشاوره روانشناسی احتیاج داریم، این مطلب را دنبال کنید.

چه زمانی به مشاور روانشناس مراجعه کنیم؟

گاهی ممکن است مشکلاتی را در وجود خودمان کشف کنیم که همیشه در زندگیِ اجتماعی با آن‌ها مواجه می‌شویم. برای درک بهتر این حرف، موقعیت‌های تکرارشونده‌ای را در زندگی به خاطر بیاورید که آن موقعیت‌ها، احساس ناخوشآیندی را درون شما به وجود می‌آورند. اما کشف دلایل این مشکلات، ممکن است برای ما به این سادگی‎ها نباشد. اما چنین مشکلاتی، حالت‌هایی را در زندگی ما به‌وجود می‌آورند‌ که در زیر برخی از نشانه‌هایی که می‌توانند نشانگر بروز مشکلات روانی در ما باشند را بررسی می‌کنیم.

۱٫     اختلال در عملکرد شغلی یا تحصیلی

یکی از بارز ترین نشانه‎هایی که افرادی که با مشکلات عاطفی و روانی دست و پنجه نرم می‌کنند، افت تحصیلی یا افت شغلی است. وقتی مشکلی در سلامت روان فردی بروز پیدا می‌کند، بر روی میزان توجه و تمرکز آن فرد تأثیر منفی می‌گذارد. علاوه بر اینکه اخلال در سلامت روانی فرد، انرژی او را به شدت کاهش می‌دهد و باعث می‌شود شخص نسبت به درس و یا کار، بی‌انگیزه شود.

۲٫     عدم توانایی در مدیریت احساسات

همه ما ممکن است در زندگی احساس خشم و عصبانیت، اضطراب و غم و اندوه را تجربه کرده باشیم. این یک امر بدیهی است، زیرا که ما انسانیم و عواطف داریم. اما این مسئله زمانی تبدیل به یک معضل روانی می شود که کاملاً از اختیار ما خارج شده باشد. مضاف بر اینکه خشم و عصبانیت و پرخاشگریِ کنترل نشده، یکی از علائم بارز افسردگی است. فردی که دچار زودرنجی می‌شود و هیچ کنترلی روی این زودرنجی و آشفتگی خود ندارد، قطعاً به نوعی افسردگی دچار شده است. چنین فردی قطعاً نیاز به یک مشاور روانشناس برای بهبود وضعیت روانی خویش دارد.

مشاوره روانشناسی

۳٫     بروز اختلال در خواب و اشتها

یکی از مواردی که مشکلات روانی روی آن اثر می‌گذارد، مشکلات خواب است. فردی که در حالت اضطراب و شیدایی قرار داشته باشد، معمولاً بی خواب می شود. اما مبتلایان به افسردگی معمولاً تمایل به خوابیدن های طولانی دارند. شخصی که غرق در استرس است می‌کوشد تا با غذا خوردنِ زیاد با احساسات منفی خود مقابله کند، این در حالی است که افراد افسرده دچار کاهش اشتهای شدیدی می‌شوند.

۴٫     بروز مشکل در روابط کاری، احتماعی و خانوادگی

مشکلات روانی می‌‍توانند در ابعاد مختلف از زندگی ما تاثیر گذار باشند. این مشکلات می‌توانند موجب دوری از دوستانمان، بد شدن روابط در خانواده‌مان و بد شدن روابط در محل کار ما بشود. اگر شخصی بروز چنین مشکلاتی را در زندگی خود مشاهده می‌کند بهتر است به یک مشاوره روانشناس مراجعه کند تا با فراگیری جلسات مشاوره روانشناسی، مشکلات پیش رو را حل کند.

۵٫     تجربه ضربه یا ترومای روانی

افرادی که مورد سوء‌استفاده جسمی یا جنسی قرار گرفته اند، و یا در زندگی ضربه های روانی سنگینی را تجربه کردند و این ضربه ها باعث بروز مشکلاتی در فرد شد که هیچ وقت به طور کامل حل نشد، می‌توانند با مراجعه به روانشناس و فراگیری روان‌درمانی در جلسات مشاوره روانشناسی، وضعیت خود را بهبود بخشند این. افراد می توانند با آرامش تمام با مشاور خود صحبت کرده زیرا که نیازی نیست احساسات شان را مخفی نگه دارند.

۶٫     لذت‌بخش نبودن فعالیت‌هایی که در گذشته لذت‌بخش بوده اند

ممکن است افرادی که در دام افسردگی افتاده باشند و به جلسات مشاوره روانشناسی احتیاج داشته باشند، فعالیت هایی را که در گذشته برای آنها بسیار لذت بخش بوده را دیگر لذت بخش ندانند و نسبت به آن فعالیت ها احساس بی انگیزگی و بی حسی کنند. بروز چنین حالتی می‌تواند به مورد سوء استفاده قرار گرفتن در کودکی برخی افراد ارتباط داشته باشد. در چنین وضعیتی یک مشاوره روانشناس می تواند با بررسی وضعیت روانی ما، ما را به سمت حال خوبی که در گذشته می‌توانستیم تجربه کنیم سوق دهد.

مشاوره روانشناسی

۷٫     سوگواری‌های بسیار طولانی

زمانی که یک جدایی را در یک رابطه عاطفی تجربه می کنید و یا عزیزی را از دست می‌دهید، خروج اساس احساساتی نظیر غم و اندوه و سوگواری می‌تواند یک پروسه دردناک و طولانی باشد. چنین وضعیتی زمانی تشدید پیدا می‌کند که شخص برای بیان احساس غم مضاعف خود گوشی برای شنیدن نداشته باشد. مشاور روانشناس به عنوان فردی که کملاً بدون قضاوت قضایا را بررسی می‌کند، می‌تواند بهترین گزینه برای ما باشد.

۸٫     احساس سردرگمی در زمانی که می‌خواهید حال خودتان را بهتر کنید.

گاهی ما حال بدی را تجربه می کنیم و در صدد بهبود آن حال بد هستیم، اما نمی دانیم که از کجا شروع کنیم، نمی‌دانیم که مشکل چیست نمی‌دانیم که چه باید کرد. این احساس سردرگمی می تواند حال ما را از چیزی که هست به مراتب بدتر کند. در واقع اینکه حالمان خوب نیست ممکن است دلایل ریشه‌دار و عمیقی در ناخودآگاه ما داشته باشد که طبیعتاً ما به تنهایی و بدون کمک یک مشاور روانشناس نمی‌توانیم به وجود آنها پی ببریم و در راستای بهبود وضعیت روانی خودمان گامی موثر برداریم. با پیش گرفتن جلسات مشاوره روانشناسی ما ذره ذره می توانیم بر وجود نامتناهی خودمان آگاه شویم و گام هایی موثر در راستای بهبود وضعیت مان برداریم.

۹٫     بروز مشکلات جسمی

در واقع بین سلامت روانی و سلامت جسمی یک ارتباط تنگاتنگی وجود دارد. مشکلاتی مانند اضطراب و افسردگی و استرس می‌توانند به صورت مستقیم و غیر مستقیم بر سلامت جسمی ما اثر بگذارند. ارتباط مستقیم آن ها به دلیل ارتباط مشکلات روان با عملکرد دستگاه عصبی مرکزی است که این امر خودش می‌تواند زمینه ساز بروز مشکلات جسمی در ما بشود. تاثیرات غیرمستقیمی که سیستم روانی ما روی جسم می گذارد می تواند علائمی مانند خستگی مفرط سردرد قلب درد و… باشد.

مشاوره روانشناسی

۱۰٫ اعتیاد به مواد مخدر و مصرف مشروبات الکلی

وقتی انسان تحت شرایط روانی بدی قرار دارد، تمایل دارد به هر نحوی که می‌تواند این احساسات بعد و این حالات منفی را از خود دور نگه دارد. برخی از افراد برای دور کردن احساسات منفی و ناامیدی و افسردگی از خود روی به مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی می آورند. این روش در ابتدا ممکن است به انسان یک حالت سرخوشی دهد انسان و ناامیدی خودش را فراموش کند. اما در بلند مدت اعتیاد به مواد مخدر و مشروبات الکلی خود می تواند عامل فزاینده مشکلات روانی و عاطفی شود.

اگر در دوستان و یا اعضای خانواده تان عزیزی را دارید که به این مشکلات دچار شده و بهتر است او را تشویق به مشاوره روانشناسی و درمان کنید. البته حواس تان باشد که اصرار بر این موضوع می تواند اثر منفی در شخص داشته باشد و بهترین راه تشویق کردن او حمایت کردن برای مراجعه به روانشناس است.

مشاوره روانشناسی در تهران

حال که این مطلب را تا اینجا مطالعه کردید و نیاز به یک مشاوره روانشناس برای شروع جلسات مشاوره روانشناسی خود هستید، بهتر است به شما وبسایت‌هایی را معرفی کنیم که می‌توانید از طریق آن، روانشناسان برگزیده تهران را پیدا کنید و جلسات مشاوره روانشناسی را شروع کنید. برای رزرو وقت مشاوره روانشناسی در تهران می‌توانید سری به وبسایت درمانکده و  وبسایت مرکز مشاوره روانشناسی سلامت بزنید. درمانکده وبسایتی است که معرفی کننده‌ی تعداد زیادی درمانگر در حوزه‌های پزشکی و روانشناسی است.

مرکز مشاوره روانشناسی نیز یکی از بهترین مراکز مشاوره برای مشاوره روانشناسی در تهران است. همچنین مرکز مشاوره روانشناسی سلامت یکی از بهترین مراکز مشاوره کل کشور با سابقه درخشان است. برای مراجعه به این دو وبسایت، روی لینک‌های زیر کلیک کنید.

وبسایت مرکز مشاوره روانشناسی سلامت جهت رزرو وقت مشاوره روانشناسی در تهران: https://b2n.ir/g54286

وبسایت درمانکده جهت رزرو وقت مشاوره روانشناسی در تهران: https://b2n.ir/h84543

خرید رپرتاژ خبری

امید قدرتی

دانشجوی کارشناسی - کامپیوتر نرم افزار - علاقه مند به سئو و تولید محتوا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا